Ir galimybė pasitaikė 2005 metais, kai Chelsea išsiskyrė su rašytoju Ianu Klausu, su kuriuo santykius palaikė ketverius metus. Po dvejų metų Clinton ir M. Mezvinsky draugai jau pastebėjo, kad per vakarėlius jie bendrauja intymiau. O visa kita – jau istorija.

Ką apie visa tai mano buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas?

Jam žentas tikrai patinka.

„Billas jį dievina. Jis tas sūnus, kurio jis niekada neturėjo, – 2009 metais žurnalui „People“ sakė vienas šaltinis. – Tai santykiai, kurių Billas neturėjo su savo tėvu.“

Tad ar kas nors pasikeitė nuo 2010 metų, kai Chelsea ir Marcas susituokė? Pažvelkime į judviejų santuoką atidžiau.

Ar Chelsea ir Marcas tikrai patvirtina taisyklę, kad priešingybės traukia?

Nors abu užaugo politikų šeimose ir po studijų ėmė aktyviai siekti karjeros, Chelsea ir Marcas iš tiesų atrodo esantys visiškai skirtingi. 2012 metais žurnalas „Vogue“ paskelbė straipsnį apie buvusią „pirmąją Amerikos dukterį“, kuriame skaitytojai galėjo daugiau sužinoti apie jos ir jos vyro asmenybes. Tuo metu, kai Chelsea paprasto pokalbio metu vartojo daug daugiaskiemenių žodžių, Marcas save apibūdino save itin lakoniškai: „tiesiog esu moksliukas žydelis iš Filadelfijos“. O vėliau pridūrė: „Žinote, Billas Clintonas užaugo namuose purvinomis grindimis Arkanzase, todėl viskas labai reliatyvu“.

„Ji mano antroji pusė. Nenoriu pasakyti, kad esu atsiribojęs nuo realybės, tačiau tikrai galiu skraidyti padebesiais, – kalbėdamas apie savo žmoną sakė Marcas. – Būna, atsitrenkiu į parkavimo bilietų automatą. Ji yra viso to priešingybė, mano inkaras ir uostas.“

Chelsea draugams jis visada atrodė labai mielas.

„Jis tikras šaunuolis, – sakė geriausia Chelsea draugė Nicole Fox. – Mes visi labai norėjome, kad jiedu pagaliau taptų pora.“

Karališkos Chelsea Clinton vestuvės

Kai esi vienintelės politinės dinastijos vaikas, gali neabejoti, kad tavo vestuvės bus tikrai ypatingos.

„Tai bus labai santūrios, elegantiškos, tačiau deramos karališkos vestuvės Jungtinėse Valstijose“, – anuomet leidiniui „Today“ sakė vestuvių planuotoja Claudia Hanlin. „Santūrios“ – tikrai ne visai tikslu būtent šiuo epitetu pavadinti tą neabejotinai epinį pokylį.

Skelbiama, kad Chelsea Clinton ir Marco Mezvinsky vestuvės Niujorko „Astor Courts“ dvare kainavo 5 mln. JAV dolerių. Kaip skelbė „The Daily Mail“, vestuvinis tortas kainavo 11 tūkst. JAV dolerių, Chelsea papuošalai – 250 tūkst. JAV dolerių, gėlės – pusę milijono, papildoma apsauga – 200 tūkst. JAV dolerių, o specialios kondicionuojamos palapinės su stiklinėmis sienomis – 600 tūkst. JAV dolerių.

Ištaigingose vestuvėse dalyvavo tokios garsenybės kaip Oprah Winfrey, Stevenas Spielbergas, Tomas Hanksas ir Barbra Streisand. Tačiau, ar norite žinoti, kodėl iš ceremonijos nėra nė vienos nuotraukos? Pasiruošę? O gi todėl, kad Federalinė aviacijos administracija dėl „VIP akimirkos“ uždraudė 12 su puse valandos skraidyti virš pokylio vietos.

Ar Chelsea santuokos pradžioje kilo bėdų?

Praėjus vos pusmečiui po vestuvių pasklido gandų, kad pora „išsiskyrė“. Anuomet skelbta, kad, esą, jaunos poros santuoka „žlunga dėl darbo ir šeimos sukuriamo spaudimo“, ir kad ji nori santuoką anuliuoti. Tokių kalbų pasklido dėl to, kad investicijų bankininku dirbęs Marcas pasiėmė trijų mėnesių atostogas ir slidinėjo viename Vajomingo valstijos kurorte, o Chelsea tuo metu buvo Manhatane.

„The Daily News“ paskalų skilties autorius Carsonas Griffithas primygtinai tvirtino, kad apie jokias skyrybas negali būti nė kalbos.

„Manau, kad labai daug žmonių tikisi, kad Chelsea ir Marco santuokoje kils bėdų, tačiau taip nėra, – sakė jis. – Jie labai myli vienas kitą. Kalbėdamas apie Marco slidinėjimo išvyką C. Griffithas sakė, kad tai nebuvo „santykių krizė“, tai buvo Marco „karjeros krizė“.

Susipažinkime su tėvais

Chelsea Clinton nėra vienintelė, užaugusi politikų šeimoje. Anot „ABC News“, Marco mama Marjorie Margolies vieną kadenciją dirbo Kongrese: 1992 metais ji buvo išrinkta Pensilvanijos tryliktame rajone. O prieš pasukdama į politiką 25 metus dirbo žurnalistinį darbą.

Jo tėvas Edas Mezvinsky, būdamas Demokratų partijos narys, aštuntajame dešimtmetyje dvi kadencijas Kongrese atstovavo Ajovos pirmajam rajonui. Tačiau 2002 metais vyresnysis Mezvinsky prisipažino kaltas dėl „finansinės piramidės“, per kurią investuotojai prarado beveik 10 mln. JAV dolerių. Kai Billas Clintonas vis dar buvo prezidentas, Edas paprašė malonės.

Scottas Baio davė pradžią sąmokslo teorijai apie Chelsea Clinton vyrą

Pasakyti, kad aktorius Scottas Baio yra didelis Donaldo Trumpo gerbėjas, yra nepasakyti nieko. Jam taip pat labai patinka sąmokslo teorijos.

„Ar žinojote? Štai keli Clintonų ryšiai, apie kuriuos neseniai sužinojau. Taigi, Chelsea yra ištekėjusi už George‘o SOROSO sūnėno, – savo oficialiame „Facebook“ puslapyje parašė aktorius. – Trys vyriausi Hillary padėjėjai yra musulmonai, o du iš jų susiję su „Musulmonų brolija“. Ar jau aišku, kas nutiks, jeigu D. Trumpas nebus išrinktas? Clintonų – Mezvinsky – Soroso ryšys. Tuomet gerai."

Kaip žinoma, George‘as Sorosas yra milijardierius investuotojas, įkūręs „Open Society Foundations“ fondą, kuris Amerikoje ir užsienyje finansuoja įvairias liberalias iniciatyvas. Šis gandas netruko pasklisti tarp dešiniojo sparno atstovų ir galiausiai pasiekė savo nuomonę politiniais klausimais mėgstančios pareikšti aktorės Roseanne Barr ausis. Dabar jau ištrintoje tviterio žinutėje ji parašė: „Chelsea Soros Clinton“.

Į tai atkreipė dėmesį ir pati Chelsea, kuri jai atsakė: „Labas Rytas, Roseanne, mano vidurinis vardas yra Victoria. Numanau, kad George‘o Soroso sūnėnai turėtų būti mieli žmonės. Tačiau nesu nė vieno iš jų žmona. Esu dėkinga už tą svarbų darbą, kurį pasaulyje atlieka @OpenSociety. Linkiu puikios dienos!“

Ar Chelsea Clinton išlaiko šeimą?

Marcas Mezvinsky užsidirba pragyvenimui dirbdamas investicijų bankininku. Tačiau viena maža problemėlė yra ta, kad jam sunkiai sekasi išlaikyti darbo vietą. Apie finansų sritį rašantis portalas „Dealbreaker“ skelbia, kad jam gana sunkiai sekasi kilti karjeros laiptais. Šešerius metus praleidęs „Goldman Sachs“, Chelsea Clinton vyras nusprendė dirbti savarankiškai. Deja, sėkmė nebuvo linkusi jam nusišypsoti.

Kelerius metus jis dirbo fonde „3G Capital“, o vėliau trims mėnesiams išvyko slidinėti. Vėliau nusprendė kurti savo rizikos draudimo fondą „Eaglevale Partners“, savo dėmesį sutelkė į Graikiją, kurią laikė puikia galimybe investuoti šaliai atsigaunant po 2008 metų finansų krizės. Deja, fondas nutraukė veiklą, nes jau po dvejų metų „prarado beveik 90 proc.“ iš jam investuotojų patikėtų 25 mln. JAV dolerių.

Po kelių mėnesių M. Mezvinsky ėmė dirbti Silicio slėnio investicijų firmoje „Social Capital“, tačiau ir ten neišbuvo nė metų. 2019 metų spalį jis buvo pasamdytas privataus kapitalo firmos TPG vadovu.
„Politico“ skelbia, kad viename „Wikileaks“ nutekintame elektroniniame laiške buvęs Billo Clintono patarėjas teigė, kad M. Mezvinsky naudojosi savo ryšiais su Clintonais, kad pritrauktų lėšų į savo rizikos draudimo fondą. Jis taip pat teigė, kad Chelsea investavo į jo fondą.

Chelsea Clinton ir jos vyras gyvena aukštuomenės gyvenimą

Nors Marcas Mezvinsky vis dar mėgina susirasti darbą, kuriame išbūtų ilgiau nei kelerius metus, jis vis dar gali viltis, kad žmona be kalbų pasirūpins visomis sąskaitomis. „The New York Post“ duomenimis, Chelsea nuo 2011 metų uždirbo 9 mln. JAV dolerių atlyginimo ir gavo lėšų akcijų opcionais būdama internetinės investicijų kompanijos „IAC/InterActiveCorp“ valdyboje. Ši kompanija priklauso bene pagrindiniam Clintonų rėmėjų Barry Dilleriui.

2017 metais Chelsea prisijungė prie „Expedia Group“ valdybos ir uždirbo 250 tūkst. JAV dolerių. Ši bendrovė taip pat priklauso B. Dilleriui. Ir nors neturi jokios televizinės žurnalistikos patirties (ar apskritai kokios nors žurnalistinio darbo patirties), Chlesea uždirbo ir gauna metinį 600 tūkst. JAV dolerių atlyginimą kaip „NBC News“ specialioji korespondentė, skelbia „Politico“.

Ir visa tai atsipirko! 2013 metais Chelsea ir Marcas persikėlė į 10 mln. JAV dolerių vertės butą Niujorke, kurį „New York Daily News“ pavadino „prabangia tvirtove“. „The Daily Mail“ pažymėjo, kad beveik 465 kvadratinių metrų butas yra ilgiausias butas mieste, „besidriekiantis per visą kvartalą nuo „Madison Avenue“ 26-osios iki 27-osios gatvės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)