Socialiniame tinkle „Facebook“ į jos veiksmus atkreipė dėmesį Aukščiausiosios Rados žodžio laisvės komiteto patarėja Olga Červakova.

Anot jos, kovo 26 dieną vietos valdžia ir savanoriai Rygos centre surengė labdaros koncertą Ukrainos pabėgėliams paremti „Padėk man pakilti“.

„Renginio išvakarėse į juodąjį sąrašą įtraukta antiukrainietiškos pozicijos dainininkė išgalvojo netikrą plakatą, įklijavo jame savo nuotrauką ir pasiskelbė pagrindine dalyve bei kone organizatore, o feisbuke parašė: „Kartu su vaikais“.

Tikrieji renginio organizatoriai - vienas labdaros fondas, Latvijos prezidentas ir pirmoji šalies ponia, mes rinksime lėšas humanitarinei pagalbai visiems, kurie buvo priversti persikelti į Latviją“, – sakė Červakova.

Atlikėja Loboda

Toliau, anot jos, tikrieji organizatoriai žvaigždės prodiuseriams pasakė, kad niekas jos neleido į sceną. Tačiau tai dar nebuvo istorijos pabaiga.

„Loboda išplatino netikrą informaciją, kad koncertas buvo atšauktas „dėl oro sąlygų“, – pridūrė Aukščiausiosios Rados žodžio laisvės komiteto patarėja.

Anot jos, dieną prieš tai Rygoje tikrai pūtė stiprus vėjas, tačiau renginys vis tiek vyko uždarose patalpose ir buvo atšaukta tik transliacija iš gatvės, kad nekiltų pavojus publikai.

„Koncerto organizatoriai nusprendė neįtraukti dainininkės pasirodymo į šio renginio programą, atsižvelgdami į jos ilgametę veiklą Rusijoje, tuo metu, kai Kremlius vykdė Ukrainos Krymo ir Donbaso okupaciją“, – feisbuke pranešė Ukrainos ambasada Latvijoje.

Primename, jog kovo 24-ąją sukako lygiai mėnuo nuo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą. Ta proga S. Loboda vis dėlto nusprendė karą pavadinti karu ir pareiškė, kad tai baisi realybė, su kuria neįmanoma susitaikyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją