Už prezidento nugaros matyti keletas šeimos narių fotografijų, skelbia people.com. Tarp jų yra ir 2009 m. įamžinta mirusio J. Bideno sūnaus Beau Bideno nuotrauka. Buvęs Nacionalinės gvardijos narys mirė 2015-aisiais nuo smegenų vėžio būdamas 46-erių metų amžiaus. Šalia anapilin iškeliavusio sūnaus nuotraukos buvo kita – J. Bideno ir naujosios pirmosios ponios dr. Jill Biden. Tai nemažai pasako ne tik apie prezidento vertybes, bet ir didžiulę meilę bei atsidavimą šeimai.

Praėjusį antradienį, inauguracijos išvakarėse, būsimasis 46-asis Amerikos prezidentas pasakė jausmingą kalbą Delavero valstijoje esančiame Nacionalinės gvardijos atsargos karių centre, pavadintame B. Bideno garbei.

„Gailiuosi tik vieno dalyko – kad jo čia nėra, – pareiškė J. Bidenas, kalbėdamas apie mirusį sūnų. – Nes prezidentu turėjo tapti jis.“

Beje, antradienį buvo patvirtinta sentimentali detalė, kai už valdžios perdavimą J. Bidenui atsakingi pareigūnai pasakė reporteriams, kad kartu su būsimuoju prezidentu iš Delavero į Vašingtoną skrenda „Beau Bidenas – Hunterio Bideno ir Melissos Cohen 8,5 mėnesio amžiaus sūnelis.“

Akivaizdu, jog Beau jaunesnysis šį vardą gavo tėčio mirusio brolio atminimui pagerbti.

Trečiadienį, kai buvo prisaikdintas naujasis prezidentas, 50-ies metų amžiaus H. Bidenas laikė kūdikėlį, kurio burbuliavimą buvo galima girdėti televizijos transliacijos metu. 2015 m. gegužės mėnesį mirus B. Bidenui, jo tėvas nusprendė nedalyvauti 2016-ųjų prezidento rinkimuose, nes jį ir jo šeimos narius tebekamavo didžiulis sielvartas.

„Bet kurie vaiko netekę tėvai puikiai supras, kad tiesiog negaliu [dalyvauti rinkimuose]. Tokiai tragedijai nė motais rinkimai, partijos lyderių pasitarimai ar pasiruošimas. Visi gedi skirtingai“, – tada sakė J. Bidenas.

2020 m. sausio mėnesį televizijos kanalo MSNBC laidos „Morning Joe“ metu jis pareiškė, kad „kandidatuoti į prezidentus turėtų Beau, ne aš“. B. Bidenas priklausė Nacionalinei gvardijai ir ėjo Delavero generalinio prokuroro pareigas.

Praėjusį trečiadienį J. Bidenas pradėjo savo kadenciją ir pasirašė keletą įsakymų, įskaitant prievolę dėvėti apsaugines veido kaukes visose federalinėse institucijose ir keliaujant tarp valstijų, įsaką užtikrinti didesnę finansinę paramą skurdesnėms bendruomenėms ir nurodymą vėl prisijungti prie Paryžiaus klimato kaitos susitarimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)