1. Chelsea Handler

Komikė ir pokalbių laidos vedėja prisipažino, kad būdama šešiolikos metų pasidarė net du abortus.
„Mintis, kad būdama tokio amžiaus pagimdysiu ir viena auginsiu vaiką, nors būdavo, kad vargiai rasdavau kelią namo, buvo absurdiška, – sakė ji. – Mano tėvai tai suvokė, todėl pasielgė kaip tėvai ir nuvežė mane į kliniką. Ironiška, bet jaučiausi tėvų labai mylima, kai man atliko abortą. Kai viskas buvo padaryta, pajutau didžiulį palengvėjimą.“

2. Naya Rivera

Serialo „Glee“ (Choras) aktorė papasakojo, kad nutraukė nėštumą 2010 metais, kad galėtų visą dėmesį skirti savo karjerai.

„Labai bijojau pirmą kartą tai papasakoti, – sakė ji. – Tai ne ta tema, kuria žmonės atvirai kalba, tačiau manau, kad jie turėtų tai daryti. Žinau, kad kai kurie žmonės perskaitys mano žodžius ir pasakys: „Kokio velnio?“ Tačiau tikiuosi, kad kai kam tai bus naudinga.“

3. Whoopi Goldberg

„Sužinojau, kad laukiuosi, kai man buvo 14. Neprasidėjo mėnesinės. Niekam nesakiau. Supanikavau“, – savo esė knygai „The Choices We Made“ atskleidė aktorė.

„Sėdėjau karštoje vonioje. Gėriau tuos keistus mišinius, apie kuriuos man papasakojo kitos merginos. Tuo metu man buvo baisiau apie tam nors papasakoti, negu nueiti į parkelį ir sukelti sau persileidimą metaline pakaba“, – papasakojo aktorė.

4. Jemima Kirke

„Nebuvau tikra, kad norėjau būti susijusi su savo vaikinu visą likusį gyvenimą. Mano gyvenimas tiesiog nebuvo tinkamas auginti laimingą ir sveiką vaiką, – sakė TV serialo „Girls“ žvaigždė K. Kirke. – Tiesiog maniau, kad tai nesąžininga. Todėl nusprendžiau pasidaryti abortą.“

5. Nicki Minaj

„Maniau, kad mirsiu. Buvau paauglė. Tai buvo sunkiausias dalykas, kurį man teki padaryti“, – sakė dainininkė.

6. Countless Vaughn

Aktorė prisipažino, kad jai buvo padarytas abortas, kai jai buvo aštuoniolika. „Ką tik buvau pradėjusi filmuotis savo seriale. Žinojau, kad Holivude juodaode mergina su vaiku bus iš karto atsikratyta. Turėjau kažką daryti. Nusprendžiau atsisakyti vaiko dėl savo karjeros“, – sakė ji.

7. Kailyn Lowry

Realybės šou „Teen Mom 2“ žvaigždė prisipažino, kad pasidarė abortą po to, kai ją šešiolikos metų išprievartavo. „Prisiekiu, kad jie ne tik išsiurbė mano gimdą. Jutau, kad jie tarsi išsiurbė visus mano syvus. Jaučiau motinos širdgėlą“, – savo memuaruose atskleidė ji.

8. Vanessa Williams

„Nėštumas buvo baisiausias dalykas, man nutikęs gyvenime, – pasakojo aktorė. – Mokiausi vidurinėje ir žinojau, kad nesu tam pasirengusi.“

9. Donna Karan

Savo memuaruose „My Journey“ mados dizainerė papasakojo, kad pasidarė abortą 1973 metais. „Abortai ką tik buvo legalizuoti. Tai įvyko pačią pirmąją savaitę. Savo vaikinui pasakiau, kad taip turėtume pasielgti, ir jis mane palaikė.“

10. Toni Braxton

„Niekada nemaniau, kad man teks tai padaryti. Ir man prireikė daug laiko su tuo susitaikyti“, – savo memuaruose „Unbreak My Heart“ atskleidė dainininkė.

11. Jenelle Evans

Realybės šou „Teen Mom 2“ žvaigždė prisipažino, kad pasidarė abortą šou filmavimo metu. „Būtų nesąžininga mano sūnaus Jace'o atžvilgiu, jeigu pagimdyčiau kitą vaiką“, – tuomet savo motyvus paaiškino ji.

12. Sherri Shepherd

Pokalbių laidos „The View“ viena iš vedėjų pasakojo, kad jos gyvenime buvo sunkus metas.

„Miegojau su daug vyrų ir pasidariau daugiau abortų, negu galiu suskaičiuoti. Jaučiausi taip, kad jeigu kas nors būtų mane nužudęs, niekas manęs ir nepasigestų“, – sakė ji.

13. Wendy Davis

Buvusi Teksaso valstijos senatorė ir kovotoja už moterų teises pasidarė du abortus dėl nėštumo komplikacijų. „Vienintelis medicininis sprendimas buvo atlikti operaciją ir pašalinti vaisų bei pažeistą kiaušintakį. Teksase techniškai tai laikoma abortu“, – savo memuaruose „Forgetting to Be Afraid“ atskleidė ji.

14. Margaret Cho

„Labai daug kalbų apie abortus ir žmonės tikrai tai šokiruoja, –pasakojo komikė. – Nemėginu išreikšti kažkokios politinės pozicijos. Tiesiog kalbu apie tai, kas įvyko! Pasidariau jų ir noriu apie tai kalbėti. Man nerūpi jūsų nuomonė apie abortus. Manau, kad moterys turi apie tai kalbėti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)