Nedviprasmiška detale paženklintas paveikslas šiuo metu kabo Vašingtono Smithsono nacionalinėje portretų galerijoje („Smithsonian's National Portrait Gallery“), rašoma svetainėje mashable.com.

Įdėmiau pažvelgus į Nelsono Shankso tapytą paveikslą, nesunku pastebėti tamsų šešėlį, krentantį ant Ovaliniame kabinete esančio židinio, prie pat dešiniojo B. Clintono peties.

Ne vienos įžymybės portretą nutapęs menininkas sako, kad tą šešėlį meta moteriška figūra su mėlyna suknele – M. Lewinsky drabužis, kuriuo ši vilkėjo, kai su prezidentu užsiiminėjo oraliniu seksu. Ta pati mėlyna suknelė, ant kurios pasiliko neabejotinu smerktino prezidento elgesio įrodymu tapusi spermos dėmė.

„Niekaip nepavyko visiškai pamiršti tos su Monica susijusios istorijos, todėl paveiksle ir atsirado ta užuomina“, – sako N. Shanksas.

„Tai iš tiesų analogiškos mėlynos suknelės metamas šešėlis. Apvilkau ja manekeną ir pastačiau ten, kai tapiau paveikslą. Žinoma, ne tada, kai matė prezidentas. Tai savotiška metafora. Tas šešėlis tarsi dangsto ir jo vykdomas pareigas, ir jį patį“, – aiškino portretistas.

Menininkas tikina, kad Clintonai norėjo, jog paveikslas būtų nukabintas. Tačiau galerijos atstovė šį faktą neigia.

M. Lewinsky, kalbėdama apie suknelę per 1999 matais ABC kanalu transliuotą Barbaros Walters laidą, sakė jokios svarbos suknelei neteikusi, kol galop pabūgo, kad turės nemalonumų su teisėsauga, jei ją išskalbs.

M. Lewinsky anksčiau ir dabar - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)