Spalį garsus aktorius Armenas Džigarchanianas švęs 80-ies metų jubiliejų. Prieš pat jubiliejų aktorius ryžosi rimtam žingsniui: oficialiai išsiskyrė su žmona Tatjana, kurią vedė daugiau nei prieš keturiasdešimt metų.

Populiariojo aktoriaus ir teatro vadovo A. Džigarchaniano žmona Tatjana prieš daug metų išvažiavo gyventi į JAV. Aktorius reguliariai lankė žmoną Amerikoje, tačiau gyveno ir dirbo Rusijoje.

Prieš kelerius metus jo gyvenime atsirado nauja mūza – 79-erių metų A. Džigarchaniano drauge vadinama 34-erių metų Vitalina Cimbaliuk–Romanovskaja. Vitalina, kuri pagal išsilavinimą yra pianistė, nuo 2008 metų A. Džigarchaniano teatre vadovavo muzikos skyriui, o šį sezoną tapo teatro direktore.

Kaip praneša leidinys „Ekspress gazeta“, pastaruosius šešerius metus A. Džigarchanianas su žmona nebendravo ir sprendimą dėl skyrybų priėmė sunkiai, prieš tai ilgai svarstė. Visus tuos metus aktorius žmoną (dabar jau buvusią) nuolat rėmė ir remia materialiai.

2002 metais A. Džigarchanianas patyrė pirmą mikroinsultą. Jį slaugė sesuo Nara, kuri ir pati turėjo rimtų sveikatos problemų. Greitai aktoriaus giminaitė mirė, ir Armenas liko visiškai vienas. Pasak jo kolegų, tuo metu jis visiškai nebesusitvarkė su buitimi, jį slėgė vienatvė.

2009 metais aktorius patyrė antrą mikroinsultą. Būtent tada juo ėmė rūpintis Vitalina. Pora gyvena kartu, ir kartu ne tik dirba, bet ir leidžia laisvalaikį – pavyzdžiui, Vitalina ir Armenas reguliariai dviese atostogauja užsienyje. – Dviejų žmonių santykiai – tai asmeniniai tik dviejų žmonių santykiai, – pabrėžė Vitalina interviu leidiniui „Ekspress gazeta“. – Žmogus yra tam tikro amžiaus. Jis negali visko daryti vienas, gyventi vienas. Kai atėjau į teatrą, Džigarchanianas sirgo, jo būklė buvo labai sunki. Tokios būklės žmogui sunku kontroliuoti net cukraus lygį kraujyje (aktorius serga cukriniu diabetu). Kai patyrė insultą, jis buvo priverstas palikti sceną. Ačiū Dievui, dabar liaudies artistas yra puikios formos. Ir tai svarbiausia! Juk jį visi myli. Jo nemylėti neįmanoma.“

„Per 80 savo gyvenimo metų aš supratau, kad neįtikimiausias dalykas – dviejų žmonių tarpusavio santykiai, – su Vitalina sutinka A. Džigarchanianas. – Tai ir didinga, ir labai žema. Žinote, kaip mirė Arkadijus Raikinas? Jis turėjo vartoti vaistus – gyvybiškai svarbius, kuriuos privalėjo gauti kas antrą dieną. Ir vieną kartą jis pamiršo, o šalia nebuvo nieko, kas jam primintų. Visa tai sudėtinga... Todėl labai reikalingas žmogus, kuris, pavadinkime grubiai – tave myli“.

O jūs mylite Vitaliną? „Labai. Bet reikia suprasti: būtų naivu tikėtis, kad lengvai rasime bendrą kalbą, kai toks didelis amžiaus skirtumas“, – žurnalistams kalbėjo aktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)