Taigi kas nutiko?

XX amžiaus 9-ąjį dešimtmetį ji tapo tikra paauglių dievaite, o dar po dešimties metų – populiariausia ir bene geriausiai apmokama Holivudo aktore, nors keli nesėkmingi karjeros sprendimai ir asmeninio gyvenimo dramos žvaigždę ir įsuko į savotišką nesėkmių ratą. Štai pagrindinės priežastys, kodėl apie ją girdime vis mažiau.

Audringi santykiai su žiniasklaida

D. Moore santykiai su žiniasklaida visada buvo sudėtingi. Aktorei teko ne kartą kariauti su žurnalistais dėl savo viešo įvaizdžio – net ir sėkmingiausiais metais. Pritrenkiančio grožio talentinga aktorė pirmiausia išgarsėjo tokiose juostose jaunimui kaip „St. Elmo‘s Fire“ ir „About Last Night“, nors tiesiog negalėjo pakęsti, kai buvo vadinama kylančia žvaigždute, o tuo metu jų buvo ne viena.

„Man tai skamba gėdingai, įžeidžiančiai ir su panieka. Žmogus, kuris galėjo taip parašyti, greičiausiai tiesiog pavydėjo mums jaunystės ir talento, todėl prirašė tų melų ir nesąmonių. Jie netgi drįso leisti suprasti, esą nekenčiame vienas kito“, – tuo metu piktinosi aktorė.

Prakeiksmas filmų platintojams

Skirtingai nuo daugumos gana greitai ir tyliai užgesusių jaunų žvaigždučių, D. Moore išaugo į tikrų tikriausią pirmo ryškumo žvaigždę, kuri itin ryškiai sužibo juostoje „Ghost“ kartu su Patricku Swayze‘u. Antgamtiškas romanas tapo tikra bomba, visame pasaulyje jis kino teatruose uždirbo daugiau nei 500 mln. dolerių ir realiai pretendavo tapti pelningiausia 1990 metų juosta. Kas galėjo pagalvoti, kad dešimtmečio viduryje situacija ims ir taip radikaliai pasikeis.

1995 metų juosta „Scarlet Letter“ vargais negalais surinko vos penktadalį savo biudžeto, o 1996 metų „Striptizas“ tapo tikra katastrofa. „Eilinė Džein“ – juosta, dėl kurios D. Moore plikai nusiskuto galvą – taip pat pinigine prasme atnešė tikrų tikriausią nusivylimą.

Metai bėgo, o situacija negerėjo – naujas dugnas pasiektas 2010 metais su juosta „The Joneses“. Filmas pasirodė tiesiog apgailėtinai: antrąjį jo rodymo savaitgalį vidutiniškai viename kino teatre jis buvo teuždirbęs 1355 dolerius.

Ji neverta jai mokamų pinigų

Nors dabar tuo ir labai sunku patikėti, buvo metas, kai D. Moore buvo daugiausiai uždirbanti Holivudo aktorė. Po stulbinančios „Ghost“ sėkmės, juodaplaukė aktorė už vaidmenį „Striptize“ gavo 12,5 mln. dolerių (remiantis JAV infliacijos skaičiuokle, ši suma šiuo metu siektų per 19,5 mln. dolerių). Kai filmą ištiko didžiulė nesėkmė, visi vienbalsiai sutarė, kad D. Moore tų pinigų buvo paprasčiausiai neverta.
Tikriausiai nė nereikia sakyti, kad pati aktorė taip nemanė. Nemanė ir režisierius Ridley‘is Scottas, kuris jai už vaidmenį juostoje „Eilinė Džein“ sutiko mokėti 11 mln. dolerių honorarą.

Tai buvo paskutinė aštuonženklė suma, kokią ji gavo už darbą kine, nes kitos kompanijos ėmėsi atsargiau vertinti jos reikalavimus. Vienas „Disney“ vadovų dar prieš „Eilinei Džein“ pasiekiant kino teatrus suprato, kad šis D. Moore burbulas netrukus sprogs. „Nežinome, ką daryti. Žmonės tiesiog nenori jos matyti. Mums teks juos prievarta tempti į kino teatrą, o jie spardysis ir rėks, kd nenori žiūrėti to filmo“, – „Newsweek“ sakė jis.

Kino studijoms pasidarė bloga nuo D. Moore užgaidų

D. Moore tikrai nereikėjo daug laiko, kad šlovė padarytų savo juodą darbą, ir ji pasijustų pasaulio bamba. Su ja dirbantys žmonės paprasčiausiai pradėjo jos vengti ir nebenorėjo turėti jokių reikalų. Žiniasklaida pradėjo ją vadinti „Gimme Moore“, norėdami akcentuoti jos pakvaišusius ir neretai sveiku protu nebesuvokiamus reikalavimus, kuriais ji atakuodavo kino studijas. Kartą aktorė pareikalavo privataus lėktuvo, kad jis ją iš namų Aidahe nuskraidintų į Niujorką. Jį pamačiusi, pareikalavo didesnio, kad lengviau tilptų bagažas – jūs tikriausiai juokaujate.

„Esu tikra, kad žmonės mane laiko tikra kale, tačiau aš tiesiog visur ir visada iš savęs ir kitų reikalauju tobulumo“, – yra sakiusi pati D. Moore.

Operacija, kuri nieko nepakeitė

„Paprasčiausias kelias Holivudo aktorei atsidurti dėmesio centre – prisisiurbti prie palankioje padėtyje esančio žmogaus ir paversti save sekso objektu“, – taip D. Moore kalbėjo būdama jauna, ir nors toks požiūris tuo metu galbūt ir galėjo suveikti, ilgai sekso simboliu išbūti nepavyks. Bėgo metai, o D. Moore desperatiškai stengėsi pergudrauti laiką ir atrodyti gerai. Prieš vėją nepapūsi, tad galiausiai teko kreiptis pagalbos į plastikos chirurgus. Bulvarinė žiniasklaida tvirtino, kad kūno patobulinimams ji iš viso išleido net 400 tūkst. dolerių: esą jai leistos kolageno injekcijos į lūpas, ant dantų uždėtos porceliano karūnėlės, nuo pilvo, šlaunų ir užpakalio nusiurbti riebalai.

Paklausta, kodėl per tokį laiką drastiškai pasikeitė jos išvaizda, D. Moore paneigė kada nors gulusi po peiliu. Netgi yra sakiusi, jog jai nepatinka pati mintis, „jog operacijomis bandoma sustabdyti laiką – juk skalpelis laimės neatneš“. Tokie aktorės pareiškimai prieštarauja „RadarOnline“ kalbintų ekspertų įžvalgoms, jog vien aktorės veidas specialistų pakeistas kone neatpažįstamai.

Kailinė nesėkmė

Dar vienas smūgis ir taip prastokai D. Moore reputacijai buvo suduotas 2009 metais, kai ją viešai sugėdino gyvūnų teisių gynėjai PETA – ji sukritikuota dėl didelio kiekio kailinių rūbų savo garderobe. Kai po apklausos internete ji buvo išrinkta blogiausiai besirengiančia garsenybe, PETA atstovai „Access Hollywood“ naujieną pakomentavo taip: „Galbūt ji ir puma (taip vadinamos jaunesnius mylimuosius turinčios turtingos damos), bet jos meilė natūraliam kailiui žmonių simpatijų jai neprideda“.

Skaudžios skyrybos

Po šešerius metus trukusios santuokos griūties su 15 metų jaunesniu vyru aktoriumi Ashtonu Kutcheriu (sklandė gandai, kad jis jai buvo neištikimas su savo amžiaus moterimis) D. Moore atsidūrė bene giliausioje duobėje per visą savo gyvenimą. Vienas sunkiausių epizodų buvo, kai 22 modelis Sara Leal visiems išklojo miegojusi su A. Kutcheriu jų vestuvių metinių dieną. „Kaip moteris, motina ir žmona turiu konkrečių vertybių, kurias laikau šventomis. Būtent dėl šios priežastie nusprendžiau padėti tašką ir judėti toliau“, – yra sakiusi D. Moore.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)