Visiems jau įprasta karalienę vadinti Elžbieta II, princus - Williamu bei Harry ir panašiai, tad daugelis net nesusimąsto, jog šie asmenys turi ir oficialias pavardes.

D. Britanijos karališkosios šeimos narių oficiali pavardė yra Mountbatten-Windsor. Ją gauna ne tik gimę šioje šeimoje, bet ir tos, kurios išteka už karališkosios šeimos nario (Kaip Kate Middleton) arba kuris veda.

Windsorų pavardė kilo iš karalienės Elžbietos tėvo, karaliaus Jurgio V. Jis šią pavardę pasirinko per Pirmąjį pasaulinį karą 1917 metais, ja pavadinti ir rūmai. Iki to laiko karališkosios šeimos nariai oficialios pavardės neturėjo, tačiau pasiimdavo rūmų, kuriuose apsigyvendavo arba dinastijos vardą.

Windsorų pavardę pasirinko karalienė Elžbieta, kuomet jai atiteko sostas 1952 metais. Tačiau čia buvo ir viena įdomi detalė. Karalienė ir jos vyras princas Filipas norėjo, kad jųdviejų palikuonys nešiotų ir jo pavardę, kuri yra Mountbatten, kad juos išskirtų iš likusių karališkųjų narių.

Tad 1960 metais oficialiai nuspręsta, kad visi karalienės vaikai vadinsis Mountbatten-Windsor pavarde visur, kur to reikalaujama.

Tačiau viešojoje erdvėje jų pavardės nenaudojamos, tiek karalienė, tiek princai, jų žmonos ir vaikai vadinami tik vardais.

Karališkoji šeima nuotraukose:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)