Scenoje Vaidas šįkart buvo kaip niekada atviras – atsakinėjo ne tik į R. Mackevičiaus, bet ir į įdomiausius gerbėjų klausimus.

Net tris šių metų M.A.M.A. apdovanojimus pelniusio atlikėjo paprašius papasakoti kaip jautėsi apdovanojimų metu, šis atskleidė, jog buvo momentų kai pergale nebuvo užtikrintas.

„Aš labai tikėjausi laimėti bent vieną nominaciją, tačiau greit nusiminiau, nes paskelbus pirmus tris laimėtojus – mano vardo tarp jų nebuvo“, – atsiminimais dalijosi jis.

Atlikėjas pridūrė, kad ilgai liūdėti neteko – netrukus rankose laikė net tris statulėles.

„Į sceną lipau tris kartus, man pradėjo trūkti žodžių, manau, vienoje vietoje ir susivėliau, bet mama paskambino ir sakė, kad labai gerai pašnekėjau“, - sakė jis.

R. Mackevičiaus paklaustas, ar kažkaip ypatingai atšventęs laimėjimą, atlikėjas juokėsi ir prisipažino, kad apdovanojimus buvo palikęs „Žalgirio“ arenoje.

„Po dūzgių grįžau labai anksti, net nežinojau, kur apdovanojimai, kurie, pasirodo, buvo likę „Žalgirio“ arenoje. Pirmą naktį tikrai neteko permiegoti su savo laimėtomis damomis, bet kitą vakarą – miegojau jas apsikabinęs, net Bitei pritrūko vietos mano lovoje“, – juoko sulaikyti negalėjo dainininkas.

Prakalbus apie kūrybą pandemijos metu, V. Baumila „Perklausos“ žiūrovams paatviravo, kad buvo apsvarstęs ir pokyčius karjeroje.

„Buvau pagalvojęs, kad dainavimas – ne man, aš save labai lyginau su kitais. Visada galvodavau kodėl jiems taip sekasi, o man – vargšui – nesiseka. Bet supratau, kad siekiamybė yra mėgautis darbu, o mane vis dar jaudina dainavimas, tad todėl ir esu čia“, – tvirtino dainininkas.

Paprašytas papasakoti, kaip gimė albumas, atlikėjas buvo atviras.

„Visi buvom įkritę į kažkokią duobę. Duobė tęsėsi bent porą metų, nebuvo darbų, veiklos ir koncertų. Pasiūliau keliems vyrams išvažiuoti į komandiruotę Babtyno dvare. Babtyne suradome muziką, o muzika surado mus“, – prisipažino atlikėjas.

Scenoje, kalbinant Rolandui Mackevičiui, apie kūrybinį albumo procesą pasakojęs atlikėjas, pasidalino mintimis ir iš kur sėmėsi įkvėpimo.

„Man įkvėpimas – „Hiperbolė“, „Rondo“ ir kitos grupės, kurių pavadinimų aš neatsimenu. Aš augau namuose, kur tokia muzika grojo“, – sakė jis.

Tęsdamas mintį, Vaidas pridūrė, kad, jo manymu, „Hiperbolė“ išsiskirstė ir nutraukė koncertinę veiklą per anksti.

Praėjusių metų vasarą joks vakarėlis nepraėjo be kultiniu hitu tapusios dainos „Kunigunda“. Paklaustas apie tai, ar nujautė, jog „Kunigunda“ taps tokia populiari, atlikėjas neslėpė, kad pagrojus kūrinį Nidoje, visi komandos nariai suprato, kad jie sukūrė hitą.

„Kai pirmą kartą atlikome kūrinį Nidoje ir pamatėme vyresnių žmonių reakcijas, aš supratau – eis, nes vaikai ir prilakę diedai nemeluoja“, – juokėsi geriausias metų atlikėjas.

Vedėjo paklaustas, kaip šiam kilusi idėja kūriniuose naudoti kasdieninėje kalboje pamirštus žodžius, kaip „žaižaruoja“, „Kunigunda“, „apžavai“ ir panašiai, atlikėjas šypsodamasis sakė, kad pradžioje apie tai negalvojęs ir tik po „Kunigundos“ sėkmės supratęs, jog archajiški žodžiai turi pabusti ir pasiekti kiekvieno klausytojo ausis.

Visai netrukus, jau kovo 17 d., Vaidas Baumila su grupe pasirodys didžiojoje „Žalgirio“ arenoje. Čia jis žada ne tik siurprizų, bet ir senų hitų. Žinomas vyras tikino, kad jaučiasi užtikrintai ir renginio žiūrovų laukia įspūdingas renginys.

Klausimus žvaigždei buvo suteikta galimybė užduoti ir gerbėjams. Nepraleidusieji progos teiravosi, ar galima Bitei duoti skanų kąsnelį, nes labai gražiai prašo. Klausimą lydėjo susirinkusiųjų juokas.

Interviu su Vaidu žiūrėkite vaizdo įraše, esančiame straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją