Pateiktame prašyme M. Gates nurodo, kad vyro išlaikymas jai nėra reikalingas.

Dokumente taip pat konstatuojama, kad 65-erių Billo Gateso ir 56-erių Melindos Gates santuoka laikytina galutinai iširusia.

Nuo kada Billas ir Melinda Gatesai gyvena skyrium, nėra aišku.

„Prašome teismo nutraukti mūsų santuokos sutartį, o santuokos iširimo data laikyti separacijos susitarime nurodytą datą“, – nurodoma M. Gates pateiktame skyrybų prašyme.

Teisme pora turėtų pasirodyti 2022-ųjų balandį. Alternatyvaus ginčų sprendimo data – 2022-ųjų kovas. Byla bus peržiūrima rugsėjį.

M. Gates taip pat pateikė automatinį laikinąjį nurodymą dėl finansinių apribojimų nustatymo. Pagal jame išdėstytus punktus nei ji, nei B. Gatesas negalės disponuoti nuosavybe arba pakeisti draudimo sutarčių sąlygų, išskyrus rašytiniais susitarimais patvirtintus arba teismo nurodytus atvejus.

Vėliau kiekvienas bus asmeniškai atsakingas už ateityje patiriamas skolas, nebent būtų raštu susitarta kitaip. Abudu turės galimybę peržvelgti visus finansinius, teisiniu, taip pat su mokesčiais susijusius įrašus.

Billas ir Melinda Gatesai susituokė 1994-aisiais, Naujųjų metų dieną, Havajuose. Santuokoje gimė trys vaikai. Dabar jie – suaugę žmonės. Tai – sūnus Rory Johnas (21 metai) ir dukterys Phoebe Adele (18 metų) bei Jennifer Katharine (25 metai).

Viena turtingiausių porų pasaulyje, kurios bendras kapitalas vertinamas apie 130 mlrd. dolerių (108 mlrd. eurų), skyrė milijardus labdaringai veiklai visame pasaulyje per itin įtakingą jųdviejų fondą.

Sutuoktiniai, apie skyrybų planus paskelbę per „Twitter“, pareiškė tęsiantys bendrą darbą organizacijoje „Bill & Melinda Gates Foundation“, finansuojantį pasaulines sveikatos apsaugos, lyčių lygybės, švietimo ir kitus projektus.

„Po didelių apmąstymų ir didelio darbo dėl mūsų santykių priėmėme sprendimą užbaigti savo santuoką“, – sakoma jų bendrame pranešime, paskelbtame kiekvieno iš sutuoktinių oficialiose tviterio paskyrose.

„Per pastaruosius 27 metus užauginome tris neįtikėtinus vaikus ir sukūrėme fondą, dirbantį visame pasaulyje, kad suteiktų visiems žmonėms galimybę gyventi sveikai ir vaisingai, – rašo Billas ir Melinda Gatesai. – Toliau dalijamės tikėjimu šia misija ir tęsime savo darbą kartu fonde, bet nebetikime, kad galime augti kaip pora šioje tolesnėje mūsų gyvenimo fazėje.“


Pranešime nenurodoma jokių kitų priežasčių, kodėl jie nusprendė išsiskirti, bet priduriama: „Prašome erdvės ir privatumo mūsų šeimai, pradėdami žengti į šį naują gyvenimą.“

Susipažino „Microsoft“

65 metų B. Gatesas paauglystėje įkūrė savo įmonę, kuri ilgainiui tapo vertingiausia pasaulyje. Kurį laiką jis buvo pasaulio turtingiausias žmogus ir garsiausias filantropas.

2008 metais B. Gatesas pasitraukė iš „Microsoft“ vadovo pareigų, norėdamas skirti daugiau laiko filantropinei veiklai, o vėliau paliko ir bendrovės valdybą, pasilikdamas tik „įkūrėjo ir patarėjo technologijų klausimais“ titulą.

56 metų M. Gates su Billu susipažino „Microsoft“ 1987 metais, netrukus po to, kai ji prisijungė prie šios technologijų įmonės. Pora susituokė 1994-aisiais.

Billas ir Melinda Gatesai

2019 metais išleistame televizijos „Netflix“ dokumentiniame seriale B. Gates apibūdina savo žmoną kaip „tikrai lygiavertę partnerę“, o ši pasakoja apie kai kuriuos epizodus iš jų santykių pradžios ir vadina jį „linksmu ir labai energingu“.

Jųdviejų fondas yra vienas turtingiausių pasaulyje ir per du dešimtmečius skyrė daugiau nei 54 mlrd. dolerių finansuoti tokioms sritims kaip kova su maliarija ir užkrečiamųjų ligų kontrolė, žemės ūkio tyrimai, pagrindinės sveikatos priežiūros paslaugos ir sanitarija įvairiose pasaulio dalyse. Fondas yra paaukojęs 46 mlrd. dolerių (38 mlrd. eurų).

Dėl poros skyrybų gali kilti naujų klausimų apie jųdviejų turtą, kurio didžioji dalis dar nėra paaukota šiam fondui, nors Billas ir Melinda Gatesai drauge ėmėsi „Giving Pledge“ iniciatyvos, skatinančios milijardierius atiduoti didžiąją dalį savo turto labdarai.

Billas ir Melinda Gatesai

Per visus santuokos metus pora įsigijo daug nekilnojamojo turto objektų. Bene įdomiausias jų būstas – 6132 kvadratinių metrų ploto nuosavybė Medinoje, Vašingtone, geriau žinoma kaip „Xanadu 2.0“, yra rašęs „Business Insider“. Apie įspūdingą namą ir jame įrengtas neįtikėtinas technologijas galite skaityti straipsnyje ČIA.

Remiantis oficialiais dokumentais, 2020 metais šio nekilnojamo turto objekto vertė siekė 130,88 mln. dolerių. Panašu, kad po skyrybų kažkuris iš sutuoktinių liks ten gyventi.

2020 metų balandį Gatesai už 43 mln. dolerių įsigijo būstą Del Mare, Kalifornijoje, rašė „Los Angeles Times“.

Remiantis „Forbes“ skaičiavimais, B. Gateso turtas vertinamas 130,5 mlrd. dolerių. Jis laikomas vienu turtingiausių žmonių pasaulyje, nusileidžiantis tik „Tesla“ vadovui Elonui Muskui ir „Amazon“ vadovui ir įkūrėjui Jeffui Bezosui.

Nors B. Gatesas 2014 metais ir pasitraukė iš „Microsoft“ valdybos pirmininko pareigų, jam vis dar priklauso 1,34 proc. bendrovės. Jam taip pat priklauso prekės ženklo integracijos ir reklamos bendrovės „Branded Entertainment Network“ dalis, jis taip pat yra branduolinių reaktorių dizaino bendrovės „TerraPower“ pirmininkas.

Remiantis žiniasklaida, B. Gatesui taip pat priklauso nekilnojamojo turto Floridoje ir Vidurio Amerikoje, taip pat įspūdinga prabangių automobilių ir lėktuvų kolekcija.

Melindos turimo turto vertė neviešinama. Remiantis teismą pasiekusiais dokumentais, Melinda po skyrybų nereikalauja išlaikymo nei sau, nei vaikams – tik nori, kas teismas įteisintų jų išsiskyrimą. Remiantis sutartimi, dėl kurios pora buvo susitarusi anksčiau, bus padalintas sutuoktinių bendras turtas, asmeninis turtas, skolos ir įsipareigojimai.

Pastaraisiais metais B. Gatesas daugiausia atsiribojo nuo „Microsoft“ ir technologijų pramonės; jis sutelkė dėmesį skurdo mažinimo ir sveikatos apsaugos iniciatyvas, taip pat kovai su koronaviruso pandemija.

Pernai fondas įsipareigojo skirti apie 250 mln. dolerių (208 mln. eurų) kovai su pandemija; dalis šių lėšų skirta paskatinti gyvybes gelbstinčių vakcinos nuo COVID-19 dozių skirstymą Užsachario Afrikoje ir Pietų Azijoje.

B. Gatesas, kuris dar 2015 metais perspėjo apie galimus pasaulinės pandemijos pavojus, tapo taikiniu sąmokslo teorijos šalininkams, teigiantiems, kad jis iš anksto žinojo apie COVID-19.

Pora išsiskiria po didelį ažiotažą sukėlusių J. Bezoso skyrybų. Jo buvusi žmona, dabar žinoma kaip MacKenzie Scott (Makenzi Skot), išsiskyrusi pradėjo aukoti milijardus dolerių įvairioms iniciatyvoms, nusprendusi nesteigti įprastinio fondo.

Dvejais metais anksčiau apie savo skyrybas paskelbė kita didžiulį turtą valdžiusi pora – internetinės prekybos milžinės „Amazon“ įkūrėjas Jeffas Bezosas ir jo žmona MacKenzie, kartu gyvenę 25 metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)