Himną atlikėja giedojo klausantis mažiausiai 700 tūkst. žmonių miniai.

B. Obama per inauguraciją pasakytoje kalboje žadėjo kovoti už taiką ir lygybę. Be to, B. Obama tapo pirmuoju Amerikos prezidentu, kuris tokią svarbią akimirką prabilo apie homoseksualų teises ir pažadėjo progresą įteisinant tos pačios lyties žmonių sąjungas.

„Mūsų kelionė nebaigta tol, kol mūsų homoseksualūs broliai ir seserys nėra lygūs prieš įstatymą“, - sakė JAV prezidentas.

Kalbėdamas apie žudynes Sandi Huko pradinėje mokykloje, kur šaulys pražudė šešis suaugusius ir net 20 pradinių klasių moksleivių, B. Obama pareiškė: „Mūsų kelionė nebaigta tol, kol mūsų vaikai nėra tikrti, jog yra apsaugoti, mylimi ir saugūs nuo bet kokių pavojų“.

B. Obamą oficialiai prisiekė sekmadienį, sausio 20 dieną – būtent ši data numatyta Amerikos konstitucijoje. Antradienį vykusioje visuomenei skirtoje ceremonijoje taip pat pasirodė tokios žvaigždės kaip popscenos veteranas Jamesas Tayloras, o tarp garbių svečių buvo dainininkė Katy Perry ir aktorė Eva Longoria.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)