Pub‘e „Dirigentai“ vykusiame „Perklausos“ renginyje žinomos grupės narys L. Šarkinas atvirai prisipažino ne visada mėgstantis klausyti „Saulės kliošo“ dainas. Anot jo tai – normalu ir natūralu, nes daug kolegų prisideda prie kūrinio sukūrimo.

„Tačiau mes turime galimybę grodami koncerte interpretuoti savo dainas ir atlikti jas šiek tiek kitaip. Nesvarbu, kokioje formoje išleidžiame dainą, vėliau ji gali augti, keistis. Kartais mes atrandame fainesnių skambesnių nei originale“, – teigė grupės narys.

Vis dėto J. Starinskaitė buvo kitokios nuomonės. Žinoma atlikėja teigė, kad kiekviena „Saulės kliošo“ daina jai nuoširdžiai patinka.

„Gal tai skamba savanaudiškai, bet aš labai jaučiu muziką, nors neturiu jokio muzikinio išsilavinimo. Kartais sakau Laurynui, kad tikrai žinau, kaip reikia daryti, jis klausia: „Kodėl tu žinai?“, aš sakau: „Aš tikrai jaučiu“. Mes čia klausome labai senų dainų, bet jos man vis dar gyvos. Jose jaučiu labai daug širdies, man jos fainos“, – sakė J. Starinskaitė.

Vedėjo Rolando Mackevičiaus paklausti, ar būna, kad kūriniai nesužavi klausytojų, J. Starinskaitė sakė, jog anksčiau ar vėliau, jei tai yra geras kūrinys, jis vis tiek pasiekia savo auditoriją.

„Jei nepasiekia, vadinasi kažkas yra ne iki galo nuoširdu, arba pasakojama netikra, per daug sudėtinga istorija, galbūt labai meniška, o tą meną supranti tik tu pats. Bet, kai žmonės supranta, pajaučia tą nuotaiką, istoriją, dažniausiai susidomi vienas žmogus, jis pasidalina su kitu ir taip toliau“, – šypsojosi atlikėja.

Planuoja koncertą arenoje

Renginio metu buvo taip pat atskleisti ir „Saulės kliošo“ ateities planai, grupės nariai teigė, kad ruošia savo gerbėjams koncertą ne tik vasario mėnesį, bet ir kovą, Kauno „Žalgirio“ arenoje.

„Mūsų tikslas nėra surinkti 14 tūkst, žmonių. Aš nežinau, kiek tuomet reikėtų išleisti „Paskambink man“ dainų. Mūsų tikslas – koncertuoti Kaune, mieste, kuriame yra pagrindiniai mūsų klausytojai. Daugelis jų užaugę dėka mūsų pasirodymų „Kaunas Jazz“ festivalyje. Jaučiamės čia labai mylimi, todėl sumažinsime sceną ir lauksime mūsų klausytojų“, – teigė J. Starinskaitė.

Anot L. Šarkino „Saulės kliošui“ dažnai kyla įvairių idėjų, susijusių su koncertais, dainomis ir vaizdo klipais, kartais narių mintys prieštarauja viena kitai, tačiau gyvena ir džiaugiasi gyvenimu.

„Gal kažkas, kas ant mūsų pyksta sako: „Koks čia džiaugsmas, kokie jie blogiečiai“, bet iš principo normalu, nes normaliame gyvenime būna „ups and downs“, visokių niuansų, bet tai yra gyvenimas“, – kalbėjo L. Šarkinas.

Bendras projektas su Leonu Somovu

Prieš kurį laiką dainą „Šokių aikštelėje“ kartu su L. Somovu pristačiusi grupė „Saulės kliošas“ teigė, kad bendras projektas gimė tada, kai gavo kvietimą koncertuoti viename Vilniaus festivalių.

„Jo viena iš idėjų buvo sugalvoti kažką, ko klausytojai dar negirdėjo ir nematė. Laurynas bendravo su Leonu, rezgė mintį kartu sukurti bendrą kūrinį. Pagalvojome, kad tas festivalis gali būti priežastis ką nors padaryti drauge“, – šypsojosi J. Starinskaitė.

