Informaciją apie tai, kad Brigitte neva iš tikrųjų gimė vyru ir „pakeitė lytį“, tviteryje imta intensyviai platinti prieš keletą dienų. Socialiniame tinkle buvo rašoma, kad Brigitte anksčiau vadinosi Jeanu-Micheliu Trogneux (Trogneux – mergautinė B. Macron pavardė).

Naujienų portalas „Numerama“ atliko nedidelį tyrimą, tokiu būdu siekdamas išsiaiškinti, kas buvo pirmasis šių gandų autorius ir kada jie pirmą kartą pasirodė. Paaiškėjo, kad ši informacija pasirodė dar rugsėjį – sąmokslo teorijomis garsėjančio leidinio „Faits & Documents“ straipsnyje.

68 metų Brigitte Macron ketina paduoti ieškinį dėl dezinformacijos. Tai patvirtino jos advokatas.

B. Macron jau 14 metų yra ištekėjusi už dabartinio Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono. Prancūzijos lyderis už savo žmoną yra jaunesnis 24 metais – dabar jam yra 44 metai. Su E. Macronu Brigitte susipažino mokykloje – ji buvo būsimojo prezidento prancūzų kalbos mokytoja. Bendrų vaikų pora neturi, tačiau Brigitte pirmojoje santuokoje susilaukė sūnaus ir dviejų dukterų, kurie dabar yra jau suaugę.

Melagingos transfobinio pobūdžio žinios, nukreiptos į iškilius politinius veikėjus, iki šiol buvo itin retos Prancūzijoje, bet dabar tai naujas reiškinys visame pasaulyje. Jau buvo nusitaikyta į tokias moteris kaip buvusi JAV pirmoji ponia Michelle Obama, JAV viceprezidentė Kamala Harris ir Naujosios Zelandijos ministrė pirmininkė Jacinda Ardern.

Tai ne pirmas kartas, kai Macronų pora nukenčia nuo gandų, nukreiptų į lytį ar seksualinę orientaciją. Per 2017-ųjų rinkimų kampaniją E. Macronas gavo paneigti teiginius apie savo tariamą homoseksualumą.

Kaip ir daugelio sąmokslo teorijų atveju, pagrindiniai jos propaguotojai yra iš labai įvairių judėjimų – nuo ​​COVID skeptikų iki prancūzų ultranacionalistų. Tviterio paskyrą, kurioje paskelbta daugiausia pranešimų apie šias suklastotas naujienas, valdo „Frexito“, Prancūzijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos, šalininkas, o daugiausiai šių žinučių išplatinusiam tviterio vartotojui priklauso internetinė žiniasklaida, smerkianti „propagandą“ apie COVID omikron atmainą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)