Artėjant aistros ir nuodėmingos meilės kupino filmo „Dvi motinos“ (angl. „Two Mothers“ arba „Adore“) premjerai, kuri Lietuvos kino teatruose įvyks jau šį penktadienį, kviečiame sužinoti daugiau įdomių detalių apie 47-erių R. Wright, kuri išties gali pasigirti įdomia ir spalvinga karjera.

R.Wright ūgis – 168 cm.

JAV Teksaso valstijoje, Dalase, gimusi aktorė užaugo San Diege, Kalifornijoje.

Būdama 14-os R.Wright pradėjo modelio karjerą, ji yra dirbusi Paryžiuje ir Japonijoje.

Nors ir sulaukusi pasisekimo kaip modelis, R.Wright norėjo tapti šokėja, nes šis užsiėmimas ją domino labiau nei pozavimas.

Robin nutarė būti aktore baigusi mokyklą. Jai nusišypsojo laimė ir ji gavo vaidmenį legendinėje muilo operoje „Santa Barbara“, kurioje jauna moteris filmavosi nuo 1984 iki 1988 metų. Už vaidmenį šiame seriale R.Wright buvo nominuota net trims „Daytime Emmy“ apdovanojimams.

Serialas „Santa Barbara“ meilės ir dramos atnešė ir į pačios aktorės gyvenimą – pirmojo sezono pabaigoje ji pamilo kolegą Dane‘ą Witherspooną, su kuriuo susituokė 1986-aisiais. Jų santuoka truko tik dvejus metus.

R.Wright gavo pagrindinį vaidmenį hitu tapusiame 1987-ųjų filme „Princesė nuotaka“ (angl. „The Princess Bride“) dar nepasibaigus serialo „Santa Barbara“ sutarčiai. Ji sutiko pailginti sutartį 9 mėnesiais, kad tik būtų išleista į filmo filmavimus.

Filmuodamasi 1990-ųjų juostoje „Nuolankumo būsena“ (angl. „State of Grace“) R.Wright susipažino su aktoriumi Seanu Pennu. Šis tuo metu buvo tik išsiskyręs su dainininke Madonna. Dviejų aktorių romanas rutuliojosi greitai ir 1991-ųjų balandžio 13-ąją gimė R.Wright ir S.Penno dukra Dylan Frances Penn. Antrojo vaiko, sūnaus Hopperio Jacko Penno jiedu susilaukė, 1993-ųjų rugpjūčio 6-ąją. Vestuves R.Wright ir S.Pennas atšoko tik 1996-aisiais.
R.Wright ir S.Pennas sūnui Hopperiui Jackui tokį vardą davė dviejų šeimos draugų aktorių Denniso Hopperio ir Jacko Nicholsono garbei.

Praėjus mažiau kaip dešimtmečiui aktorių santuoka pradėjo braškėti. Pirmąsyk apie planuojamas skyrybas jie paskelbė 2007-ųjų pabaigoje. Tačiau 2009-ųjų vasarį į „Oskarų“ teikimo ceremoniją, kur S.Pennas laimėjo geriausio aktoriaus statulėlę, jie atkeliavo drauge. Oficialiai aktoriai išsiskyrė tik 2010-ųjų liepą.

2012-ųjų vasarį žurnalas „People“ paskelbė, kad R.Wright susitikinėja su 14 metų jaunesniu aktoriumi Benu Fosteriu.

1995-1996 metais R.Wright atsisakė net 14-os vaidmenį, kol galiausiai sutiko atlikti pagrindinį vaidmenį juostoje „Molė Flanders“.

R.Wright turėjo suvaidinti Robino Hudo mylimąją Marianą 1991-ųjų filme su Kevinu Costneriu „Robinas Hudas – vagių karalius“. Rolės jai atsisakyti teko dėl to, kad ji sužinojo, jog laukiasi dukters Dylan.

Aktorė yra ir apsukti verslininkė – jai priklauso du naftos gręžiniai Teksase.

Kartą dešimtajame dešimtmetyje R.Wright buvo apiplėšta jos pačios automobilyje grasinant ginklu.

Švedijos roko grupė „Kent“ mini aktorės vardą populiarioje dainoje „Palace & Main“, kurioje dainuojama apie R.Wright filme „Nuolankumo būsena“.

JAV R.Wright yra sunkiosios miastenijos kampanijos (autoimuninė neuroraumeninė liga) pranešėja bei organizacijos „Gordie Foundation“ garbės narė ir atstovė. Pastaroji ne pelno siekianti organizacija padeda jauniems žmonėms sužinoti apie alkoholio, išgertuvių ir patyčių žalą.

R.Wright apie „Santą Barbarą“: „Tai buvo mano aktorystės mokykla. O vaikščioti į paskaitas, kai tau už tai mokama, visai neblogai.“

Apie kino industriją: „Dabar kinas – tai pabėgimas nuo realybės, iliuzijos, fantazija. Tokiems filmams skiriami visi pinigai. Susidarė šiok toks vakuumas rimtos dramos žanre.“

Naujojoje dramoje „Dvi motinos“ drauge su R.Wright vaidina Naomi Watts. Jos vaidina geriausias drauges Lilę ir Rozą, kurios drauge užaugo. Suaugusios jos abi susilaukė sūnų ir juos užaugino rojaus kampelį primenančioje Australijoje. Nuo vaikystės berniukai taip pat geriausi draugai, o išaugę jie tampa sportiškais vaikinais, kurie traukia dailiosios lyties atstovių dėmesį ir leidžia vasarą skrosdami vandenyną banglentėmis bei kaitindamiesi saulės spinduliuose.

Jaunuoliai Ijanas ir Tomas, kuriuos įkūnijo aktoriai Xavieras Samuelis ir Jamesas Frecheville‘as, tikrai neprimena mamyčiukų, tačiau mielai leidžia laiką mamų draugijoje. Viskas pasuka netikėta linkme, kai Roza užmezga nuodėmingą romaną su Lilės sūnumi Ijanu. Apie motinos ryšius su draugu suuodęs Tomas užuot ėmęsis juos skirti nutaria griebtis netikėto keršto – jis suvilioja Lilę. Keturi žmonės, aistra, karšti žvilgsniai, kūnai ir daug meilės scenų nepaliks žiūrovų abejingų ir paliks ryškų pėdsaką kiekvieno filmo herojaus gyvenime.

Ramiame Australijos miestelyje gimusią uždraustos meilės istoriją Lietuvos žiūrovai išvys kino teatruose jau nuo šio penktadienio, gruodžio 13 dienos.

Seksualumu persmelkto, prieštaringo ir kraują kaitinančio filmo „Dvi motinos“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)