Jai pritarė ir kolega L. Šarkinas: „Norėjome pavogti dalį nuostabiosios L. Somovo energijos, įkvėpimo. Kuriant kartu buvo ir sunkesnių akimirkų: ginčijomės dėl muzikos, kūrybos, gyvenimo, atrodė jau ir kelio nerandame. Atėjo Leonas, sako: „Jūs ne blogiečiai, ne idiotai, ne tušti žmonės, o faini, jūsų dėka įvyksta kažkokie dalykai“. Leonas skleidžia teigiamą emociją, jis užkrėtė tuo, įtikino, kad esame svarbūs. Norėjosi praleisti kartu laiko, sužinoti, koks jis žmogus, ką jis gyvenime galvoja, kaip elgiasi.“

Grupės nariai paklausti, ar lengva dirbti su žinomu muzikos kūrėju teigė, kad jis – vienas iš pozityviausių žmonių, kuriuos pastaruoju metu jiems teko sutikti. Su žinomu vyru lengva dirbti, jis, anot J. Starinskaitės, labai imlus.

„Jei mes su Laurynu susiginčydavome, sakėme, kad išeiname iš grupės, nebekoncertuosime nei festivalyje, Leonas nuramindavo, sakydavo: „Ei, viskas žiauriai gerai, jūs žiauriai abu faini“. Jis buvo mūsų santykių psichoterapeutas. Tikiuosi ir ateityje dar ne kartą su juo dar dirbsime“, – pasakojo J. Starinskaitė.

Iš visų „Saulės kliošo“ vokalisčių grupėje išliko J. Starinskaitė

Renginyje buvo užduotas klausimas, kodėl J. Starinskaitė grupėje „Saulės kliošas“ išliko ilgiausiai iš visų anksčiau joje buvusių vokalisčių. L. Šarkinas pasakojo, kad jiedu atrado draugišką ryšį, jaučia ir supranta vienas kitą. Tai – priežastis, kodėl grupė vis dar gyvuoja su J. Starinskaite.

„Aš visada tikėjau ir tikiu iki šiol, kad Justė mane nuoširdžiai supranta. Ji stengiasi įsiklausyti, labai tikiu, kad iš tų visų buvusių vokalisčių, ji labiausiai mane myli. Aš tai jaučiu, matau. Kaip galiu prieš tai pasipriešinti? Esu nuginkluotas“, – juokėsi L. Šarkinas.

Prie „Saulės kliošo“ J. Starinskaitė prisijungė 15-kos metų, pakeitė savo sesę Daivą. Atlikėja teigė, kad per tiek metų, praleistų drauge, yra dėkinga už visas grupės jai suteiktas pamokas.

„Lietuvoje „Saulės kliošas“ buvo labai didelė grupė. Tuo metu neturėjau jokios profesionalios patirties, buvo žmonių, kurie sakė: „Juste, blogai dainuoji, Daiva buvo vau, Viktorija buvo vau“, o Lauris visada mane palaikė, stovėjo už mane, sakė, kad aš išmoksiu, todėl esu jam labai dėkinga. Jei ne jis, nežinau, ką dabar veikčiau“, – juokėsi J. Starinskaitė.

„Eurovizijoje“ nedalyvaus

Žinomos grupės nariai sulaukė ir klausimų, susijusių su „Eurovizija“. J. Starinskaitė atvirai prisipažino, kad konkurse dalyvauti dar kartą nebenorėtų, nes nepatiko jo atmosfera.

„Mes dalyvavome daug kartų <...>, jaučiuosi ne įsižeidusi, negaliu taip sakyti, bet man truputį skaudu. „Saulės kliošas“ dalyvavo jau prieš penkis ar šešis metus su lietuviška daina. Vienintelis komentaras iš komisijos narių tuomet buvo: „Ai, faina daina, bet lietuviška, todėl tikrai ne“. Man nesmagu, kad Lietuva seka „Eurovizijoje“ kažkokias tendencijas, madas, dažniausiai visą laiką pasirodymai tokie patys, kaip ir nugalėtojų. Jei, pavyzdžiui, laimėjo portugalas su gimtąja kalba, kitais metais mes siųsime lietuvišką dainą. Tokie dalykai man nelabai patinka, todėl aš nenoriu ten kelti kojos. Tačiau, gal mes sugalvosime, pavyzdžiui, kad norime tapti žinomais visoje Europoje. Dėka tokių tikslų, galbūt, bet šiaip – nežinau“, – teigė J. Starinskaitė.

L. Šarkinas taip pat pastebėjo, kad „Eurovizijos“ konkursas suteikia galimybę greičiau tapti žinomesniu plačiajai auditorijai.

„Manau, kad konkurso organizavimas eina teisinga linkme. Jis turėtų tapti „Drag queen“ konkursu. Toks jis praktiškai ir yra. To nereikia slėpti, tai yra dalis grožio. Kadangi „Saulės kliošas“ turi daug chebros, mes grojame gyvai, įsivaizduokite, kaip jaučiamės konkurse, kuriame groti negalima, bet reikia galvoti apie šou. Tai nėra tai, ko mes siekiame“, – pasakojo L. Šarkinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)