Neseniai V. Diawarai sukako 45-eri ir jis sako, jog jam niekada netrūko vakarėlių.

„Nesijaučiu per senas, veiksmo visada buvo ir ant scenos ir už jos. Niekada negyvenau taip aktyviai, man visada trūko veiklos. Niekada nereikia daug miego, bet ateina toks momentas, kai ateina laikas pailsėti. Tai reikia klausytis savo kūno“, – sako Viktoras.

Mintimis jis grįžo ir į senus laikus, kuomet vienos kelionės metu įvyko jųdviejų su kitu „Skamp“ nariu Viliumi Alesiumi konfliktas.

„Grįžome mes atskirai, nes susimušėme. Baigėsi pinigai, turėjome tranzuoti atgal, būnant Lazdijuose, prie Lietuvos sienos, jau nervai nebeatlaikė. Tada susidaužėm su Vilium ir atskirai grįžome atgal. Tada Erica (Jennings, – aut. past.) man skambina, sako čia visi tavęs ieško, nesupranti, kas darosi. Tuomet su Vilium susitaikėm ir visa kita – istorija. Susimušėm stipriai, ant žemės, mėlynių nebuvo, kraujo taip pat, bet liko nubrozdinimai. Ir tai buvo ne vienintelis kartas. Kitą kartą susimušėm, kai sutikome pasirodyti pagal pilną fonogramą. Mes buvome viena iš tų nedaugelio tuo metu grupių, kurios pasirodydavo tik gyvai, bet televizijoje vis prašydavo koncertuoti pagal fonogramą. Bet dainuodavom tik gyvai ir mano gitara visad būdavo įjungta. O per kažkokį privatų vakarėlį, 2001-aisiais, sutikome „You Got Style“ po „Eurovizijos“ atlikti pagal pilną fonogramą. Ten buvo vienos įmonės vakarėlis. Sutikom, gavom labai daug pinigų ir po pasirodymo, bet važiuodami atgal mašina su Viliumi pradėjom automobilyje muštis, dėl to, kas taip sutiko pasirodyti. Tai buvo antras kartas. O ir trečią kartą per turą Londone susipliekėm. Vilius man yra kaip brolis, jis vienas iš nedaugelio, kurie sugeba manyje tą karštį sukelti. Šiaip moku tvardytis, bet jis tuos raktažodžius žino“, – pasakojo laidos svečias.

Taip pat pokalbio metu jis prisiminė ir įvykį pajūryje, kuomet tapo rasizmo auka. Tai įvyko futbolo varžybose, kur jį apspjovė neonacis iš Klaipėdos. Tačiau Viktoras sako, jog rasizmo yra visur, o Lietuvoje jis jaučiasi pakankamai saugiai.

Muzikantas prisiminė ir geriausius grupės „Skamp“ laikus, kuomet gerbėjams tekdavo pasirašinėti dar kelias valandas po koncertų, o pasirodymų turėjo net ir mažiausiuose šalies miesteliuose. Tačiau buvo ir tokių koncertų, kurių prisiminti jis nenori.

„Kartą buvo, kai su Viliumi ant scenos pasirodėme visiškai „kominiai“, tai tas pasirodymas užtruko gal tik kokias tris minutes. Man iki šiol labai gėda dėl to. Čia nebuvo tie senieji laikai. Nesugebėjom nieko sugrot, Vilius nieko nesudainavo, Erica tiesiog nulipo nuo scenos. Buvo labai negerai, tada jau tikrai reikėjo pailsėti“, – sakė Viktoras.
Paklaustas apie skyrybas su žmona Živile, su kuria buvo kartu 19 metų ir susilaukė dviejų vaikų, V. Diawara sakė, jog tiesiog išsiskyrė jųdviejų interesai.

„Nežinau, gal „interesai“ ir netinkamas žodis. Mes buvom pasiekę tokį lygį, kuris buvo nelabai malonus, čia buvo prieš kovidą, kildavo konfliktų, kildavo nesąmonių. Reikia nepamiršti, kad mes su Živile ir praktiškai visada kartu būdavom, nes ne tik gyvenom, bet ir dirbom. Tada jau įtampos tarp mūsų buvo nemažai, ir dar tas kovidas atsirado, bet per tą laiką lyg daug kas susitvarkė. Sprendimas tikrai nebuvo lengvas abiems. Bet išsiskyrėm tokiu laiku, kai dar gerbiam vienas kitą. Mačiau labai baisių skyrybų, kai žmonės norėjo susprogdinti vienas kitą, tai džiaugiuosi, kad mes to lygio niekad nepasiekėm. Matyt tolom vienas nuo kito. Gal per daug laisvių vienas kitam duodavom. Bet trečių asmenų tikrai nebuvo“, – tikina laidos svečias.

Paklaustas, koks buvo jausmas po skyrybų, V. Diawara teigė, kad jam labai ilgai buvo sunku.

„Kai pradėjau vienas gyventi, atrodė visą laiką skirsiu sau, bet taip smagu tikrai nebuvo. Buvo kažkokia depresija, sunkus laikotarpis, reikėjo atprasti nuo rutinos, priprasti būti vienam. Prireikė daugiau nei metų, kad vėl pradėčiau normaliai jaustis. Vaikus mes pasisodinome ir paaiškinome situaciją, kaip yra. Žinau, kad visam gyvenimui kažkas lieka. Bet mes stengiamės daryti taip, kad vaikams per daug niekas nepasikeistų. Mes gyvename tame pačiame kieme, vaikai gali bet kada ateiti. Kaip bebūtų, aš dabar labai džiaugiuosi mūsų su Živile situacija, mūsų santykiai jau seniai nebuvo tokie geri, kaip dabar. Dabar yra pasaka. Bet kai priėmėm sprendimą skirtis, buvo labai sudėtinga“, – prisimena V. Diawara ir sako, jog šiuo metu yra vienišas, o jo prioritetas – muzika.

Laidoje taip pat prisiminta neseniai vykusi istorija, kuomet pas Živilę buvo rasta narkotinių medžiagų ir ji buvo išgabenta į areštinę.

„Aš viską suprantu, kodėl taip buvo. Kalbu apie žiniasklaidos dėmesį. Kai mes su „LT United“ grįžome iš „Eurovizijos“, aš neturėjau tiek dėmesio. Kai buvo skelbiami straipsniai, vyko svarstymai Seime, o visur mirga tavo nuotrauka, nors tu ten net nedalyvavai. Dabar visiškai kitaip skaitau antraštes. Matai, kad kurstoma ugnis, viskas nuo Vaikų tarnybų, buvo tiek dalykų, nuo kurių tiesiog atsiribojom, nekomentavom, aš vieną įrašą socialiniuose tinkluose tik padariau. Teko nemažai bendrauti su teisininkais, siųsti grasinančius laiškus. Vaikų tarnyba man toje istorijoje pasirodė kaip pati nekompetetingiausia, aš negaliu patikėti tuo, ką jie padarė. O šiaip viskas atėjo, praėjo. Pas Živilę surado 0,05 gramo „žolės“. Pas Živilę nerado išvis jokių veikliųjų medžiagų, dėl to byla buvo nutraukta. Sakė, kad ji buvo neadekvati. Bet adekvatesnio žmogaus per visus 19 metų nebuvo, nebuvo, kad ji būtų girta ar turėčiau ją parnešti. Visi žmonės, kiek aš dabar matau tikrai yra buvę labiau „komoje“. Ji tiesiog stovėjo, telefonu kalbėjo ir rūkė cigaretę. Tiesiog atėjo ir ją iškratė. Policija darė savo darbą, bet aš apie tą žinutę, kad ji buvo neadekvati. Viskas vyko prie „Lofto“, mes turim įrašus, tai buvo pats didžiausias melas ir tai mane labiausiai erzino“, – neslėpdamas pykčio sakė V. Diawara.

Apie neigiamas nepažįstamų žmonių žinutes po šio įvykio, „LT United“, kodėl nebeina garsūs atlikėjai į „Euroviziją“ ir kas Viktorui sukelia adrenaliną – laidoje „Nepatogūs klausimai“. Laidos įrašą ir visą interviu žiūrėkite straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)