Iš tikrųjų šešėlis lydėjo jį visą toliau sekusį gyvenimą, rašo „The Daily Mail“. Varžomas įsipareigojimų BBC, o taip pat ir įgimto diskretiškumo jausmo, jis niekada anksčiau nepapasakojo nieko apie draugystę su charizmatiškąja J. Lennono našle Yoko Ono.

Vis dėlto pagaliau jis nusprendė nuoširdžiai ir atvirai atsakyti į visus klausimus, susijusius su gluminančiu šlovės ištroškusios Yoko Ono elgesiu, kodėl Yoko Ono po J. Lennono mirties atrodė kur kas laimingesnė, kodėl ji vedžiojo savo naująjį meilužį Samą Havadtoy po Niujorką aprengtą senais J. Lennono drabužiais ir kodėl ji, atrodo, naudojasi J. Lennono atminimu savo žinomumo tikslais.

A. Peeblesui atrodo, kad J. Lennonas ir Y. Ono, nors vis dėlto labiau ji, juo manipuliavo komercinės naudos tikslais. Taip pat jis įtaria, kad 1980 m. jųdviejų daina „Starting Over“ buvo tik reklaminis triukas, skirtas susigrąžinti J. Lennono populiarumą po penkerius metus trukusios tylos.

BBC jis negaili nusivylimo ir pykčio kupinų žodžių, nes garsusis jo interviu buvo palaidotas, nors turėjo tapti prieinamas visuomenei. Į Niujorką susitikti su garsiąja pora A. Peeblesas skrido 1980 m. gruodžio mėn. Tai buvo pirmasis jo susitikimas su J. Lennonu ir jo žmona, skirtas pakalbėti apie naująjį bendrą jų darbą – albumą „Double Fantasy“, kurį J. Lennonas ir Y. Ono išleido norėdami atnaujinti ryšį su Jungtine Karalyste (JK), nuo kurio nutolo iširus legendinei grupei „Beatles“. Tiesa, kaltė dėl iširusios grupės taip pat dažnai verčiama būtent Y. Ono.

Paskendęs skandaluose, susijusiuose su narkotikais, žinodamas, kad JAV prezidento Richardo Nixono administracija nori jį išvaryti iš JAV, baimindamasis, kad imigracijos tarnybos nebeleis jam grįžti į Jungtines Valstijas, J. Lennonas nesijudino iš vietos ir apleido savo muzikinę karjerą. Vis dėlto jis grįžo į sceną ir pristatė naująjį albumą „Double Fantasy“ ir išreiškė norą kalbėtis su BBC. A. Peeblesas buvo žinomas, 13 metų dirbo „Radio One“ stotyje, įkūręs laidą „My Top Ten“, rengė interviu su to meto muzikos pasaulio žvaigždėmis.

Vis dėlto susitikimas su Y. Ono jį sukrėtė.

„Susitarėme su ja susitikti daugiabutyje “The Dakota“, kur jie gyveno su J. Lennonu, gruodžio 5-ąją, vidurdienį“, - prisiminimais dalijosi A. Peeblesas. „Nors dėl visko buvo sutarta dar prieš mums išvykstant iš JK, ji pageidavo su mumis pasikalbėti, tik tada žinosianti, ar nori tęsti“, - tęsė pasakojimą jis.

„Jų butas buvo didžiulis ir prabangus. Mums buvo parodytas milžiniškas Yoko biuras. Ji sėdėjo prie senovinio egiptietiško rašomojo stalo. Mūsų buvo paprašyta nusiauti batus. Prisimenu, pagalvojau, ar mano kojinės švarios. Atsisėdau sukryžiavęs kojas ant sofos, kažin ar pratariau bent žodį. Yoko buvo perdėtai pasitikinti savimi, kategoriška. Ji mums pasakė, kad turi geresnių pasiūlymų už BBC. Ji sąmoningai provokavo, norėjo, kad jos maldautume“, - tikino A. Peeblesas.

Jį pritrenkė šios moters išvaizda – tai buvo 47-rių nedidelio ūgio, liekno, bet tvirto kūno sudėjimo moteris dideliu biustu.

„Ką galvojau, kai žiūrėjau į ją? Nuoširdžiai pasakius, mąsčiau, kad štai ta moteris, išardžiusi „Beatles“, - patikino jis. „Taigi jei mes ketiname tai daryti, turiu būti tikra, kad 50 proc. šio interviu bus apie Johną, o kiti 50 proc. – apie mane“, - išrėžė man ji. „Tada mąsčiau, kas ji po velnių tokia, kad reikalautų tokių dalykų?“ – pasakojimą tęsė A. Peeblesas.

Vis dėlto kitą dieną įvykęs interviu tapo triumfu, pasibaigusiu šventine vakariene. Kitą dieną A. Peeblesas ir kartu su juo dirbusi komanda skyrė kalėdiniam apsipirkimui, po kurio gruodžio 8 d. jie įlipo į lėktuvą kelionei namo. Kai Markas Chapmanas nušovė J. Lennoną šalia jo paties namų, lėktuvas buvo pusiaukelėje virš Atlanto vandenyno ir tik lėktuvui nusileidus jis sužinojo siaubingas naujienas. A. Peeblesas nė neįsivaizdavo, kad su Y. Ono jie taps draugais. Vis dėlto neilgai trukus po istorinio interviu, kuris pagaliau buvo paviešintas 1981 m. sausio mėn., jis pradėjo sulaukti skambučių iš Niujorko. Panašu, kad juos suartino bendra meilė J. Lennonui. Kiekvieną kartą artėjant J. Lennono metinėms Y. Ono kreipdavosi į A. Peeblesą, tikindama, kad tik jam vienam leidžiama iš jos imti interviu. Kartu su J. Lennono našle A. Peeblesas kelerius metus leido laisvalaikį trijuose žemynuose ir netgi pamilo jaunesnįjį J. Lennono sūnų Seaną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)