Pareiškime sakoma, kad filmo "Kovos klubas" (The Fight Club) ir "Žmogaus, pakeitusio viską" (Moneyball) žvaigždė, aktyviai pasisakanti už gėjų teisę registruoti santuokas, šias lėšas skiria artėjant balsavimui Meino, Merilando, Minesotos ir Vašingtono valstijose.

"Man atrodo neįtikėtina, kad už kelių dienų bus balsuojama dėl žmonių gyvenimų ir santykių tiesiogine prasme", - sakoma B.Pitto laiške didžiausiai šalies gėjų teises ginančiai organizacijai.

"Jeigu jūs esate tokie kaip aš, nenorėtumėt kitą dieną po rinkimų savęs klausti, ką dar aš galėjau padaryti?" - rašė jis.

Nors tos pačios lyties asmenų santuokų federalinė valdžia nepripažįsta, tačiau Konektikuto, Ajovos, Masačusetso, Naujojo Hampšyro, Niujorko, Vermonto valstijose ir Kolumbijos apygardoje jos yra įteisintos. Vis tik 31-oje valstijoje tokios santuokos yra draudžiamos.

B.Pittas yra susižadėjęs su ilgamete partnere Angelina Jolie, tačiau ne kartą yra sakęs, jog jiedu nesituoks tol, kol Jungtinėse Valstijose nebus užtikrintos lygios teisės į santuoką visoms poroms.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)