Kalbėdamasis su žurnalistu B. Dilanas išdėstė savo nuomonę apie įtemptus JAV baltaodžių ir juodaodžių santykius. "Juodieji žino, kad daugelis baltųjų nenorėjo atsisakyti vergijos. Jeigu tie žmonės būtų pasiekę savo, juodaodžiai iki šiol vilktų jungą - baltieji negali dėtis, kad šito niekas nežino”, - sakė muzikantas. Jis taip pat pridūrė: "Jeigu jūsų gyslose teka vergvaldžio arba klano (tikriausiai omenyje turimas kukluksklanas) nario kraujas, juodaodžiai tai jaučia. Tai pastebima iki šiolei. Lygiai taip pat žydai gali jausti nacistų kraują, o serbai - kroatų”.

Pastarieji interviu žodžiai kroatų bendruomenei Prancūzijoje pasirodė esą užgaulūs. Jos nariai įžvelgė B. Dilano sakinyje kroatų lyginimą su nacistais ir kukluksklanininkais. "Toks kroatų lyginimas su nusikalstamomis organizacijomis yra rasizmo ir neapykantos kroatų tautai skatinimas”, - pažymėjo Kroatų bendruomenės tarybos atstovai.

Kroatų bendruomenės ieškiniui išnagrinėti gali prireikti iki 18 mėnesių, kadangi atlikėjas nėra Prancūzijos pilietis. Jeigu B. Dylanas bus pripažintas kaltu, jam gali būti skirta bauda, kurios dydis nepatikslinamas.

Šių metų lapkritį B. Dylanas buvo apdovanotas aukščiausiu Prancūzijos apdovanojimu - Garbės legiono ordinu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)