Pokalbio pradžioje paklaustas, kaip išgyvena karantino metu ir ar taip pat, kaip kiti atlikėjai tikina, jog yra pasinėręs į kūrybą, reperis sako: „Jie meluoja, manau. Man to laiko visada pakako kažkam daryti, dabar net per daug to laisvo laiko. Sako, kad tokie užimti buvo, kad neliko laiko kurti. Bet kai nieko nedarai, tai ir nėra iš ko kurti. Tiesiog turi rasti viduriuką“.

Pasisukus kalbai apie pagrindinį Mad Money užsiėmimą – muziką, reperis teigia, kad jis nebūtų jis, jei neturėtų apie ką svajoti ir ko siekti, tad muzika ir yra būtent tai, apie ką sukasi jauno vyro gyvenimas.

Rolandui Mackevičiui pasiteiravus, ar G. Melniko kūną ir net veidą puošiančios tatuiruotės yra tam tikra saviraiškos forma, šis teigė, jog visą gyvenimą jam ši meno forma patiko ir visuomet svajojo apie daug piešinių.

„Jau kurį laiką bendradarbiauju su vienu tatuiruočių salonu, dabar jau ir pats darausi jas sau, mokausi. Tai vienas iš karantino dalykų. Neskauda? Skauda. Bet dažnai taip gyvenime būna ir ne tik šiuo klausimu“, - sako reperis.

Gediminas Melnikas - Mad Money

G. Melnikas pasakoja, kad jo kaip atlikėjo karjera prasidėjo Jonavoje, kai vienoje bičiulių namuose įrengtoje studijoje pavyko įrašyti pirmąjį „gabalą“.

Jonava buvo tas miestas, kurioje ir konkurencijos buvo daugiau. O dėmesio pradėjau gauti nuo tada, kai atsirado Mad Money, iš Jonavos išvykau į Kauną. Aš niekada gyvenime nedirbau, išgyvenu iš muzikos. Tiesa, dirbau, tai truko du mėnesius. Statybose mėnesį ir po to mėnesį kai atidarinėjom „Ermitažą“, prekes kroviau“, - pasakoja reperis.

Jis teigia, kad svarbiausia išlikti ištikimu pačiam sau, nes tai, kad už paskutinius pinigus nusipirksi blizgančią grandinę ant kaklo, geresniu reperiu tavęs nepadarys.

Sulaukęs klausimo apie tai, ar tikrai dėl pykčių išsiskyrė jo ir kito žinomo atlikėjo Innomine keliai, kodėl nekuria bendrų dainų su kitais žinomais hiphopo atstovais, ir kodėl atrodo, jog Mad Money yra lyg atstumtasis tarp Lietuvos reperių, G. Melnikas sakė: „Aš niekada nebuvau ir nesu nusistatęs prieš bendradarbiavimus, tik man pačiam mažai kas patinka iš atlikėjų. Aš palaikau kiekvieną, net jei ir mano priešas jis būtų muzikoj, bet viskas iš užsienio gi nukopijuota. Gal ne tiek nukopijuota, kiek įkvėpta JAV kultūros. Tad geriau klausausi originalo. O su Innomine nesusipykom, jei gerai atsimenu. Atsimenu, kad su Lilu ir Innomine buvom pradėję koncertuot trise, kaip grupė. Ir kartą aš nenuvariau į koncą dėl kažkokių priežasčių ir mane praspyrė už neatsakingumą. Bet ir šiaip turbūt mums nelabai paėjo, nes jei po pirmo tokio karto praspyrė, tai...“

O ar Mad Money turi priešų repo scenoje?

„Nežinau, aš pats tikiuosi, kad neturiu. Sunku pasakyt. Tokių tiesioginių neturiu, aš kaip ir sakiau – palaikau visus. Bet taip nėra, kad ir draugų turėčiau. Būna, kad tarpusavy pasirašinėjam, bet aš nelaikau to draugyste. Šiaip normali praktika, kad bendrauja reperiai tarpusavy, siuntinėjasi dainas, tai jaunoji karta tikrai nemažai bendradarbiauja. Bet aš jei dar nieko nepadaręs, o jau susitariu bendradarbiaut, tai ima nieks nepatikt, nebeišeina. Kūryboje aš pats sau esu didelis priešas ir daug reikia kovoti, kad gautųsi patogi terpė bendradarbiavimams. Geriausia vienam daryti, bet per daug vienam užsibūti – irgi negerai. Reikia žmonių, reikia bendravimo“, - sako Gediminas.

Paklaustas apie santykį su šeima, atlikėjas sako, kad viskas klostosi gerai, įprastai bendraujama, tik dabar, karantino metu, santykiai apriboti. Bet niekad nebuvo taip, kad labai palaikytų mano veiklą, mėgtų dainas. Aš ir pats gal nesidžiaugčiau savo vaikais, jei repuotų aštresnėmis temomis. Bet mano močiutė labai palaiko, džiaugiasi, kai milijoną peržiūrių pasiekiam. Vis domisi, kodėl nieko naujo neįkeliu kurį laiką. Iš šeimos narių ji mano didžiausia gerbėja. Su mama apie tai nekalbam, tik prašau, kad ji savo muziką išjungtų, kai įsėdam į automobilį. Aš pats sau esu labai savikritiškas, man svarbūs kiekviena detalė, kiekvienas garsas“, - sako laidos „Nepatogūs klausimai“ pašnekovas.

Kaip su planais kurti savo šeimą?

