„Oskarą“ pelnęs australų aktorius gaus 2 mln. JAV dolerių (1,79 mln. eurų) už negautas pajamas ir kaip kompensaciją, teismui atmetus apeliacinį skundą, kuriame buvo prašoma sumažinti išmoką ir surengti naują bylos svarstymą.

R. Murdocho žiniasklaidos imperijos „News Corp“ patronuojamosios bendrovės „Nationwide News“ atžvilgiu teismo priimtas nepalankus sprendimas yra naujas posūkis tebesitęsiančiame teisiniame mūšyje tarp G. Rusho ir laikraščio „The Daily Telegraph“, apkaltinusio aktorių nederamu seksualiniu elgesiu su teatro scenos kolegėmis.

2017 metais pirmajame „The Daily Telegraph“ puslapyje publikuotame straipsnyje buvo rašoma, kad Sidnėjaus teatro trupė gavo skundą, esą G. Rushas nederamai lietė aktorę, kartu su juo vaidinusią spektaklyje pagal Williamo Shakespeare'o pjesę „Karalius Lyras“ (King Lear).

Vienas Sidnėjaus teisėjas šį straipsnį pavadino „sensacijų besivaikančios žurnalistikos neapgalvota ir neatsakinga medžiaga“.

Vietos žiniasklaida skelbia, kad aktoriui priteista išmoka yra didžiausia kada nors vienam asmeniui išmokėta suma Australijoje, kurioje galioja itin griežti įstatymai dėl šmeižto.

1997 metais G. Rushas už vaidmenį juostoje „Spindesys“ (Shine) pelnė geriausio aktoriaus „Oskarą“. Jis taip pat yra laimėjęs „Auksinį gaublį“, „Emmy“ bei „Tony“ apdovanojimus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)