Čia, Charles H. Wrighto Afrikos-Amerikos istorijos muziejuje, artimiausias dvi dienas su mirusia dainininke galės atsisveikinti visi norintys.

Beveik prieš dvi savaites mirusi atlikėja pašarvota ten pat, kur ir 2005-aisiais buvo pašarvota garsi žmogaus teisių aktivistė Rosa Parks.

Detroite, kuris yra laikomas soul muzikos sostine, A. Franklin mirtis prilygsta monarcho mirčiai, todėl daroma viskas, kad paskutinė atlikėjos kelionė būtų kuo panašesnė į karališką.

Mieste jau savaitę paskelbtas gedulas, o su žvaigžde atsisveikinti plūsta minios iš visos Amerikos.

76-erių A. Franklin anapilin iškeliavo po pralaimėtos kovos su kasos vėžiu.

"Ji - tikra karalienė. Ji to verta", - sakė Melissa Howard, kuri atsisveikinimui atskrido net iš Teksaso.

Atvežus auksinį karstą su atlikėjos kūnu, prie muziejaus jau laukė didžiulės minios gerbėjų. Laukdami, kol kūnas bus pašarvotas, jie dainavo A. Franklin dainas.

CNN reporterių teigimu, atmosfera čia toli gražu ne gedėjimo. Žmonės pagerbia soul muzikos karalienę ne verkdami, o šokdami ir dainuodami.

Atsisveikinimo akimirkos - nuotraukų albume:

Dainininkė bėgant metams:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)