Visi bilietai, kurių kainos svyravo nuo 30 iki 150 eurų, buvo išgraibstyti likus porai dienų iki renginio. „Delfi“ skaitytojams – specialus „Delfi“ reportažas iš Jūrmalos.

M. Galkinas yra viena tų Rusijos superžvaigždžių, kuri negaili kritikos valdžiai ir aštrių pasisakymų apie šios šalies prezidento sprendimą užpulti Ukrainą. Būtent dėl to su šeima jam teko palikti šalį, o dabar jam Rusijoje net iškelta baudžiamoji byla dėl „dezinformacijos“. Tačiau išvykęs į Izraelį, o šiuo metu apsistojęs Latvijoje, humoristas gali reikšti nuomonę gerokai laisviau.

Pirmąjį pasirodymą Jūrmaloje jis surengė ketvirtadienį ir visus susirinkusius nustebino prakalbęs latviškai. Sprendžiant iš vėliau socialiniuose tinkluose pasipylusių atsiliepimų, M. Galkino sprendimas neabejotinai sužavėjo susirinkusiuosius.

„Labas vakaras, brangūs draugai! Pradėjau mokytis latvių kalbos, nes dabar Rusijoje baisiai atidžiai seka viską, ką pasakau per savo pasirodymus. Todėl šiandien kalbėsiu ir juokausiu tik latviškai. Jau matau: daugybė latvių sunerimo, kad juokausiu tik latviškai. Nesijaudinkite , šalia jūsų sėdi rusai – jie išvis nesupranta, kas čia vyksta, ir už ką jie sumokėjo pinigus“, – juokavo M. Galkinas.

Sekmadienio vakarą surengtame trečiame naujosios programos šou (dar vienas savaitgalį vyko Liepojoje) turėjo progą sudalyvauti ir „Delfi“ žurnalistai. Pasirodymas taip pat prasidėjo latvių kalba, o juokeliai apie tai, kaip į koncertą susirinkę rusai mokėjo pinigus, bet dabar nesupranta, kas vyksta, publikos buvo sutikti garsiais aplodismentais.

Tačiau netrukus Galkinas pasirodymą tęsė jau rusų kalba.

Pašiepė ne tik Rusiją, Putiną, bet ir visą šios šalies propagandos mašiną

Nors humoristas ir negailėjo karčios kritikos savo tėvynei, jis teigė, jog iki šiol „atidirbinėja“ jam šalies prezidento prieš daugelį metų (jei tiksliau – 2007-aisiais) suteiktą vienintelį apdovanojimą – Tautos draugystės ordiną. Po jo drąsių pasisakymų apie šalies vykdomą politiką Galkinui su šeima teko palikti Rusiją, o dabar apie save dažnai išgirsta nebūtų dalykų – neva jį jau rado miške negyvą, kad jam buvo išluptos akys, kad į pasirodymus nebeina gerbėjai ir panašiai.

Tačiau scenos žvaigždė teigė besimėgaujantis gyvenimu užsienyje, ypač – Jūrmaloje.

„Anksčiau man be galo patikdavo čia stebėti saulėtekius ir saulėlydžius. Dabar mėgaujuosi tik saulėlydžiais, nes saulėtekiai būna iš rytų pusės“, - užuominas apie nepasitenkinimu tuo, kas šiuo metu vyksta Rusijoje laidė Galkinas.

Gimtajai šaliai kliuvo ne tik dėl karinių veiksmų

Viena iš tikrai audringai susirinkusiųjų sutiktų temų buvo ir koronaviruso valdymo politika. M. Galkinas juokavo, jog karantinas Rusijoje buvo vadinamas saviizoliacija, mat žmonės būdavo priversti užsidaryti namie tik tam, kad nereiktų jiems mokėti pašalpų už negalėjimą eiti į darbą, tačiau būdavo itin lengva juos susekti.

„Visi, kurie netikėjo vakcinacija, patikėjo specoperacija“, - šaipėsi Galkinas.

Pasak jo, daugelis net nežinodavo, kaip teisingai naudoti apsaugines kaukes. Kad neišleistų joms pinigų, vienkartines kaukes žmonės dėvėdavo ne po dieną ir ne po dvi, o nutrūkusius raištelius tiesiog per naujo užsirišdavo.

„Tuomet nesuprasdavo, kodėl jų ausys vis labiau atlėpusios, o įsikišę panešiotą kaukę į kišenę, pamiršdavo, kuri jos pusė išorinė, o kuri vidinė, tačiau tai nesutrukdydavo ir toliau ją dėvėti“, - juokėsi komikas.

Jis neslėpė, jog labiausiai žavisi graikų medikais. Anot jo, šie imdavo kelių šimtų eurų kyšius iš pacientų, vietoje COVID-19 skiepo prašančių suleisti paprasčiausių vitaminų. Eurus šie iš naivuolių pasiimdavo, tačiau vis tiek šiems suleisdavo koronaviruso vakciną.

Ovacijų sulaukė juokai apie rusų bei latvių kalbų skirtumus, prakalbo ir lietuviškai

Gan sklandžiai latviškai šou pradžioje prakalbęs Galkinas didžiulę dalį pasirodymo skyrė latvių bei rusų kalbų panašumams bei skirtumams. Pasak jo, užsienio kalbos šiuo metu mokosi ne tik jis, bet ir jo šeima – Ala Pugačiova bei dvi atžalos.

