Kaip rašo People.com, karališkoji pora patvirtino savo dalyvavimą D. Britanijos kinui itin svarbioje ceremonijoje.

Britiškaisiais „Oskarais“ vadinamo renginio organizatoriai šiemet pateikė svečiams siurprizą. Vietoje dizainerių kurtų prašmatnių naujų aprėdų, žvaigždžių prašoma puoštis „tvariai“, tausoti gamtą ir puoštis jau dėvėtais, perpirktais iš vintažinių krautuvėlių arba iš perdirbtų medžiagų pasiūtais rūbais.

Apie tokį neįprastą reikalavimą pranešė Londono mados koledžas. BAFTA apdovanojimai įvyks vasario 2 dieną.

„Šiemet BAFTA daro daugiau nei bet kada, kad pakeistų ceremonijose įprastą aprangos kodą ir paskatintų svečius atsižvelgti į tvarią madą“, – rašoma pranešime.

Žvaigždžių prašoma tapti pokyčių iniciatoriais: nesisiūti bei nepirkti naujų drabužių, o geriau išsinuomoti, skolintis ar puoštis jau dėvėtu rūbu. Jei vis tiek svečiai norės rūbus pirktis, tokiu atveju jiems pasiūlytas tvarumą viešai deklaruojančių prekinių ženklų sąrašas.

Šios gairės yra dalis akademijos planų šiemet surengti pirmuosius apdovanojimus, draugiškus aplinkai.

„Tvarumas yra labai svarbu BAFTA organizatoriams, todėl mes labai stengiamės daryti viską, kad mažiau terštume gamtą. Šie apdovanojimai bus pirmieji, kurie stengsis dėl šio tikslo visais įmanomais aspektais: nuo logistikos iki maisto, renginiui naudojamų medžiagų ir panašiai“, – „Harpers Bazaar“ sakė atstovas.

Tiesa, tai ne pirmasis kartas, kai apdovanojimų svečiams nurodomas su aktualijomis susijęs aprangos kodas. 2018 metais žvaigždžių buvo prašoma apsirengti juodai, taip paremiant judėjimą prieš seksualinį priekabiavimą „Time’s Up“.

Tuomet taip pat tarp svečių buvusi K. Middleton pasirinko žalsvą suknelę, tačiau prie jos priderino aprangos kodą atitinkančius aksesuarus – juodą diržą bei delninukę. O ar šių metų aprangos kodas sukels galvos skausmą besiruošiantiems svečiams? Pamatysime jau vasario 2 dieną.

Princas Williamas, Kate Middleton
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)