Amber Heard teisininkų komanda norėjo atkreipti dėmesį į tai, kad Johnny Deppą neva kamavo erekcijos disfunkcija ir kad šis sutrikimas galėjo jį paskatinti griebtis smurto. Advokatų teigimu, ši aplinkybė yra „aktuali“ bylos nagrinėjimo procesui, tačiau J. Deppo gynėjai pareiškė, kad tokios informacijos iškėlimas į viešumą yra „bereikalingai nepadorus“.

Naujai paviešintuose ikiteisminiuose dokumentuose, kuriuos peržiūrėjo „Newsweek“ ir „Page Six“, 36-erių metų amžiaus aktorės advokatai tvirtino, kad 59-erių metų amžiaus J. Deppas turėtų atskleisti, kad kenčia nuo erekcijos disfunkcijos, ir kaip įrodymą pateikė vartojamų medikamentų sąrašą. Advokatai nurodė, jog minėtasis sveikatos sutrikimas yra „aktualus“, nes gali paaiškinti, kodėl jis buteliu galimai išžagino A. Heard (šį kaltinimą J. Deppas kategoriškai atmetė), skelbia people.com.

„Nors ponas Deppas verčiau neatskleistų informacijos apie erekcijos disfunkciją, toks negalavimas yra labai aktualus, turint omenyje seksualinį smurtą ir pyktį, ir galėtų paaiškinti jo susierzinimą bei veiksmus“, – rašė A. Heard advokatai.

Anot „Newsweek“, A. Deppo komanda parengė atsakomąjį dokumentą, kuriame teigė, kad aktoriaus buvusi žmona „nori cirko ir akivaizdžiai yra pasiruošusi šį teismo procesą pagražinti bereikalingai nepadoriomis detalėmis, įskaitant J. Deppo ligos istoriją“.

Per skandalingąjį teismo procesą, kuris buvo transliuojamas tiesiogiai milijonams žiūrovų, prisaikdinta A. Heard davė parodymus apie 2015-aisiais Australijoje įvykusį incidentą, kai J. Deppas neva ją išžagino buteliu.

Savo ruožtu, aktorius jos teiginius pavadino „šlykščiais“, „absurdiškais“ ir „žeminančiais“.

„Tobulų žmonių nebūna. Tai faktas. Bet aš niekada gyvenime nesmurtavau, lytiškai nepriekabiavau ir tuo labiau nepadariau jokių kitų siaubingų nusikaltimų, kuriais esu kaltinamas. Laukiau šešerius metus, kad galėčiau įrodyti tiesą“, – sakė jis.

Septinių asmenų (penki vyrai ir dvi moterys) prisiekusiųjų teismas daugiausia stojo J. Deppo pusėn, o teisėjas liepė A. Heard, kuri buvusį vyrą apšmeižė 2018 m., J. Deppui sumokėti daugiau nei 10 mln. JAV dolerių už patirtą žalą. Tiesa, A. Heard buvo priteista 2 mln. JAV dolerių (1,95 mln. eurų) suma.

Abu aktoriai apskundė teismo sprendimus.

Po teismo nuosprendžio A. Heard pasikalbėjo su „NBC News“ laidų vedėja Savannah Guthrie ir pasakė, kad neišsižada savo parodymų, bei paaiškino, kodėl kryžminė apklausa jai sukėlė tiek daug streso: „Kalbant apie seksualinę prievartą, baisiausias, labiausiai gąsdinantis dalykas yra tai, kad tavimi niekas nepatikės, išvadins melage ar pažemins.“

Birželio mėnesį vienas iš prisiekusiųjų teismo narių anonimiškai davė interviu „Good Morning America“ ir tvirtino, kad A. Heard graudenimąsi kalbant apie patirtą smurtą ir prievartą „kai kurie prisiekusiųjų teismo nariai pavadino krokodilo ašaromis“. Jis pridūrė, kad J. Deppas jiems pasirodė „įtikinamesnis“ ir „nuoširdesnis“.

Paviešinus ikiteisminius dokumentus, taip pat paaiškėjo, kad A. Heard teisininkų komanda paprieštaravo J. Deppo gynėjų bandymui visiems priminti, kad aktorė „buvo egzotinių šokių šokėja“, bei teisme parodyti nuotraukų, kuriose ji užfiksuota nuoga. A. Heard advokatai pareiškė, kad J. Deppo komanda bando „lengvabūdiškai ir piktavališkai daryti užuominą, jog Heard kadaise buvo eskorto mergina“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją