Pirmasis vakaro apdovanojimas buvo įteiktas „Sky Atlantic“ ir „Showtime“ serialui „Patrikas Melrouzas“ („Patrick Melrose“), kuris įtemptoje kovoje dėl geriausio miniserialo titulo įveikė serialą „Labai angliškas skandalas“ (angl. „A Very English Scandal“).

„Buvau pratęs amžinai likti antru“, – pasakė B. Cumberbatchas, kuriam tai septintoji BAFTA TV apdovanojimų nominacija. Aktorius padėkojo rašytojui Edwardui St. Aubynui už drąsą ir sąmojingumą.

H. Granto kolega Benas Whishaw pakartojo „Auksinių gaublių“ sėkmę ir gavo BAFTA apdovanojimą kaip geriausias antro plano aktorius už vaidmenį seriale „Labai angliškas skandalas“ (angl. „A Very English Scandal“).

Tai jau antrasis BAFTA TV apdovanojimas šio aktoriaus karjeroje – 2013 m. jis gavo geriausio aktoriaus apdovanojimą už vaidmenį filme „Netikra karūna: Ričardas II“ („The Hollow Crown: Richard II“). B. Whishow vardu apdovanojimą atsiėmė režisierius Stephenas Frearsas, nes aktorius šiuo metu dirba projekte „Norma Jeane Baker of Troy“.

Pirmasis apdovanojimas serialui „Žudant Ievą“ buvo įteiktas F. Shaw, kaip geriausiai antro plano aktorei. Šiai aktorei tai pirmoji BAFTA nominacija ir apdovanojimas. F. Shaw pasakė, kad nuo tada, kai ji pradėjo vaidinti seriale, žmonės ėmė įtarinėti, kad ji yra šnipė.

J. Comer geriausios pagrindinį vaidmenį atlikusios aktorės kategorijoje įveikė kolegę aktorę iš to paties serialo Sandrą Oh (ji taip pat buvo nominuota geriausios aktorės kategorijoje), Ruth Wilson, suvaidinusiai seriale „Ponia Vilson“ („Mrs. Wilson“) ir Keeley Hawes, atlikusi pagrindinį vaidmenį seriale „Asmens sargybinis“ („Bodyguard“).

Aktorei J. Comer tai pirmasis BAFTA apdovanojimas. Prieš dvejus metus ji buvo nominuota toje pačioje geriausios aktorės kategorijoje už vaidmenį BBC detektyviniame seriale „Trylika“ („Thirteen“).

Tarptautinių filmų kategorijoje apdovanotas HBO draminis serialas „Succession“, įveikęs tokius varžovus, kaip „Tarnaitės pasakojimas“ („The Handmaid’s Tale“), kuris pernai buvo pripažintas geriausiu.

Apdovanojimų ceremoniją vedė Grahamas Nortonas, kuris pats yra gavęs penkis BAFTA TV apdovanojimus. G. Nortonas prie ceremonijos vedėjo amplua grįžo po dvejų metų pertraukos. Jis debiutavo 2005 m., o šiemet ceremoniją vedė jau 11 kartą.

„Žudant Ievą“ ir „Labai angliškas skandalas“ susižėrė daugiausiai nominacijų (atitinkamai, 14 ir 12) – ir BAFTA TV, ir „BAFTA TV Craft“.

„BAFTA TV Craft“ apdovanojimai buvo įteikti balandžio 28 d. Tris iš jų gavo serialas „Labai angliškas skandalas“, vienas iš jų buvo įteiktas Stephenui Frearsui kaip geriausiam režisieriui. „Žudant Ievą“ ir „Patrikas Melrouzas“ gavo po du „BAFTA TV Craft“ apdovanojimus.

Nors serialas „Žudant Ievą“ sukurtas JAV („BBC America“), jis nebuvo apribotas vien tarptautinių filmų kategorija, bet vertintas bendrose kategorijose, kadangi ir scenarijaus autoriai, ir prodiuseriai, ir aktoriai yra britai.

Laimėtojų sąrašas:

Geriausias draminis serialas:
„Žudant Ievą“ („Killing Eve“)

Geriausias tarptautinis serialas :
„Succession“

Geriausias miniserialas:
„Labai angliškas skandalas“ („A Very English Scandal”)

Geriausia aktorė:
Jodie Comer – „Žudant Ievą“ („Killing Eve“)

Geriausias aktorius:
Benedictas Cumberbatchas – „Patrikas Melrouzas“ („Patrick Melrose“)

Geriausia antro plano aktorė
Fiona Shaw, „Žudant Ievą“ („Killing Eve“)

Geriausias antro plano aktorius:
Benas Whishaw – „Labai angliškas skandalas“ („A Very English Scandal“)

Geriausia komedija:
„Sally4Ever“

Geriausia komiško serialo aktorė:
Jessica Hynes – „There She Goes“

Geriausias komiško serialo aktorius:
Steve‘as Pembertonas – „Inside No. 9“

Geriausias televizijos filmas:
„Killed By My Debt”

Geriausias dokumentinis filmas :
„Gun No. 6“

Geriausia komiška pramoginė laida:
“A League Of Their Own”

Geriausias pasirodymas pramoginėje laidoje:
Lee Mack – „Would I Lie To You?“

Geriausia pramoginė laida:
„Britain’s Got Talent“

Keturiose skirtingose tikrais faktais pagrįstų dokumentinių serialų kategorijose nugalėjo:
„Suffragettes With Lucy Worsley“, „Louis Theroux’s Altered States“, „Myanmar’s Killing Fields (Dispatches)“, „Missed Call“

Geriausia realybės TV laida („Reality & constructed factual“):
„I’m a Celebrity… Get Me Out of Here“

Geriausia dokumentinė laida:
„Who Do You Think You Are?“

Geriausia tiesioginė transliacija:
„The Royal British Legion Festival of Remembrance“

Geriausia naujienų laida:
„Cambridge Analytica Uncovered“ – ITN / „Channel 4“

Geriausia muilo opera ir ilgai kuriamas serialas („Soap & continuing drama“):
„Eastenders“

Geriausias sporto renginys:
„2018 m. pasaulio taurės ketvirtfinalis: Anglija prieš Švediją“ („2018 World Cup Quarter Final: England v Sweden“)

„Virgin TV“ paskelbtas serialas, kurį privaloma pamatyti (pagal žiūrovų balsavimo rezultatus)
„Asmens sargybinis“ („Bodyguard“)

„BAFTA Fellowship“ (paskelbtas anksčiau)
Joan Bakewell

Specialusis apdovanojimas (paskelbtas anksčiau)
Nicola Shindler

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją