Buvęs karalienės atstovas spaudai Charlesas Ansonas interviu PEOPLE negaili Camillai gerų žodžių: esą ji būtent tas asmuo, kuris savo sutuoktiniui teikia didžiausią džiaugsmą ir neleidžia jam pernelyg įsisukti įsipareigojimų ir prievolių karuselėje.

„Ji vadovaujasi puikia gyvenimo filosofija: yra dalykų, kuriuos galima pakeisti, ir yra dalykų, kurių pakeisti negalima... Dėl pastarųjų neverta pernelyg sukti galvos. Manau, kad ji bus puiki karalienė“, – Camillą cituoja jis.

Princas Charlesas su Camilla susipažino per bendrus draugus polo varžybose 1970 metais – ryšys tarp dviejų žmonių užsimezgė tą pačią akimirką.

„Jam labai patiko, kad ji mokėjo juoktis ne tik lūpomis, bet ir akimis – iš tų pačių keistų dalykų, kaip ir jis. Jam patiko jos natūralumas, paprastumas, draugiškumas. Trumpiau tariant, ji jį tiesiog apkerėjo. Ir jis pradėjo ją merginti“, – knygoje „The Duchess: The Untold Story“ rašo karališkoji biografė Penny Junor.

1971 metais Charlesas pradėjo tarnybą karališkajame laivyne, tad santykiams su Camilla teko nelengvas išbandymas. Situaciją dar labiau apsunkino faktas, kad ji neatitiko, kaip čia pasakius, būsimai princo žmonai būtinų reikalavimų: aristokratiškos kilmės ir skaistumo.

Poros keliai galiausiai išsiskyrė, Camilla susipažino su Andrew Parkeriu Bowlesu (buvusiu princesės Anne vaikinu), ir 1973 metų liepos 4 dieną už jo ištekėjo. Princas buvo sugniuždytas.

Širdžiai visgi neįsakysi, ir 8-ojo dešimtmečio pabaigoje jie slaptą romantinį ryšį atnaujino. Princui susižadėjus su princese Diana, santykiai vėl nutrūko. Nors abu saistė santuokos pančiai, 1986 metais romanas prasidėjo iš naujo.

Diana apie vyro nesantuokinius ryšius žinojo, netgi yra informacijos, jog bendravo su Camilla.

„Aš jos bijojau. Pasakiau jai: „Žinau, kas tarp jūsų vyksta, noriu, kad žinotum, jog žinau“, – savo biografui Andrew Mortonui pasakojo Velso princesė.

„Ji man atsakė: „Turi viską, ko visada norėjai. Tave įsimyli visi pasaulio vyrai, turi du nuostabius vaikus, ko dar tau reikia?“ Atsakiau, kad man reikia mano vyro. Atsakiau, kad man gaila, jog atsidūriau tarp jų, jog jiems sunku. Tiesiog norėjau, kad žinotų, jog žinau, ir nelaikytų manęs kvaile“, – kalbėjo Diana.

Charlesas ir Diana apie planus skirtis pranešė 1992 metais. Camilla savo santuoką nutraukė 1995 metais. Tais pačiais metais Diana davė skandalingą interviu BBC, kuriame davė aiškiai suprasti, žinojusi, kas vyko: „Šioje santuokoje buvome trise. Buvo kiek ankštoka“.

Oficialiai Charlesas ir Diana išsiskyrė 1996 metų rugpjūčio 28 dieną. Po metų princesė tragiškai žuvo Paryžiuje.

Buvę meilužiai pagaliau galėjo būti kartu. Camilla ėmė bendrauti su Harry‘iu ir Williamu.

2005 metais Charlesas ir Camilla pranešė apie sužadėtuves, o balandžio 9 dieną sudarė civilinę santuoką. Nors pačioje ceremonijoje Charleso tėvai ir nedalyvavo, jie atvyko į santuokos palaiminimą šv. Jurgio koplyčioje ir šventinį priėmimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)