Visi žino, kad jis mėgsta pirkti daug prabangių automobilių, nors tiesiog fiziškai neįmanoma jų visų vairuoti ir tuo džiaugtis. Jam taip pat patinka už vieną apsilankymą restorane pakloti tūkstantį dolerių ar kitaip puikuotis savo turtais. Pastaruoju metu vis dažniau kalbama ne apie jo pergales ringe ar turtus, o apie buvusias problemas su teisėsauga.

F. Mayweatheris jau seniai turi problemų dėl smurtavimo artimoje aplinkoje. Nuo 2002 metų jis ne kartą buvo apkaltintas smurtu prieš moteris. Du kartus prisipažino kaltu, o dar vienu atveju jis buvo nuteistas, tačiau po ketverių metų kaltinimai buvo panaikinti. Paskutinis incidentas įvyko 2010 metais, kai jis penktą ryto vaiko akivaizdoje smogė savo buvusiai draugei. Už tai jam teko 90 dienų pasėdėti kalėjime.

Pakalbėkime apie šiuos tris incidentus išsamiau:

1. Per penkis mėnesius 2001 metais ir 2002 metais jis prisipažino kaltu dėl smurto artimoje aplinkoje, rodo Klarko apygardos turimi duomenys. Jam buvo skirtos 48 valandos viešųjų darbų bei teko dvi dienas praleisti už grotų. Kiti trys kaltinimai – dėl persekiojimo, trukdymo policijos pareigūnui atlikti savo pareigas bei nurodymo nesiartinti prie asmens pažeidimo – buvo atmesti.

Anot „Las Vegas Review-Journal“, šiuo atveju nukentėjo F. Mayweatherio vyriausios dukters motina Melissa Brim. Vėliau pateiktame ieškinyje ji teigė, kad F. Mayweatheris „plačiai atidarė automobilio duris, smogė jai į žandikaulį, įstūmė ją į automobilį ir kelis kartus trenkė į veidą bei kūną“.

Anot minėto leidinio, 2003 metais pateiktas ieškinys buvo atmestas.

2002 metais prieš F. Mayweatherio kovą su Jose Luisu Castillo per spaudos konferenciją žurnalistai F. Mayweatherio paklausė apie šį incidentą, ir jis atsakė: „Visi, kas pažįsta F. Mayweatherį, žino, kad esu geras vaikinas. Niekada nesu buvęs kalėjime“.

2. 2003 metų lapkritį F. Mayweatheris buvo suimtas ir apkaltintas sumušimu. Skelbta, kad jis su dviem moterimis susimušė prie vieno Las Vegaso naktinio klubo. Vėliau jis buvo nuteistas ir turėjo nudirbti 100 valandų viešųjų darbų, tuomet skelbė „The Associated Press“. Viena iš nukentėjusiųjų, Herneatha McGill, paliudijo, kad F. Mayweatheris „trenkė jai į skruostą, o vėliau trenkė Kaarai Blackburn į pakaušį, kai ši mėgino padėti savo draugei“.

Pasidomėjus šiuo atveju buvo nustatyta, kad kaltinimai buvo „atmesti po derybų“ 2008 metais.

3. 2011 metų gruodį F. Mayweatheris prisipažino kaltu dėl smurto artimoje aplinkoje ir nesipriešino dviem kaltinimams dėl priekabiavimo prie savo trijų vaikų motinos. Jis buvo nuteistas kalėti 90 dienų, tačiau išėjo į laisvę po 60 dienų.

Policijos ataskaitoje nurodoma, kad nukentėjusioji, Josie Harris, vieną 2010 metų rugsėjo naktį sugrįžo namo 2.30 val. ir aptiko F. Mayweatherį kalbantį su jų dviem sūnumis. Įvyko žodinis konfliktas ir moteris iškvietė policiją.

Policijos ataskaitoje nurodoma, kad F. Mayweatheris išėjo, kai atvažiavo policija, tačiau penktą ryto sugrįžo su savo draugu Jamesu McNairu. J. Harris policijai vėliau sakė atsibudusi ir pamačiusi, kaip F. Mayweatheris stovi šalia ir skaito jos telefone trumpąsias žinutes. Kai ji pripažino, kad su kai kuo susitikinėja, jis pradėjo ją mušti.

J. Harris policijai teigė, kad F. Mayweatheris mušė ją per galvą, tampė už plaukų ir grasino nužudyti ją ir tą, su kuriuo ji susitikinėjo.

Vienas iš namie buvusių F. Mayweatherio sūnų išbėgo iš namų ir pranešė apie incidentą savo draugui, o šio motina iškvietė policiją.

„Mayweather Promotions“ nesureagavo į prašymą pakomentuoti šią istoriją.

Be šių trijų atvejų, F. Mayweatheris ir daugiau kartų buvo apkaltintas dėl smurto artimoje aplinkoje. „Deadspin“ dar 2014 metais paskelbė išsamų straipsnį apie tai. Jų duomenimis, F. Mayweatheris per pastarųjų 13 metų septynis kartus buvo apkaltintas dėl smurto prieš moteris, įskaitant ir 2005 metų atvejį, kai jis buvo pripažintas nekaltu dėl J. Harris sumušimo prie naktinio klubo.

Beje, pats F. Mayweatheris neseniai pareiškė, kad moterų nemuša.

J. Harris dabar su jos ir F. Mayweatherio trimis vaikais gyvena Kalifornijoje.

kKiti boksininkai noriai naudojasi nelabai gražia F. Mayweatherio biografija savo reklamai. Pavyzdžiui, Manny Pacquiao treneris Freddie Roach prieš 2015 metais įvykusią kovą sukūrė „geriečio prieš blogietį“ priešpriešą.

„Manny griežtai nusiteikęs prieš smurtą artimoje aplinkoje“, – tuomet sakė jis.

Kadrai iš amžiaus dvikovos prieš C. McGregorą:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)