Byloje teigiama, kad „atlikėjas pirmiausia su ieškove susibičiuliavo ir užmezgė emocinį ryšį“. Dokumentuose ieškovė įvardijama tik inicialais JC. Skelbiama, kad muzikantas paaugle naudojosi šešias savaites – 1965 metų balandį ir gegužę.

Bylos, kurią inicijavo šiuo metu Konektikuto Grinvičo mieste gyvenanti 68 metų moteris, dokumentuose teigiama, kad B. Dylanas, kuriam tuo metu buvo 23 ar 24 metai „pasinaudojo savo kaip muzikanto statusu ir taip pelnė JC pasitikėjimą, siekdamas įgyventi savo planą ja seksualiai pasinaudoti“.

Remiantis ieškiniu, B. Dylanas su auka užmezgė ryšį, o tada, pasitelkęs narkotikus, alkoholį ir grasinimus panaudoti fizinį smurtą, ją seksualiai išnaudojo. Patirta seksualinė prievarta JC psichiką sužalojo visam likusiam gyvenimui, nurodoma teismo dokumentuose.

Byloje teigiama, kad B. Dylanas, kurio tikrasis vardas Robertas Allenas Zimmermanas, nukentėjusiąją seksualiai išnaudojo ne vieną kartą. Kelis kartus nusikaltimas vykdytas ir garsiame Manhatano „Chelsea“ viešbutyje. Remiantis ieškiniu, dėl patirtos seksualinės prievartos JC kamuoja depresija, pažeminimo jausmas ir nerimas, kurie ją lydi visą gyvenimą ir trukdo normaliai gyventi.

JC siekia viešai neskelbiamos kompensacijos ir teismo proceso dėl kaltinimų užpuolimu, smurtavimu, neteisėtu įkalinimu ir emocinio streso sukėlimu, dėl kurio vėliau teko daug kartų kreiptis pagalbos į medikus.

80 metų B. Dylano atstovas „The Guardian“ pirmadienį pareiškė, kad „56 metų senumo teiginiai neteisingi ir bus kategoriškai atmesti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)