„Kai mirė Kobe Bryantas, mirė dalis manęs, ir man žvelgiant į šią areną, visą pasaulį, mirė ir dalis jūsų“, – sakė NBA legenda netramdydamas ašarų.

„Pažadu, kad nuo šios dienos gyvensiu su prisiminimais, žinodamas, kad turėjau mažąjį brolį“, – pridūrė M. Jordanas.

„Visomis išgalėmis stengiausi padėti. Prašau ilsėkis ramybėje, mažasis broliuk“, – sakė jis.

Atminimo ceremonija įvyko „Staples Center“ – arenoje, kurioje K. Bryantas 17 metų stebino gerbėjus, taip pat vadinamoje „Kobe pastatytais namais“.

Antrojo mėnesio 24-oji diena turėjo simbolinės reikšmės, nes K. Bryantas ant marškinėlių turėjo numerį 24, o Gianna – 2.

Per ceremoniją kalbėjo ir kita krepšinio legenda Shaquille'as O'Nealas, sulaukęs aplodismentų, kai prisiminė tris NBA titulus, kuriuos jis iškovojo kartu su K. Bryantu.

„Kobe ir aš skatindavome vienas kitą žaisti kone visų laikų įspūdingiausią krepšinį, ir aš didžiuojuosi, kad jokiai kitai komandai nepavyko pasiekti trijų pergalių iš eilės, kaip kad „Lakers“, kai jame žaidė Shaquille'as ir Kobe“, – sakė Sh. O'Nealas.

Jis taip pat užsiminė apie viešą jųdviejų ginčą, teigdamas, kad nors „grūmėmės, mušėmės ir įžeidinėjome vienas kitą netaktiškomis replikomis“, abudu gerbė vienas kitą.

„Patikėkite, – tęsė Sh. O'Nealas, – žmonės galvojo, kad mes nesutariame, [bet] kai televizijos kameros buvo išjungiamos, jis ir aš mirktelėdavome vienas kitam.“

Popmuzikos žvaigždė Beyonce, pasirodžiusi akompanuojant chorui, pradėjo ceremoniją K. Bryanto viena mėgstamiausių dainų „XO“ iš jos 2013 metais išleisto albumo, o paskui sudainavo „Halo“.

„Esu čia, nes myliu Kobe“, – sakė 70 kartų „Grammy“ apdovanojimams nominuota dainininkė, dėvėjusi auksinį kostiumą, simbolizavusį Los Andželo klubo „Lakers“, kur K. Bryantas žaidė beveik du dešimtmečius, spalvą.

„Jis man buvo viskas“

K. Bryanto našlė Vanessa verkdama pagerbė savo velionį 41 metų vyrą ir viduriniąją dukrą, sakydama, kad negali įsivaizduoti gyvenimo be jų, ir sakė, kad K. Bryantas jai "buvo viskas".

„Dievas žino, kad jie negalėjo būti šioje žemėje vienas be kito, – sakė V. Bryant, pirmąkart viešai kalbėdama po sausio 26 dieną įvykusios katastrofos. – Jis turėjo priimti juos namo kartu.“

Našlė pridūrė, kad jai veria širdį mintis, kad ji negalės stebėti, kaip auga Gianna – viena iš keturių poros dukrų, kuriai buvo 13 metų – ir dalyvauti jos svarbiausiose gyvenimo akimirkose.

„Negalėsiu pasakyti jai, kaip nuostabiai ji atrodo savo vestuvių dieną“, – sakė ji tramdydama ašaras ir plojant publikai.

„Aš niekada nepamatysiu, kaip mano mergaitė eina prie altoriaus, šoka su savo tėčiu“, - pridūrė ji.

Ceremonijai vadovavęs akivaizdžiai sukrėstas komikas Jimmy Kimmelas teigė visur matąs K. Bryanto ir Giannos veidus bei marškinėlių numerius – Los Andžele ir už miesto ribų.

„Mums telieka būti dėkingiems už laiką, kurį praleidome su jais“, – sakė vakarinę pokalbių laidą vedanti įžymybė.

Tarp kitų minėjime dalyvavusių garsenybių buvo režisierius Spike'as Lee, draugavęs su K. Bryantu ir sukūręs dokumentinį filmą apie jo gyvenimą, taip pat reperis Snoopas Doggas, aistringas „Lakers“ gerbėjas.

Daugelis gerbėjų, kuriems pasisekė gauti vieną iš 20 tūkst. bilietų į atminimo ceremoniją, vilkėjo auksinės ir violetinės „Lakers“ spalvų drabužius. Per renginį, kuris vyko pusantros valandos, buvo imtasi griežtų saugumo priemonių.

„Kobe reiškė viską šiam miestui, šiai komandai ir asmeniškai man, – sakė 41 metų Karen Sanchez, stovėdama su draugais eilėje prie arenos. – Nuo pat pradžių stebėjau, kaip jis žaidžia.“

Dar vieno bilieto savininkas 23 metų Marcos Rojasas pabrėžė, kad sausio 26 dieną netoli Los Andželo įvykusi tragedija, pareikalavusi K. Bryanto gyvybės, pribloškė jį dievinusius gerbėjus, tokius kaip jis pats.

„Jaučiuosi, tarsi būčiau praradęs draugą“, – sakė M. Rojasas, dėvėjęs „Lakers“ marškinėlius su K. Bryanto numeriu.

„Aš visada žiūrėjau, kaip jis žaidžia su savo draugais, – pasakojo jis naujienų agentūrai AFP. – Visada rinkdavausi Kobe žaisdamas vaizdo žaidimus. Negalėjau palikti namų jo mirties dieną.“

Ceremonijos dalyviams buvo dalijamos 24 puslapių programos su K. Bryanto ir jo šeimos narių nuotraukomis, taip pat ženkliukai ir juodi marškinėliai su krepšininko ir jo dukters atvaizdais.