Princų Williamo ir Harry mama žuvo Paryžiuje 1997 metų rugpjūčio 31-ąją. Princesei buvo 36 metai. Šiais metais minėtos 24-osios jos mirties metinės.

Kaip tvirtina dabar jau buvęs žurnalistas Paryžiuje Kevinas Connolly (jis buvo vienas pirmųjų žiniasklaidos atstovų, atsidūrusių tragedijos vietoje), tikrasis suvokimas, jog princesė Diana iš tikrųjų mirė atėjo „gana lėtai“ – tai buvo siaubingai netikėta.

„Mes labai atidžiai klausėmės Prancūzijos pareigūnų ir bandėme iššifruoti, ką jie mums sako. Policija buvo atsargi ir svarstė kiekvieną žodį. Pirminė informacija iš policijos ir ligoninės šaltinių buvo „taip, tai Velso princesė Diana, taip, ji sužeista“, tačiau pirmomis valandomis nebuvo jokios nuojautos, kad jos sužalojimai mirtini“, – pasakoja buvęs žurnalistas.

Dabar K. Connolly mano, kad Prancūzijos pareigūnai, supratę, kokio masto tragedija įvyko, „persigando“.

„Jie suprato, kokią reakciją visa tai sukels pasauliniu mastu – suprato, kokią susidomėjimo laviną teks atlaikyti“, – pridūrė buvęs žurnalistas.

Tik praėjus septyneriems metams po nelaimės seras Johnas Stevensas, Metropolitano policijos komisaras, sulaukė prašymo ištirti kelis klausimus.

Tarp jų buvo, ar princesė Diana žuvo būdama nėščia? Ar kraujo mėginys, priskirtas Henri Pauliui, iš tikrųjų buvo jo kraujo mėginys? Ar buvo koks nors pagrįstas paaiškinimas sprendimui iš avarijos pašalinti baltą „Fiat Uno“? K. Connolly sako, kad pirmieji žinią apie tragišką karališkosios britų šeimos narės mirtį sužinojo britų žurnalistai Filipinuose, ten skridę kartu su užsienio sekretoriumi Robinu Cooku.

Tą vakarą vadindamas „pilnu streso“ ir „atsargumo“, buvęs žurnalistas prisimena: „Ta naktis buvo tarsi pro rūką, kol pasigirdo specialios programos pradžios signalas ir tu esi tas žmogus, kuris turi pranešti, kad Velso princesė mirė. Tikriausiai tas momentas yra vienintelis, kurį gerai prisimenu iš visos savo žurnalistinės karjeros“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)