„Ką reiškia „šeima“? Vaikai? Niekada. Nenoriu vaikų, jų man nereikia. Mes dabar turim mažą šuniuką pasiutusį, aš suprantu, kad tai tik šuo, bet kai reikia į lauką vedžiot, į lovą daro... Kitiems žmonėms vaikai – pagrindinis gyvenimo dalykas, suprantu, kad kitiems tai didžiausia laimė, bet nei man, nei mano draugei, nėra tame jokios laimės. Tai labai didelė atsakomybė, finansiškai turi pasirūpinti, sąmoningai tam pasiruošti, nes užaugęs tavo vaikas gali žudiku tapti. Matau, kaip kiti žmonės to neįvertina, po to gailisi. Santuokos irgi nenoriu. Nepriimtina man, kad čia įstatymiškai, prieš Dievą tuokiesi, jei yra turtas, verslai, taip pat suprantu, kodėl žmonės tai daro. Bet mūsų poroje to nėra ir mums nieko nereiškia ta santuoka“, - įsitikinęs reperis.

Gediminas - Mad Money ir Deimantė

Savo muzikinio kelio Mad Money taip pat nelinkęs vadinti karjera. Jis sako, kad nėra baigęs jokių su tuo susijusių mokslų, tačiau negalėtų gyventi be kūrybos, nes tai – kaip ėjimas pas kunigą ar psichologą, kaip apsivalymas. Yra atlikėjas galvojęs ir apie karjerą užsienyje, dainų kūrimą užsienio kalba, tačiau norėdamas tai daryti, turėtų pagyventi užsienyje, kad išmoktų ne tik laisvai repuoti, bet ir mąstyti ta kalba.

Pasisukus kalbai apie tatuiruotes, G. Melnikas sako, kad savo pirmąją pasidarė paskatintas mamos, būtent ji viską ir suorganizavo.

„Pati jinai darėsi pas kažkokį pažįstamą, kuris namie su savadarbe mašinėle dirbo. Tai turėjom parduotuvėj nusipirkt du rašiklius, jų rašalą naudojo tatuiruotei. Tais laikais dar net dezinfekuot nereikėdavo. Dabar tai pats darausi, spalvinu, kai nėra ką veikti. Pirma tatuiruotė tai buvo trys deimantai, dabar jau nebesimato, ant viršaus kita padaryta. Net nežinau, ką tie deimantai simbolizavo. Dažnai žmonės klausia, kas ką reiškia, tai yra toks dalykas, kaip tatuiruotės, ir yra „nakolkės“. Žmonės labai painioja tai. „Nakolkės“ tai yra tam tikri simboliai, kurie kažką ir reiškia. O pas mane tiesiog meninis dalykas, gali būti tiesiog gražus piešinys, gali asmeniškai man pačiam kažką reikšti, bet gali skirtingiem žmonėms skirtingus dalykus reikšti. Ar turiu piešinių intymiose vietose? Turiu žemiau pilvo, toj vietoj, kur žemiau jau kitiems nerodai. Užrašas „Hell Boy“ (liet. Pragaro vaikis). Dar vietos tikrai yra likę, bet planuoju nenustoti darytis tatuiruočių. Nebegaliu suskaičiuoti, kiek tatuiruočių turiu iš viso, bet kiek turiu – jų per mažai“, - sako reperis.

Jis pripažįsta, kad darant tatuiruotes skausmas būna didžiulis, tačiau kiekviena tatuiruotė tampa lyg savotišku įrodymu, kad skausmą pavyko iškęsti, nugalėti save.

Gediminas Melnikas- Mad Money

Paklaustas, ar populiarumas bei žinomumas netrukdo likti ištikimam savo merginai, Mad Money juokiasi, kad nuo pulkų gerbėjų gintis netenka, niekas jam neskambinėja.

„Būna žmonių bepročių, bet man nesunku atsispirti ir likti ištikimam. Svarbu, kad būtų noro, normalūs santykiai, nors ir nesvajoju apie santuoką, bet man svarbiausia yra ryšys, pasitikėjimas, pagarba vienas kitam. Kai visa tai yra, tai ir sunkumų atsispirti pagundoms nėra. Aišku, norint galima būtų prie visų prisikabint“, - sako atlikėjas.

O ar Mad Money kada turėjo bėdų su policija?

„Jo turėjau, yra porą kartų su „dūmais“ čiupę. Vieną kartą kai čiupo, tai nusvedė, palaikė, išvežė į „mentinę“. O kitą kartą mus aštuonis pagavo, nusivežė į narkologinį“, - prisipažįsta pašnekovas.

Tačiau jis nemano turintis priklausomybių, reperis įsitikinęs – svarbiausia turėti sveiko proto ir viską daryti saikingai.

Kalbėdamas apie jo gyvenimą lydintį prakeiksmą, atlikėjas sako, kad visi reperiai, kurių jis ima klausytis – miršta. Vieno klausiau – perdozavo mirė, kitą nušovė per mano gimtadienį, kiti irgi liūdnai baigė gyvenimus. Jau pradedu bijoti turėti mėgstamiausius atlikėjus. Užsienyje taip yra, kai jau ima sektis ir turi daug pinigų, tai ir pagundų daug atsiranda“, - sakė Mad Money bei šypsodamasis pridūrė, kad jam patinka ir viena R. Mackevičiaus daina.

Mad Money

Kas įkvepia kūrybai? Kokie konkretūs atlikėjai įkvepia Mad Money? Kokių tik keturių žmonių telefono numerius yra įsivedęs į mobilųjį reperis ir ką atsakė Natalija Bunkė, kai pokalbio pabaigoje pašnekovas gavo užduotį jai paskambinti ir pasiūlyti kartu sukurti dainą?

Visą pokalbį su Mad Money, provokaciją Natalijai Bunkei galite pamatyti laidos „Nepatogūs klausimai“ įraše straipsnio viršuje.

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)