Prašmatnaus Manhatano viešbučio "London NYC" svečiai pratę prie įžymybių. Restoranui vadovauja garsus virtuvės šefas ir televizijos laidų vedėjas Gordonas Ramsay, tad nenuostabu, jog šią vietą taip mėgsta Holivudo grietinėlė. Stebėtojai per daug orūs arba persisotinę, kad spoksotų į įžymybes. Tačiau kai atvyksta A.Kutcheris, jį lydi daug smalsių žvilgsnių. Eidamas vestibiuliu trisdešimtmetis aktorius priverčia atsisukti kiekvieną. Net kai mūvi džinsus ir vilki pilkus marškinėlius - aukštas, impozantiškas ir beprotiškai žavus vaikinas nelieka nepastebėtas.

Ashtonas geros nuotaikos, bet be vėjavaikiško humoro, kurio tikisi visi, matę jo vedamą televizijos laidą "Punk'd" ar komišką serialą "That'70s Show", tapusį aktoriaus tramplinu į Holivudo olimpą. Jis labai šiltas ir žvalus, nuginkluojantis berniokišku žavesiu, tuo pačiu mąslus ir filosofiškas.

Gilus pėdsakas

Šiuo metu aktorius mėgaujasi tokia sėkme, apie kurią nė nesvajojo vaikystėje, vargingai augdamas Ajovos kaime. Įstojus į universitetą studijuoti biocheminės inžinerijos, Ashtonui teko dirbti javainių fabrike, vietinėje mėsinėje dirti elniams kailius, kad galėtų susimokėti už mokslus bei finansiškai paremti šeimą. "Kol pats neužsitarnauji, tol nieko ir nevertini. Uždirbdavau 4,65 dolerio per valandą. Ploviau indus restorane, dirbau parduotuvėje, banke, bandžiau būti mūrininku. Nuo 12 metų visada ką nors dirbau", - prisimena garsenybė.

Ashtonas apie save pasakoja be savigailos. Berniuko tėvai išsiskyrė, kai jam buvo 13 metų. Sąskaitoms apmokėti niekada neužtekdavo pinigų. Šeimos dėmesys buvo sukoncentruotas į Ashtono brolį dvynį Michaelį, sergantį cerebriniu paralyžiumi, kuriam po širdies persodinimo operacijos prasidėjo virusinis uždegimas. "Tie įvykiai privertė suvokti realybę ir atmintyje paliko gilų pėdsaką. Pradėjau vertinti gyvenimo dovaną, kuri gali būti atimta bet kurią sekundę", - kalba Ashtonas, dar turintis ir vyresnę seserį Taushą.

"Esu darboholikas"

Praėjo daugiau nei 10 metų nuo tada, kai dramatiškai pasikeitė jaunuolio gyvenimas. Viskas klostėsi labai greitai: pastebėtas talentų ieškotojo ir laimėjęs konkursą "Fresh Faces of Iowa", Ashtonas metė studijas universitete ir būdamas 19 metų persikraustė į Niujorką. Netrukus ten įsitvirtino kaip Calvino Kleino modelis.

Net dabar, vedęs Holivudo superžvaigždę Demi Moore ir tapęs jos trijų dukrų - 19 metų Rumer, 16-metės Scout ir 14 metų Tallulah (iš santuokos su Bruce'u Willisu) patėviu, neturėdamas jokių finansinių sunkumų, Ashtonas nesiliauja intensyviai dirbęs. "Esu darboholikas. Jei tik pasitaiko galimybė - neatsisakau naujo projekto", - tvirtina jis.

Charizmatiškasis aktorius išgarsėjo suvaidinęs tokiuose filmuose kaip "Just Married" ("Jaunavedžiai") bei kritikų išliaupsintoje dramoje "Bobby". Jo kompanija "Katalyst Films" šiuo metu kuria šešias televizijos programas. Netrukus pasirodysiančiame filme "Personal Effects" pagrindinius vaidmenis atlieka Michelle Pfeiffer ir Ashtonas. Be to, veiklusis vaikinas vaidina ir jo paties prodiusuotoje juodojoje komedijoje "Spread" bei planuoja debiutuoti kaip režisierius.

Šėliojo kaip įmanydamas

Akivaizdu, kad jis nemiega ant laurų. Kritikai "žvaigždūnui" pranašauja puikią ateitį. Neseniai kino ekranuose pasirodžiusi juosta "What Happens in Vegas" ("Pametę galvas Las Vegase") įtvirtino jo, kaip vieno ryškiausių Holivudo vyrų, poziciją.

Aktorius prisipažįsta, kad prieš vedybas buvo panašus į pagrindinį filmo "What Happens in Vegas" herojų Džeką. "Neturėjau jokio noro veltis į rimtus santykius. Prieš sutikdamas Demi šėliojau kaip įmanydamas. Su ja susipažinome Niujorke, kai vedžiau laidą "Saturday Night Live". Tuomet galvojau maždaug taip: nueisiu į vakarėlį, permiegosiu su šita mergina, vėliau su kita... Tiesiog gerai leisiu laiką. Bet sutikau Demi ir supratau, kad negaliu be jos. Manau, tai likimo ironija: jei ieškai antrosios pusės - niekada nerasi. Kai negalvoji apie ilgalaikius santykius - atsitinka priešingai", - mano Ashtonas.

Išlindo iš Bruce'o šešėlio

Aktorių labiau išgarsino ne vaidmenys kine bei televizijoje, o santuoka su Demi, kurią jis apibūdina kaip "mielą, rūpestingą ir tiesiog tobulą". Ashtonui teko išklausyti komentarus apie jo ir jo mylimosios amžiaus skirtumą bei būti lyginamam su ikoniškuoju buvusiu Demi vyru Bruce'u Willis'u.

"Iš pradžių buvo sunku, - atvirauja Ashtonas. - Pirma į galvą atėjusi mintis buvo: šis vyras miegojo su mano žmona! Bet kai sugebi pamiršti pavydą, kuris neturi jokio pagrindo ir yra kurstomas tik tavo paties nesaugumo jausmo, tampa lengviau. Dabar Bruce'as yra vienas iš tų žmonių, su kuriais mielai leidžiu laisvalaikį. Mes kartu nardome, slidinėjame, žiūrime filmus ir, be abejo, kalbame apie sportą."

Vyrai taip pat dalijasi atsakomybe auginandami tris Bruce'o ir Demi dukteris. "Mergaitės sulaukė tokio amžiaus, kai ima rūpėti vaikinai. Tai sudėtingiausias tarpsnis mano gyvenime, nes nepasitikiu nei vienu iš tų berniokų, - pasakoja Ashtonas. - Daugiausia, ką mudu su Demi šiuo laikotarpiu galime padaryti - demonstruoti puikius mūsų santykius, paremtus pagarba ir pasitikėjimu. Tikiuosi, tai bus pavyzdys mergaitėms renkantis vaikinus."

Šeimai atsidavęs vyras sako sieksiąs, kad mergaitės nebūtų išlepusios ir augtų darnioje šeimoje. "Mes visada stengiamės būti atviri ir kuo daugiau bendrauti. Kai žmonės susituokia, jie mano, kad jau pasiekė kažkokį tikslą. Tas pats būtų, jeigu gavę pirmąjį darbą manytumėt, jog daugiau niekada nereikės dirbti. Norint išlaikyti gerus santykius, reikia daug pastangų."

Ar pora planuoja turėti savų vaikų? "Taip, manau, kad vieną dieną taip ir nutiks. Tai natūralus troškimas - juk gamtai nepasipriešinsi. Žinoma, artimiausioje ateityje to neplanuojame, nes dabar esu labai užsiėmęs", - teigia Ashtonas.

Anot aktoriaus, įsivaikinimas - viena iš galimybių: "Visą gyvenimą apie tai galvojau. Esu atviras šiai idėjai, kadangi iš dalies tai patyriau, įsivaikindamas Demi dukras."

Išminties žodžiai

Suderinęs, regis, nesuderinamas savybes - kuklumą ir pasitikėjimą savimi - Ashtonas demonstruoja brandą, lenkiančią jo metus. Aktorius teigia, kad laimingos santuokos pagrindas yra dvasinio pasaulio studijos ir atrasta pusiausvyra.

Drauge su kita garsia pora - Madonna ir Guy Ritchie, Ashtonas ir Demi Moore yra Kabalos, populiaraus judėjimo, paremto judaizmu ir aktyvia labdaringa veikla, nariai. Pora pasisiūlė dalyvauti Kabalos centro globojamos organizacijos "Dvasingumas vaikams" veikloje. Pastarąjį kartą jie lankėsi "Rikers Island" kalėjime Niujorke ir kalbėjosi su nusikaltusiais paaugliais. "Šie kursai vaikus moko savarankiškai spręsti savo problemas. Mes tiesiog bendraujame ir dalijamės savo patirtimi", - teigia Ashtonas.

Aktorius prisipažįsta, kad ir jam yra tekę už vagystę naktį praleisti kalėjime. "Reikėjo greitai gauti pinigų, tad įsilaužiau į savo mokyklą. Tą akimirką maniau, kad tai lengviausias ir geriausias būdas gauti pinigų, - prisimena Holivudo žvaigždė. - Tai vienas iš daugelio dalykų, apie kuriuos kalbu per susitikimus su paaugliais. Sakau jiems: sėdėjau kalėjime, vaikščiojau gatvėmis užsidengęs akis, nes gėdijausi savęs, mėginau narkotikų, mano mergina pastojo... Ir visa tai nutiko, kai buvau paauglys. Tačiau pakeičiau savo gyvenimą ir esu gyvas įrodymas, kad nustoję daryti klaidas tapsite gerai prisitaikiusiais, sėkmingais ir laimingais žmonėmis."