Vienoje nuotraukoje C. Schiffer stovi visiškai nuoga, intymias vietas prisidengusi nedidele rankine ir aukštakulniais. Antroje ji vilki tik juodą švarkelį – jokios liemenėlės ir apatinių kelnaičių.


S. Seymour neatsiliko ir vienoje nuotraukoje nusifotografavo visiškai nuoga, užsidėjusi tik karolius ir juodą diržą, o fotoaparato trikojis buvo pastatytas taip, kad uždengtų intymią vietą. Antrai nuotraukai ji apsivilko žalią plunksnuotą viršutinį drabužį, juodais taškais išmargintas pėdkelnes.


Fotosesija, pagerbianti garsųjį fotografą Helmutą Newtoną, kuris dažnai fotografuodavo autoportretus, leido moterims kontroliuoti visą procesą.

Remiantis pranešimu spaudai, šios nuotraukos yra duoklė vadinamajam „moteriškam žvilgsniui“ ir moterų įgalinimui. Fotosesiją koordinavo fotografė Collier Schorr.

„Kadangi mes esame moterys, šie kadrai simbolizuoja moters suvokimą, kokia ji seksuali, tačiau nesupainiokite jų su aistros atvaizdavimu, nes aistra visuomet yra susijusi su fotografuojančiu asmeniu, – „Vogue Italia“ „Instagram“ paskyroje rašė C. Schorr. – Manau, kad ši fotosesija yra apie Claudią, Stephanie ir mano požiūrį į savo kūną ir seksualumą bei apie vyresnio amžiaus moters įvaizdį.“

C. Schiffer gyrė C. Schorr už fotosesiją. „C. Schorr – menininkė, jos požiūris aštrus ir labai įdomus. Procesas prasideda iš visiškai netikėto taško“, – sakė supermodelis, kalbėdamas apie bendradarbiavimą su fotografe.

S. Seymour teigimu, fotosesija jai leido pasijusti savimi.

„Nuotraukose matau motiną, žmoną ir visus darbus, kuriuos turiu padaryti per dieną, – pranešime spaudai sakė ji. – Matau savo pareigas. Didėjant nugyventų metų skaičiui, tampa svarbesnės ir pareigos. Labai svarbu gebėti kontroliuoti savo gyvenimą. Stengiuosi galvoti ne apie save, bet apie žmones, kuriais turiu rūpintis, apie savo vaikus, draugus, įmonę, vyrą. Nemėgstu manyti, kad pasaulis sukasi tik aplink mane.“

C. Schiffer paskutinį kartą fotografavosi „Vogue Italia“ viršeliui prieš 25-erius metus, S. Seymour – prieš 32-ejus.

Neseniai Vokietijos supermodelis pozavo „Ba&sh“ pavasario kolekcijai ir sugrįžo ant podiumo 2017 m. rugsėjo mėnesį su Carla Bruni, Cindy Crawford, Naomi Campbell ir Helena Christensen, minint „Versace“ įkūrėjo Gianni Versace mirties dvidešimtmetį.

2017 m. S. Seymour pozavo nuoga žurnalui „Love“, o 2016 m. įsivėlė į didįjį „supermodelių ginčą“, pavadinusi šiandieninius supermodelius „akimirkos kalėmis“.

Ji pasakojo „Vanity Fair“, kad Kendall Jenner ir Gigi Hadid yra „visiškai kitokios, nei kadaise buvome mes“.

„Supermodeliai yra jau, galima sakyti, pasenusi sąvoka, – sakė ji. – Dabartiniams modeliams reikia naujo pavadinimo. Kendall ir Gigi yra nuostabios merginos ir aš jas visas palaikau, bet joms reikia naujo pavadinimo.“

„Akimirkos kalės! – juokdamasi tęsė ji. – Tai būtų neblogas terminas.“

Po priešiškos reakcijos ir K. Jenner komentaro, S. Seymour atsiprašė „Instagram“ socialiniame tinkle, teigdama, kad jos žodžiai buvo ištraukti iš konteksto ir kad ji „nenorėjo nieko įžeisti“.

„Supermodelis yra supermodelis,– rašė ji. – Gerbiu ir žaviuosi visomis mados industrijos moterimis, ypač K. Jenner ir G. Hadid. Mados pasaulyje praleidau 20 metų, todėl žinau, kaip sunkiai jos dirba. Bravo Gigi ir Kendall už pasiektą sėkmę!“

Vasario mėnesį C. Schiffer papasakojo „People“, ką jai reiškia žodis „supermodelis“.

„Mano nuomone, jis apibūdina XX a. dešimtojo dešimtmečio modelius. Tai buvo iki tol neregėtas laikotarpis mados pasaulyje. Dabartiniams populiariems modeliams, kurių gyvenime labai svarbią vietą užima socialinė žiniasklaida, sugalvočiau naują sąvoką, nes dabar viskas gerokai kitaip“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)