„Jokių laidotuvių, memorialų ir paminklinių lentų“, – griežtai nurodė ji.

Apie velionės norą portalui „People“ pranešė jos vadybininkas ir artimas bičiulis Bobas Bashara.

Užsiminęs apie tai, kad 97-erių mirusi D. Day apskritai nemėgo kalbėti apie būsimas laidotuves arba paminklus, B. Bashara taip pat pridūrė: „Ji nemėgo mirties ir net nebūdavo šalia savo augintinių, kai tekdavo juos užmigdyti. Mirtį ji suvokė labai komplikuotai.“

„Kai priminiau, kad būtina nutarti, kaip [jai mirus] teks pasirūpinti jos šunimis, ji tepasakė nenorinti apie tai galvoti ir dar pridūrė: „Tu jais pasirūpink.“

Keletą šunų ji augino tada, kai buvo sudaromas testamentas, ir, aišku, norėjo, kad jais būtų pasirūpinta. Kalbos apie gaištančius šunis jai buvo tiesiog nepriimtinos“, – sakė B. Bashara.

D. Day buvo aistringa gyvūnų mylėtoja, kovojusi dėl jų gerovės. Aktorė užaugo katalikiškoje aplinkoje, o ištekėjusi už prodiuserio Martino Melcherio prisijungė prie Krikščioniškojo mokslo judėjimo.

Po M. Melcherio mirties 1968-aisiais, pasak B. Basharos, D. Day nutolo nuo religinės organizacijos, tačiau sielos reikalų neapleido.

„Ji tikėjo Dievą ir manė, kad jos balsas – tai Dievo duotybė. Sakydavo, kad Dievas davė balsą, o jai tereikia juo naudotis“, – prisimena B. Bashara.

Kodėl D. Day nenorėjo, kad būtų surengtos jos laidotuvės, tiksliai paaiškinti B. Bashara sakė negalįs. „Manau taip buvo todėl, kad ji buvo labai kuklus žmogus“, – samprotavo jis.

„Visada stengėsi, kad žinomumas nepaveiktų jos asmenybės. Ji taip ir liko mergina iš Sinsinačio, apdovanota neeiliniu talentu ir darydama tai, ką mėgo. Buvo tikra atviraširdė. Kai užeidavo kalba apie jos populiarumą, ji sakydavo nesuprantanti, kodėl žmonės taip ją mėgsta“, – sakė B. Bashara.

„Kad buvo mėgstama, žinojo iš gerbėjų laiškų. Tai jai labai daug reiškė“, – pridūrė jis.

D. Day rezidencija, pasak B. Basharos, vykdant velionės valią, bus paaukota labdarai.

„Svarbiausia užduotis – neapleisti fondo reikalų“, – sakė jis kalbėdamas apie 1978-aisais įkurto fondo „Doris Day Animal Foundation“ likimą.

Norint deramai prisiminti D. Day, galima apsilankyti šiam fondui skirtame portale, kuriame laukiami ne tik aktorės draugai ir gerbėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją