Ketvirtadienį Santa Fe apygardos prokurorė Mary Carmack Altwies ir specialioji prokurorė Andrea Reeb pranešė, kad aktoriui ir ginklų specialistei Hannah Gutierrez Reed bus pateikti kaltinimai dėl dviejų netyčinių žmogžudysčių. Dėl per tragediją sužeisto režisieriaus Joelio Souzos kaltinimai pateikti nebus. Oficialiai kaltinimų procedūra turi būti užbaigta iki sausio galo.

Režisieriaus asistentas Davidas Hallsas sutiko su jam pateiktais kaltinimais dėl neatsargaus elgesio su mirtinu ginklu.

„Kruopščiai įvertinusi surinktus įrodymus ir Naujosios Meksikos valstijos įstatymus, nusprendžiau, jog pakanka įrodymų pateikti baudžiamųjų kaltinimų Alecui Baldwinui ir kitiems „Rust“ juostos komandos nariams. Man prieš įstatymą lygūs visi, teisingumas priklauso visiems“, – teigiama M. Carmack Altwies išplatintame pareiškime.

A. Reeb pridūrė: „Jeigu bent vienas iš šių trijų asmenų – Alecas Baldwinas, Hannah Gutierrez Reed ar Davidas Hallsas – būtų tinkamai padarę savo darbą, Halyna Huchings šiandien būtų gyva. Viskas labai paprasta. Įrodymai labai aiškiai byloja baudžiamąjį aplaidumą saugumo atžvilgiu „Rust“ filmavimo aikštelėje. Naujojoje Meksikoje nėra vietos filmavimo aikštelėms, kur nesilaikoma saugumo reikalavimų, kur rimtai nevertinamas visuomenės saugumas“.

A.Baldwino advokatas Luke‘as Nikas atsako: „Toks sprendimas skausmingai iškreipia tragišką Halynos Hutchings mirties faktą ir yra ne kas kita, o siaubinga teisingumo klaida. A. Baldwinas neturėjo jokios priežastie įtarti, kad šautuve – ar kažkur filmavimo aikštelėje – yra tikra kulka. Jis pasitikėjo profesionalais, su kuriais dirbo, jį užtikrinusiais, kad ginkle nėra tikrų šovinių. Mes įveiksime šiuos kaltinimus, mes laimėsime“.

H. Gutierrez-Reed advokatai Jasonas Bowlesas ir Toddas J. Bullionas savo ruožtu taip pat išplatino pareiškimą, kuriame akcentuoja: „Hannah yra, ir visada buvo, labai emocionali ir liūdna dėl šios siaubingos tragedijos. Bet ji tikrai neįvykdė netyčinės žmogžudystės. Šie kaltinimai – ydingo tyrimo rezultatas, neteisingos faktų interpretacijos rezultatas. Norime, kad paaiškėtų tiesa, esame tikri, kad prisiekusieji supras, kad Hannah apkaltinta neteisingai“.

Režisieriaus padėjėjo D. Hallso advokatė Lisa Torraco situaciją pakomentavo taip: „D. Hallsui pateikti kaltinimai dėl smulkaus nusižengimo, jis su tuo sutiko. Geriausias variantas šiuo atveju būtų jokių kaltinimų. Mano klientas pagaliau galės pamiršti šią nelaimę ir didžiausią dėmesį kirti tam, kad tokios tragedijos kino pramonėje daugiau niekada nebepasikartotų. Jam pateikti nesunkūs kaltinimai. Kalėjimas negresia. Probacija be priežiūros. 500 dolerių bauda. D. Hallsas neigia A. Baldwinui įdavęs šaunamąjį ginklą“.

Naujosios Meksikos valstijoje už netyčinę žmogžudystę, kuri laikoma ketvirto laipsnio nusikaltimu, gresia iki pusantrų metų kalėjimo bei 5000 dolerių bauda. Kadangi nusikaltime buvo panaudotas šaunamasis ginklas, laisvės atėmimo bausmė gali prailgėti iki penkerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją