Madonna, be abejo, yra ikona, sugebėjusi ryžtingai atremti su amžiumi vykstančius pokyčius ir atrodanti ne ką prasčiau nei ankstyvos jaunystės metais. Vis dėlto reikia pripažinti, kad siekis išsaugoti jaunatvišką išvaizdą reikalauja milžiniškų pastangų. Tikėtis apčiuopiamų rezultatų galima tik apsiginklavus kantrybe, ryžtu ir valia, mat būtina laikytis griežtos disciplinos, neprarasti motyvacijos ir išsiugdyti dar ne vieną tvirto charakterio asmenybėms būdingą bruožą.

Akivaizdu, kad jaunystės išsaugojimo užduotis – ne iš lengvųjų, tačiau Madonnai – įveikiama. Kaip rašoma svetainėje healthyceleb.com, ji itin uoliai laikosi specialios dietos ir nustatyto treniruočių režimo.

Net dainininkės atžalos turi taikstytis su griežtomis taisyklėmis, padedančiomis išsaugoti grakščias ir su metais nekintančias kūno linijas. Kalbant apie figūros puoselėjimą, būtina pasakyti, kad Madonna pasiryžusi padaryti bet ką, kad liktų tokia, kokia yra. Jos atkaklumą sportuojant galima net palyginti su įvairiomis daugybę žmonių kamuojančiomis priklausomybėmis.

Madonnos treniruočių grafikas

Madonnos požiūris į treniruotes toks rimtas, kad visiškai netoli savo namų ji pasirūpino atidaryti nuosavą sporto klubą, kuriame lankosi net šešis kartus per savaitę ir praleidžia ten nuo trijų iki keturių valandų per dieną. Jos užsiėmimus paprastai sudaro kardiotreniruotės, pavyzdžiui, plaukimas, bėgimas, važiavimas dviračiu, jojimas, taip pat pratimai su svarmenimis, pilatesas, joga ir kt.

Aštanga joga yra ne tik labiausiai Madonnos mėgstama jogos praktika, bet ir apskritai vienas iš mėgstamiausių užsiėmimų. Ji teigia, kad šios rūšies joga akivaizdžiai paskatino teigiamus organizmo pokyčius.

Kitas Madonnos ypač veiksmingu laikomas pratimas – lipimo laiptais imitavimas pasitelkus specialiai tam skirtą treniruoklį. Šį pratimą dainininkė atlieka ne trumpiau kaip 45 minutes.
Madonna yra aistringa kūno rengybos praktikuotoja. Ji mielai renkasi ir treniruotes su specialiu vibruojančią platformą turinčiu treniruokliu, nes vibracijos didina raumenų tonusą ir neleidžia mažėti jų apimčiai.

Ypatinga Madonnos dieta

Madonna laikosi ypatingo mitybos režimo ir itin griežtai riboja vartojamų produktų racioną. Ji, savaime suprantama, nė iš tolo nepripažįsta gazuotų gėrimų, taip pat apdorotų ir perdirbtų maisto produktų, rafinuoto cukraus ir daugybės įvairiausių nesveikais laikomų gaminių. Griežtą mitybos planą Madonna taiko ne tik sau: jos vaikams taip pat nevalia pažeisti tam tikrų motinos iniciatyva apibrėžtų taisyklių.

Nuo pat 1990 metų Madonna laikosi makrobiotikos principais pagrįstos dietos. Ji artima Japonijoje vyraujantiems mitybos įpročiams. Maistą Madonnai ruošia specialiai pasamdytas japonas virėjas. Jis lydi dainininkę visose kelionėse, kad galėtų pagaminti jai tinkamų patiekalų.

Kad ir kokia griežta sau būtų, Madonna vis tiek randa priežasčių teigti, kad į mitybą žiūri ne taip atsakingai ir disciplinuotai kaip jos japonas virėjas. Vis dėlto vargu ar kas suabejotų, kad jai tikrai pavyko pažaboti net menkiausius savo įgeidžius, todėl dabar susidaro įspūdis, kad apetitas Madonnai nekelia jokių problemų.

Apdorotų maisto produktų ji atsisako net ypatingų švenčių, tokių kaip gimtadieniai, Kalėdos ar Naujieji metai, progomis. Restoranuose ir viešbučiuose siūlomi patiekalai taip pat yra išbraukti iš jos vartojamo maisto sąrašo. Net tada, kai vis dėlto apsilanko restorane, Madonna užsisako vien paprastų paprasčiausio vandens.

Kas yra makrobiotinė dieta?

Laikantis veganiškos mitybos principais pagrįstos makrobiotinės dietos tenka vartoti daug grūdų, vaisių, daržovių ir panašų maistą. Iš makrobiotinės dietos išbraukta daugelis gyvulinės kilmės produktų. Šis mitybos planas nereikalauja valgyti keletą kartų per dieną maistą vartojant nedidelėmis porcijomis. Laikantis šios dietos galima valgyti tik du kartus, nes ir tokiu atveju pavyksta užtikrinti efektyvią medžiagų apykaitą. Tie, kurie ryžtasi pereiti prie makrobiotinės dietos, privalo atsisakyti pieno produktų, kiaušinių, paukštienos, kviečių ir, žinoma, visų perdirbtų maisto produktų.
Makrobiotinė dieta pasiteisino kaip mitybos planas, efektyviai mažinantis krūties ir kitų dėl estrogenų poveikio pasireiškiančio vėžio rūšių riziką. Kai kuriuos makrobiotinės dietos principus galima nesunkiai pritaikyti sekant Madonnos kasdienio mitybos raciono pavyzdžiu.

Pusryčiams Madonna paprastai suvalgo garuose paruoštų rudųjų ryžių, neskaidytų kviečių gemalų, avižinių dribsnių, sorų ar pan. Pietums dainininkė renkasi patiekalus iš bolivinės balandos, grikių, sojos, žaliųjų pupelių, grilyje paruoštos žuvies.

Laikantis makrobiotinės dietos būtina atminti ir neigiamus jos aspektus. Dėl vitamino B12, magnio, kalcio ir geležies stokos ilgalaikis prisirišimas prie šio tipo mitybos gali lemti inkstų veiklos sutrikimus, sukelti skorbutą, mažakraujystę ir kitus susirgimus.

Sveikatos patarimai Madonnos talento gerbėjoms

Neverta nė abejoti, kad tūkstančiai Madonnos talento gerbėjų svajoja apie tvirtą kūną bei skaistų veidą ir yra pasiryžusios padaryti bet ką, kad bent iš tolo panėšėtų į savo garbstomą dievaitę. Deja, sekti popscenos divos pėdomis beveik neįmanoma, be to, tikrai nepatartina. Vis dėlto į keletą sveikatos patarimų dėmesį atkreipti verta.

Siekiant sudeginti kuo daugiau kalorijų būtina reguliariai sportuoti. Galima rinktis trijų tipų treniruotes ir praktikuoti jas skirtingomis dienomis penkis kartus per savaitę. Dvi dienas galima skirti jėgos treniruotėms, dar dvi – kardiopratimams, o vieną dieną užsiimti joga. Skirtingų tipų treniruotės neleis organizmui priprasti prie fizinio krūvio, todėl nebus stabdomas svorio kritimas.

Treniruočių efektyvumą turi sustiprinti specialus mitybos planas. Vartojami produktai turi būti maistingi ir derėti tarpusavyje. Pasirūpinkite, kad kasdieniame racione nestigtų vaisių, daržovių, riešutų, sėklų, grūdų ir pan. Jei jūsų darbas susijęs su dideliu fiziniu aktyvumu, turite suvartoti tiek kalorijų, kiek būtina, siekiant neprarasti žvalumo ir energijos.

Įgeidžiai ir apetitas yra natūralūs fiziologiniai reiškiniai, todėl drastiškai su jais kovoti, ko gero, neverta: juk kuo labiau stengsitės pažaboti savo norus, tuo daugiau apie juos galvosite ir nuolat būsite susierzinusios. Verčiau atsipalaiduokite ir leiskite sau, tarkim, porą dienų per savaitę patenkinti visus organizmo reiškiamus pageidavimus – mėgaukitės gardžiais patiekalais ir įsakykite sau bent tuo apsibrėžtu laikotarpiu nejausti dėl to jokios kaltės.

Tikrai verta atskleisti dar vieną Madonnos grožio paslaptį. Tai – tinkamas ir kokybiškas miegas. Kad ir koks beprotiškas būtų darbo tempas, ši žvaigždė nieko nedaro miego sąskaita.

Madonnos grožio paslaptys
Madonna su pasididžiavimu gali puikuotis sveika ir jaunatviškai švytinčia oda. Kita vertus, ji apdairiai stengiasi pašalinti visus odą sendinti galinčius veiksnius. Skaisčią savo odą Madonna lepina natūraliais kosmetiniais produktais.

Ji naudoja mėlynių veido valiklį ir prieš prausdama veidą visada kruopščiai nusivalo makiažą. Be to, Madonna naudoja viliojančiai aromatingus tonizuojančius serumus.

Rinkdamasi odos priežiūros produktus dainininkė privalo įsitikinti, kad sudėtinės jų dalys pasižymi geromis antioksidacinėmis savybėmis. Be to, ji stengiasi apsaugoti odą nuo žalingo dulkių ir prakaito poveikio, todėl eidama į sporto salę visada pasiima vandens ir rankšluostį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)