1917 metais įsiplieskė spaudos magnato, geltonosios žurnalistikos atstovo ir demokratų Kongreso nario Williamo Randolpho Hearsto, įkvėpusio Charleso Fosterio Kane`o personažą iš filmo „Citizen Kane“ („Pilietis Keinas“), bei aktorės Marion Davies aistringas romanas. Jis buvo vedęs 53 metų vyriškis, o ji – 19-metė choro dainininkė, kai jie abu persikėlė į visame pasaulyje garsią Hearsto pilį Kalifornijos San Simeono mieste. Kai jis sutiko palikti įspūdingą 6 410 kvadratinių metrų ploto rezidenciją ir apsiriboti šiek tiek mažesnėmis erdvėmis, M. Davies nupirko jam vilą Beverli Hilse, kur jie ir gyveno iki pat W. R. Hearsto mirties 1951 metais.

Kaip rašo TopTenRealEstateDeals.com, anksčiau vadinta Beverlio namais (angl. The Beverly House), ši vila dažnai tapdavo filmavimo aikštele ir buvo naudojama kuriant tokius kultinius filmus kaip „Krikštatėvis“ bei „Asmens sargybinis“, taip pat Beyonce dainos „Black is King“ vaizdo klipui.

1953 metais šioje viloje dalį medaus mėnesio taip pat leido Jackas ir Jackie Kennedy. Ponia Kennedy buvo taip sužavėta vilos grožio, jog net parašė keturių puslapių laišką apie savo viešnagę. Dabar šis laiškas yra įrėmintas ir kartu su nuotraukomis eksponuojamas šiuose namuose. Vėliau senatorius Kennedy per 1960 metų prezidento rinkimų kampaniją šią vilą naudojo kaip savo Vakarų pakrantės rinkimų štabą.

Už geležinių 14 ha teritorijos vartų ir 240 m ilgio įvažiavimo pro penkių kambarių apsaugos pastatą pirmiausia atsiveria vaizdas į 2 787 kvadratinių metrų ploto vilą. Įžengus į vidų, kvapą užgniaužia didžiulė erdvė. Svetainė turi 6,7 m aukščio arkines lubas, kurias puošia rankomis tapyti piešiniai.

Šiame kambaryje dažnai vyksta filmavimai, todėl jis turi medines žaliuzes, kurias užtraukus tampa visiškai tamsu. Šeimos kambaryje taip pat būna filmuojama. Čia įrengta įspūdinga, medžiu apkalta biblioteka su rankomis drožinėtomis knygų lentynomis, o jos kilimo raštai atitinka tuos pačius raštus lubose.

Biliardo kambaryje stovintis židinys yra atgabentas iš Hearsto pilies ir yra vienas iš aštuonių židinių, kuriuos galima išvysti šiuose namuose. Pats biliardo stalas buvo pagamintas 1868 metais ir yra vienas iš trijų išlikusių tokio tipo stalų. Vilos apatiniame aukšte įsikūręs „ArtDeco“ stiliaus naktinis klubas. Jis buvo kuriamas pagal Hugh Hefnerio buvusį Beverli Hilso klubą „Touch“ ir yra išsaugojęs originalius šio klubo graviruotus stiklus bei duris.

Hearsto vilos lauke tyvuliuoja olimpinio dydžio baseinas, į kurį čiurlena vanduo iš aukščiau esančių dar dviejų ilgų baseinų, kuriuos supa terasos, preciziškai prižiūrėtos vejos, gėlynai, pergolos su kolonomis ir trykšantys fontanai – šioje erdvėje gali sutilpti iki tūkstančio svečių. Į vilos peizažą įsilieja teniso kortas su nuosavu paviljonu. Kitus pagalbinius vilos pastatus sudaro dveji darbuotojų / svečių apartamentai, namas prie baseino ir dviejų aukštų, penkių miegamųjų namas prie vartų.

Ši vila per 40 metų tai pasirodydavo, tai dingdavo iš nekilnojamojo turto skelbimų. Pastaruoju metu ji priklausė finansininkui ir advokatui Leonardui M. Rossui, kuris 2010 metais buvo priverstas bankrutuoti. Kai 2020 metų rugpjūtį ši vila vėl buvo atiduota parduoti, už ją buvo prašoma 125 mln. dolerių.

2021 metų balandį kaina nukrito iki 89,75 mln. dolerių, o birželį smuko dar labiau – iki 69,95 mln. dolerių. Pasiekus birželio kainą, vilos pardavėjai sulaukė daugybės pirkimo pasiūlymų, kuriuos peržiūrėjo bankroto teismas.

Teismui priimtiniausia pasirodė 47 mln. dolerių kaina, bet paskutiniu pardavimo etapu dar bus surengtas trumpas aukcionas, kurio metu bus bandoma padidinti šią sumą. Nepaisant to, kaip pasisuks aukcionas, kol pasigirs plaktuko kaukštelėjimas, L. M. Rossas turės atsisveikinti su ištaiginga vila, kuri jau laukia naujų šeimininkų ir svečių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)