Lėšų rinkimą organizavusi labdaros organizacija „Rusfond“ aukojantiems žadėjo detalią ataskaitą, kaip ir kur bus panaudoti surinkti pinigai, tačiau kurį laiką duomenis viešinę organizacijos atstovai netrukus dingo kaip į vandenį.

„Rusfond“ atstovė spaudai Irina Sokolova portalui „Super.ru“ iš pradžių kategoriškai atsisakė komentuoti susidariusią situaciją, tačiau prispausta prie sienos, vis dėlto, prabilo:

„Iki Ž. Friskės mirties birželio 15 dieną, sulaukėme kelių ataskaitų iš jos artimųjų. Ataskaitos buvo pateiktos už išleistus 4 mln. rublių. Pagal įstatymus, žmonių suaukotus pinigus praėjus pusmečiui po atlikėjos mirties, paveldėti gali trys asmenys: sūnus Platonas (jo interesus iki kol sulauks pilnametystės atstovauja Ž. Friskės vyras Dmitrijus Šepeliovas) arba Žanos tėvai Vladimiras ir Olga. Tad šie žmonės ir turės pateikti ataskaitą už likusius 20 mln. rublių, kurie atliko po Žanos mirties“, – sakė I.Sokolova.

Primename, jog Ž. Friskės gydymui buvo suaukota 70 mln. rublių. Amerikiečių klinikai, kurioje buvo gydoma atlikėja, buvo išmokėta beveik 12 mln. rublių, Dar 32 mln. rublių, Žanos paliepimu, buvo paaukoti devyniems onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams. Likusi pinigų dalis buvo pervesta į asmeninę Ž. Friskės banko sąskaitą, tačiau kam ir kaip buvo panaudoti pinigai – nėra aišku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)