Aktorius ir jo advokatai pateikė teismui dokumentus po to, kai 41 m. A. Jolie ir jos advokatė Laura Wasser nusprendė pateikti teismui paraišką dėl išlygų, nors ir žinojo, kad taip paviešins poros susitarimo dėl vaikų globos detales. Vėliau žiniasklaida paskelbė ištraukas iš šios paraiškos, dar žinomos kaip „spalio išlygos“: paaiškėjo informacija apie vaikams taikomą terapiją, apie tai, kad vizitų grafiką nustato psichologas, besispecializuojantis vaikų globos reikaluose, ir apie tai, kad B. Pittas ir A. Jolie lanko grupinę terapiją kartu su vaikais.

Dėl A. Jolie sprendimo pateikti paraišką iškilo aikštėn ir informacija apie reguliarų B. Pitto testavimą dėl kvaišalų vartojimo.

B. Pitto advokatas pareiškė, kad A. Jolie ir jos advokatė pateikė paraišką dėl to, kad B. Pitto atstovas patarė A. Jolie atstovei leisti B. Pittui dažniau ir ilgiau matytis su vaikais.

Paraiškoje teismui taip pat teigiama, kad A. Jolie anksčiau atsisakė priimti tokias išlygas ir sukėlė pavojų vaikų teisei į privatumą, nepaisydama susitarimo dėl konfidencialumo, kuris buvo sudarytas siekiant apsaugoti nepilnamečius vaikus.

B. Pitto advokatas Lance‘as S. Spiegelis vėliau rašė: „Nepilnamečiai vaikai turi būti apsaugoti nuo keblumų ir stigmatizavimo, kuriuos gali patirti dėl informacijos apie jų emocinę būklę ir jų santykius su tėvais paviešinimo.“

Angelina Jolie

Savo paraiškoje B. Pittas rašo: „[A. Jolie] ir man nepavyko susitarti dėl vaikų lankymo grafiko ir aš ketinu pateikti prašymą dėl grafiko sudarymo, nebent būtų priimtas susitarimas. “

Jis toliau rašo: „Labai nerimauju dėl to, kad jei teismo įrašai dėl vaikų globos teisių nebus įslaptinti, juose esanti informacija bus paviešinta, ir tai sukels nepataisomą žalą mūsų vaikų teisei į privatų gyvenimą. Todėl pagarbiai prašau įslaptinti visus su vaikų globos teisėmis susijusius dokumentus“.

Taip pat buvo pridėtas elektroninis laiškas, kurį L. Wasser nusiuntė Lance‘ui S. Spiegeliui, ir kuriame teigiama, kad joms nebelieka kitos išeities, kaip pateikti prašymą dėl išlygų.

L. Wasser rašo L. S. Spiegeliui: „Jūs aiškiai leidote suprasti, kad Bradas ketina reikalauti teisės daugiau būti su vaikais, ir kad jokios psichologų išvados, pateiktos pirmadienį per mūsų susitikimą, nepakeis Brado pozicijos. Būtent todėl mes pateiksime prašymą dėl išlygų. Mes ilgai stengėmės išvengti teismo įsikišimo, bet dėl Brado pozicijos tai tapo nebeįmanoma“.

Vėliau tą dieną B. Pitto advokatas atsakė L. Wasser elektroniniu laišku: „Noriu nurodyti, kad išlygose yra konfidenciali informacija apie tai, kad vaikai lanko terapiją, be to nurodyti psichologų vardai ir pavardės. Tokios informacijos paviešinimas pažeidžia vaikų teisę į privatumą ir potencialiai gali jiems pakenkti“.

Teismo dokumentuose nurodyta, kad šių išlygų detales vėliau paviešino TMZ.

B. Pittas ir jo teisininkų komanda prie savo paraiškos pridėjo ir psichologo Philipo M. Stahlo pareiškimą. Jis rašo, kad yra stebėjęs teisinius ginčus 18-oje Kalifornijos apygardų ir daugelyje kitų valstijų ir mano, kad įrašai apie ginčus dėl vaikų globos teisių turi būti įslaptinti – pačių vaikų labui. „Aš pats esu dalyvavęs sprendžiant nemažai svarbių klausimų šia tema ir kaskart arba poros sulygdavo arba teismas nurodydavo įslaptinti informaciją, kuri gali kokiu nors būdu pakenkti vaikams“, – rašo Ph. M. Stahlas.

Angelina Jolie ir Bradas Pittas

Vėliau jis pridūrė, kad tyrimai rodo, jog vaikams kenkia informacija apie tėvų konfliktą ir skyrybų užkulisius.

Ph. M. Stahlas taip pat pridūrė, kad tokia informacija vaikus gali smarkiai sutrikdyti, sukelti jiems nerimą, liūdesį ar depresiją, taip pat jie gali atitolti nuo vieno iš tėvų arba nutraukti su juo (ja) ryšį.
B. Pittas prašė pagreitinti bylos svarstymą, bet teismas jo prašymą atmetė.

Pora teisme susitiks sausio mėnesį.

Nuo rugsėjo mėnesio, kai A. Jolie ir B. Pittas išsiskyrė, laikinoji teisė į vaikų – aštuonerių metų dvynių Vivienne ir Knoxo, 10 m. Shiloh, 11 m. Zaharos , 13 m. Paxo ir 15 m. Maddoxo – globą paskirta A. Jolie. Prieš pat išsiskyrimą su B. Pittu ji slapta išsinuomojo namą Malibu.

Nuo tada, kai naujiena apie poros skyrybas iškilo į viešumą, B. Pittas pasitraukė iš akiračio ir nesiima jokių žingsnių reklamuoti savo naujajam filmui „Sąjungininkai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)