„Dabar latviai nebesirenka vardų, kuriuose yra raidė Z. O man lengviausia atsiminti žodį „sula“ (lietuviškai tai – sultys). Atėjęs į restoraną, užsakau vaikams „sula“, o sau – „alus“. Tai tas pats žodis, tik skaitomas nuo galo“, - sakė humoristas ir pridūrė, jog dabar reiktų vengti garsiai kalbėti apie augalą, kuris Latvijoje vadinamas „Putins“ – taip pat, kaip ir Rusijos prezidentas.

Ir jei estų kalba itin dosni pasikartojančiomis žodyje raidėmis, tai lietuvių kalba jam skamba gerokai griežčiau. Kaip pavyzdį Galkinas pateikė posakį „graži mergička“.

Kritikavo Rusijos karinius veiksmus ir Putino politiką palaikančias žvaigždes

Pasirodymo metu gal daug kritikos komikas išsakė Rusijos valdžiai ir juokavo, kad šalis „denacifikacija“ neapsiribos.

„Netrukus ne tik Ukrainos, bet ir visos Europos laukia „depideralizacija“, - šaipėsi scenos žvaigždė.

Pašaipų sulaukė Rusijos garsenybės, kurios už menką atlygį eina į televizijos laidas ir ten viešai garbina tėvynę. Ne kartą vakaro metu buvo linksniuojama ir vieno žymiausių šalies propagandistų Vladimiro Solovjovo pavardė.

„Jie visi dedasi kankiniais, tad neteks ilgai laukti, kol cerkvė šiuos žmones viešai paskelbs kankiniais. Nesuprantu, ką jie ten visi rūko, bet aš irgi to kažko noriu. Kyla klausimas, jei Putinas sugalvotų paleisti atominę bombą į JAV pusę, o tuo metu ten vyktų mano pasirodymas, tai ar aš su visais rusais iškeliaučiau į rojų, ar kaip visi likusieji „nudvėsčiau kaip šuo“, - retoriškai klausė Galkinas.

Pasak jo, gigantomanija sergančiam Putinui neabejotinai reikėtų pastatyti statulą. Nes sugebėti žadėti rusams „visą gėrį“, kuris egzistavo Sovietų sąjungos laikais ir įtikinti daugelį, kad grįš ne tik „gerieji laikai“, bet ir jų jaunystė, yra neabejotinai genialu.

Tiesa, Galkinas teigė nesuprantantis, kodėl visokie kirkorovai, lepsai ir gazmanovai šlovina Rusijos prezidentą.

„Juk jis gyvena kažkur tarp Marso ir Saturno, tad nelabai mato, kas iš tiesų vyksta. Artistai turi būti už taiką, ne už karą. Tad garsiųjų propagandistų tikslas lieka nepasiektas, o sąžinė bei savigarba prapuola visiems laikams“, - iš kolegų šaipėsi humoristas.

Šou metu skambėjo ir dainos, Galkinas gan tobulai pamėgdžiojo Nikolajų Baskovą, Svetlaną Lobodą ir kitus atlikėjus.

Rusijai kliuvo ir dėl paprastų žmonių suiminėjimo tiesiog gatvėse.

„Suėmė tuos, kurie laikė plakatus su užrašais „karui – ne“. Tuomet ėmė areštuoti ir tuos, kurie plakatuose užrašė „mes už taiką“. Vėliau atėjo eilė tiems, kurie tiesiog rankose laikė tuščią popieriaus lapą. Tuomet valdžia ėmė susidoroti ir su žmonėmis, kurie vaidino, jog rankose laiko plakatą“, - sakė komikas.

Itin garsių aplodismentų po beveik kiekvieno sakinio Galkinas sulaukė ėmęs pamėgdžioti Latvijos scenos žvaigždę Raimondą Paulsą.

Pasirodymą pertraukė salėje įvykęs kruvinas incidentas

Šou einant į pabaigą salėje tarp žiūrovų netikėtai pasigirdo šūksniai kviesti pagalbą, o netrukus iš savo vietos atsistojo ir lauk apsaugos darbuotojų buvo palydėtas gan agresyviai nusiteikęs krauju apsipylęs poilsiautojas.

M. Galkinas paskelbė neilgą pertrauką. Daugiau apie incidentą ir vaizdus iš koncertų salės teritorijos skaitykite „Delfi“ straipsnyje ČIA.

Po pertraukos į sceną grįžęs komikas pasirodymą dar tęsė apie pusvalandį lyg nieko nebūtų įvykę. Šou pabaigoje jis iš sausakimšos salės sulaukė ne tik audringų aplodismentų, bet ir daugybės gėlių.

Kaip jau skelbta anksčiau, M. Galkinas yra viena iš nedaugelio Rusijos garsenybių, po Krymo aneksijos išreiškusių valdžiai nepriimtiną nuomonę apie įvykius. Po Rusijos invazijos į Ukrainą populiarusis humoristas su žmona Ala Pugačiova ir dviem vaikais paliko tėvynę. M. Galkinas negailestingai sukritikavo Rusijos propagandos mašiną ir prezidento Vladimiro Putino režimą bei iki šiol aktyviai palaiko Ukrainos pusę vykstant karui.

Šiuo metu M. Galkino šeima apsistojusi savo namuose Jūrmaloje. Kaip atrodo jo šeimos vila, galėsite pamatyti specialiame reportaže, pasirodysiančiame „Delfi“ portale vėliau šią savaitę.

Humoristas pasirodymus planuoja ne tik Jūrmaloje, bet ir Liepojoje, Ruojoje bei Rėzeknėje. Socialiniuose tinkluose apie naująjį Galkino šou pasisakę gerbėjai neslėpė simpatijų. Pasak jų, tai buvo ne kas kita, kaip smūgis patriotiškai nusiteikusiems rusams, Putinui ir visai propaganda tautiečiams smegenis plaunančiai Rusijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją