Apie gaisrą 56 metų dainininkės bute pranešta lapkričio 18 dienos vakarą. Iš pradžių informacija nebuvo konkreti, bet dėl vieno fakto sutarė visi – M. Chlebnikova po nelaimės gydoma Maskvos ligoninėje, jos būklė sunki.

Labai greitai paaiškėjo, kad gaisras kilo antrame žvaigždės apartamentų aukšte, konkrečiai jos miegamajame. Tą vakarą M. Chlebnikova grįžo iš gastrolių ir buvo labai pavargusi. Dainininkės tėvai ir dukra jau miegojo, o ji pakilo į savo kambarį ilsėtis. Remiantis pirminiais duomenimis, ten atlikėja užmigo su uždegta cigarete.

Pirmoji dūmus užuodė dainininkės dukra Dominika, ji pažadino močiutę. Jos kartu bandė patekti į Marinos kambarį, tačiau durys buvo užrakintos. Tada moterys iškvietė ugniagesius, kurie iš degančio buto ir išnešė savarankiškai išeiti nebegalėjusią dainininkę.


Ugniagesiai ir policijos pareigūnai įvykio vietoje sugebėjo operatyviai patekti į atlikėjos kambarį ir rado ją be sąmonės gulinčią ant grindų. Apklote moterį išnešė į gatvę, kur jai suteikta pirmoji pagalba. Netrukus M. Chlebnikova išgabenta į ligoninę, kur gydoma nuo daugybinių nudegimų. Medikų pagalbos prireikė ir žvaigždės tėvui.

Tragedijos liudininkais tapo garsios moters kaimynai. Jie patvirtino, kad gelbėtojai atvyko labai greitai ir skubiai suteikė visą reikiamą pagalbą. „Apsižvalgęs balkone, pamačiau ugniagesių ir policijos mašinas. Išėjau į gatvę ir iš apačios labai puikiai matėsi, kad penktame aukšte kažkas dega“, – pasakojo vienas iš kaimynų.


Gerbėjai ir scenos kolegos meldžiasi už jos gyvybę ir sveikatą.

„Marina, gyvenk!“, – socialiniuose tinkluose sparčiai populiarėja šis raktažodis. Po juo žmonės skelbia dainininkės nuotraukas ir rašo palaikymo žodžius jos artimiesiems: „Marina, laikykis, viskas bus gerai!“, „Tikimės, kad nepaliksi mūsų“, „Palaikykime ją maldomis“ ir t.t.

Dainininkės atstovai taip pat prabilo apie tragišką incidentą, paprašę žmonių dėl gaisro neskleisti įvairiausių gandų.

„Brangūs draugai, gerbėjai ir žurnalistai. Visi mes esame ištikti savotiško šoko dėl to, kas nutiko. Žinome, kad norite gauti kuo daugiau informacijos apie tai, kas nutiko, ir mes tikrai viską pakomentuosime, kai tik galėsime. Prašome apsišarvuoti kantrybe ir palinkėkime Marinai visko, ko geriausio, o ne kaip kokie šakalai pulkite prie kiekvieno fakto. Labai visiems dėkojame už palaikymą, viską matome! Pagarbiai, Marinos Chlebnikovos komanda“, – parašė atstovai.

Šiuo metu dainininkės bute dirba teisėsaugos pareigūnai. Jiems teks nustatyti tikrąją gaisro, vos nepražudžiusio garsios moters ir jos šeimos, priežastį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)