Incidentas įvyko pernai spalį, aktoriui repetuojant Naujojoje Meksikoje filmuoto vesterno „Rastas“ (Rust) sceną, kurioje jis turėjo šauti kameros link. Iš jo laikyto revolverio „Colt“ paleista, kaip paaiškėjo, kovinė kulka perskrodė operatorę Halyną Hutchins ir sužeista 42 metų moteris vėliau mirė.

„Džiaugiamės galėdami šiandien paskelbti, jog civilinėje byloje, iškeltoje kinematografininkės Halynos Hutchins šeimos vardu, buvo pasiektas susitarimas“, – pranešė A. Baldwinas socialiniame tinkle „Instagram“.

„Kol tęsėsi šis sunkus procesas, visi mes vadovavomės konkrečiu noru padaryti tai, kas geriausia Halynos sūnui“, – pridūrė jis.

A. Baldwinui, kuris šiame filme ne tik vaidino, bet ir buvo jo prodiuseris, buvo pasakyta, kad ginklas yra saugus. Anksčiau jis sakė, kad nespaudė gaiduko.

„Rasto“ kūrėjai trečiadienį paskelbtame pranešime nurodė, kad juostos filmavimas sausį bus atnaujintas, o vykdomojo prodiuserio vaidmuo atiteks H. Hutchins vyrui Matthew Hutchinsui.

„Nesu suinteresuotas svaidytis abipusiais kaltinimais ar priskirti kaltę [prodiuseriams ar ponui Baldwinui], – pažymėjo M. Hutchinsas pranešime. – Visi mes manome, kad Halynos mirtis buvo siaubingas nelaimingas atsitikimas.“

Pasak M. Hutchinso, į filmavimo aikštelę grįš „visi pradiniai pagrindiniai aktoriai“.

„Rasto“ režisierius Joelis Souza, kuris taip pat buvo sužeistas per šį incidentą, pareiškė, jog savo tolesniu darbu kuriant filmą sieks „pagerbti Halynos palikimą ir užtikrinti, kad ji galėtų didžiuotis“.

„Džiaugiuosi, kad visi kartu dabar užbaigsime tai, ką mudu su Halyna pradėjome, nors šis džiaugsmas, žinoma, yra su kartėliu“, – parašė jis trečiadienį paskelbtame pranešime.

Šeimos pareikštas ieškinys buvo tik viena iš virtinės civilinių bylų, iškeltų dėl šio incidento, kuris sukrėtė Holivudą ir išprovokavo raginimus visam laikui uždrausti veikiančius ginklus filmavimo aikštelėse.

Tyrėjai dėl šios tragedijos neiškėlė baudžiamosios bylos. Vis tik jie neatmetė galimybės, kad su šiuo incidentu susiję asmenys, įskaitant A. Baldwiną, gali būti pareikšti kaltinimai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją