Už 2 singlus – „River Deep - Mountain High“ (1999) ir „Proud Mary“ (2003) gavo „Grammy Hall of Fame“ apdovanojimus.

2008 m. balandžio 26 d. T. Turner laidoje „The Oprah Winfrey Show“ Las Vegase paskelbė, kad 2008 m. nuo spalio 1 d. pradės koncertinį turą Kanzase, Misurio valstijoje. Dainininkė laidos vedėjai Oprah Winfrey teigė, jog grįžti į sceną ją įkalbėjo aktorė Sophia Loren.

Turas vadinsis „Tina: Live in Concert Tour“.

T. Turner laikoma visų laikų viena populiariausių atlikėjų, viena iš daugiausiai albumų pardavusių dainininkių (daugiau nei už 180 mln. dolerių) ir viena iš populiariausių moterų roko dainininkių. Į jos koncertus išpirkta daugiausiai bilietų visoje muzikos istorijoje. Iki šių dienų 7 T. Turner singlai yra patekę į „Billboard“ populiariausių dainų dešimtuką, 16 – į JAV populiariausių ritmenbliuzo dainų dešimtuką, 33 dainos yra aptekę į Jungtinės karalystės populiariausių dainų keturiasdešimtuką.

Į T. Turner koncertus parduota daugiausiai bilietų visoje muzikos istorijoje. Atlikėjos pasaulinis turas „Break Every Rule“ sumušė visus rekordus – koncertuose apsilankė virš 4 mln. gerbėjų. Dainininkė populiarumu aplenkė net grupę „Rolling Stones“ – 1990 m. Europoje ji surengė 121 koncertą, turas vadinosi „Foreign Affair Tour“. Per pusę metų jos koncertuose apsilankė apie 4 mln. 1996 m. prasidėjusio, 2 m. trukusio turo „Wildest Dreams Tour“ metu ji surengė 250 koncertų, kuriuose apsilankė 3,5 mln. žmonių. Galiausiai 2000 m. surengtas „Twenty Four Seven“ buvo didžiausias metų turas ir penktas iš didžiausių Amerikoje kada surengtų turų.

Žiniasklaida vadina T. Turner roko deive, pirmąja soul stiliaus deive, gyviausia soul stiliaus atlikėja visoje muzikos istorijoje ir viena iš labiausiai uždegančių publiką soul stiliaus dainininke.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)