Norėdama pagerbti nuo plaučių vėžio mirusią mamą, L. Schwartz pradėjo bendradarbiauti su „Gabrielle‘s Angel Foundation“ fondu ir mokyti mažuosius ligoniukus (nuo 6 iki 15 metų amžiaus) kurti papuošalus. Išmokę tai daryti, vaikai kūrė papuošalus savo mylimiausioms žvaigždėms.

„Viena iš įsimintiniausių akimirkų mano gyvenimo buvo tada, kai terapijos metu mama man pagamino papuošalų. Jie turėjo gydomąją galią. Vis dar turime juos ir labai branginame“, - teigia juvelyrė.

Džiugi žinia mažiesiems ligoniams: jų sukurtais papuošalais garsios moterys
jau puošiasi per svarbius renginius.

Atlikėjai Beyoncé papuošalus sukūrė 12 metų Jozlyn – auskarai primena gėles, o mėlyna spalva parinkta kaip duoklė dainininkės dukrelei Blue Ivy.
„Į šiuo papuošalus tiek daug sudėta. Beyonce buvo tiesiog sužavėta“, - pasakoja L. Schwartz. Anot papuošalų kūrėjos, mažoji Jozlyn tiesiog apsėsta atlikėjos.

„Jai Beyonce yra didžiausia žvaigždė visame pasaulyje. Jozlyn labai džiaugiasi matydama, kad dainininkė jos papuošalais dabinasi“, - džiaugiasi juvelyrė.

Per „Grammy“ apdovanojimų teikimo ceremoniją dainininkė Taylor Swift pasipuošė mažojo Jaimino sukurta apyranke su šampano spalvos deimantais ir ametistais.

„Jaiminas papuošalus pradėjo kurti dar prieš ligą. Į užsiėmimą jis atsinešė savo darbo įrankius, nes šia sritimi domėjosi jau anksčiau. Jis norėjo, kad deimantai žėrėtų taip pat, kaip žėri T. Swift“, - apie mažąjį kūrėją pasakoja L. Schwartz.

Aštuonerių metukų Arabelle ką tik atlaikė vėžio gydymo kursą. Mergaitė sukūrė žiedą dainininkei Katy Perry – juo moteris pasipuošė per po „Grammy“ ceremonijos vykusį vakarėlį.

„Arabelle pagamino gėlę ir drugelį, nes taip įsivaizduoja savo numylėtinę K. Perry. Pasibaigus chemoterapijai, mergaitė dainavo jos dainą „Firework“, - šypsosi juvelyrė.

Savo sesers, praeitais metais mirusios nuo inkstų vėžio garbei, mažoji Sammi sukūrė apyrankę ir auskarus Milley Cyrus. Papuošalais dainininkė puošėsi per Clive Daviso surengtą vakarėlį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją