Tikrasis Stingo vardas yra Gordonas Matthew Thomas Sumneris, o pravardę „Gylys“ dainininkas gavo dėl vienu metu ypač dažnai dėvėto geltonai-juodai dryžuoto sceninio kostiumo.

Prieš tapdamas muzikantu, Stingas save išbandė daugybėje darbų: padėjo savo tėvui išvežioti pieną, dirbo autobusų kontrolieriumi, statybininku, mokesčių pareigūnu ir mokytoju.

6 – tokį skaičių „Grammy“ apdovanojimų laimėjo pirmoji Stingo grupė „The Police“.

16 – tiek iš viso „Grammy“ statulėlių kaip „The Police“ narys ir kaip solo atlikėjas yra laimėjęs Stingas.

Grupės „The Police“ hitui „Every Breath You Take“ priklauso daug rekordų, tačiau vienas iš jų yra tikrai ypatingas – ši daina oficialiai yra dažniausiai per radiją klausytojų prašomas pagroti kūrinys.

2000 JAV dolerių – vidutiniškai tiek pajamų kasdien už dainą „Every Breath You Take“ Stingas gauna iš autorių teisėmis besirūpinančių organizacijų.

Muzikos kanalas „MTV Europe“ savo transliacijas 1985 m. pradėjo su roko grupės „Dire Straits“ dainos „Money For Nothing“ vaizdo klipu. Šio kūrinio bendraautoriumi yra Stingas, kurio balsą girdime pačioje dainos pradžioje dainuojantį frazę „I Want My MTV“.

2007-2008 m. įvyko tikrasis „The Police“ atgimimas. Pažymint 30-ąsias grupės susikūrimo metines, „The Police“ surengė grandiozines pasaulines gastroles, kurių metų uždirbo daugiau nei 340 mln. JAV dolerių. Pagal pelną šios gastrolės yra trečios sėkmingiausios populiarios muzikos istorijoje.

Šachmatai – Stingas yra didelis šachmatų mėgėjas. 2000 m. Stingas kartu su keturiais savo grupės nariais lošė partiją su Pasaulio čempionu Gariu Kasparovu. Šachmatų didmeistris visus penkis muzikantus aplošė trumpiau nei per 50 minučių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją