Per Antrąjį Pasaulinį karą, kuomet Angliją valdė karalius Jurgis VI (Elžbietos II tėvas), patys brangiausi akmenėliai iš karūnos buvo išimti, sudėti į skardinę sausainių dėžutę ir užkasti Vindzoro pilies teritorijoje, kad jų nepasisavintų naciai.

Anksčiau sklandė gandai, jog brangakmeniai saugoti Velso oloje arba požemio saugykloje Kanadoje.

Tačiau brangakmenių ekspertas Alastairas Bruce'as išsprendė šį rebusą, kai rado laiškus, karalienei Marijai rašytus bibliotekininko Oweno Morsheado. Juose ir buvo papasakota, kur iš tiesų buvo paslėpti brangakmeniai.

Duobė, kurioje ir buvo užkasta sausainių dėžutė, iškasta prie vieno iš slaptų įėjimų į Vindzoro pilį. Prie slėptuvės buvo padarytas specialus priėjimas, jis egzistuoja ir šiandien.

„Safyrai ir rubinai buvo atsargiai išimti žinant, kad pasaibaigus karui juos vėl bus galima įdėti į karūną. Brangakmeniai suvynioti ir įdėti į metalinę „Bath Oliver“ sausainių dėžutę. Net jei jie ir būtų netyčia sutrinti, juos vis tiek būtų galima vėl sutvarkyti ir įdėti į karūną“, – „Times of London“ sakė A. Bruce'as.

Nuotraukų albume - karalienės Elžbietos II karališko gyvenimo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)