Pokalbį laidos viešnia pradėjo nuo kalbų apie neseniai įvykusias jos ir mylimojo Tomo sužadėtuves. Justė pasakojo, kad jos buvo išties neįprastos.

„Aš sutikau tekėti negavusi žiedo. Ne materija ima viską, – šyptelėjo Justė. – Aš vakar Tomui sakiau – jei per metus persigalvosi ir nebenorėsi su manimi ženytis, aš žiedą pasiliksiu. O iš tiesų buvo taip, kad jis pats netikėtai tą dieną pasipiršo. Mes buvom Palangoj, pavalgėm pietus, išėjom pasivaikščioti. Nuėjom prie tokio suoliuko, tarp kopų. Romantika, filosofija, vienas su kitu bendraujam. Ir jis man taip labai labai gražiai pasakė, kad labai mane myli. Aišku, man dažnai sako tokius žodžius, bet iš pradžių aš ėmiau labai juoktis. Kodėl? Dieną prieš tai, sėdėdami namuose, nusprendėm pažiūrėti kokią nors nesąmonę. Sakau, tegul tai būna laida „24 valandos“. Yra toks personažas, kuris sako „anie“. Ir yra jaunikis Jonas, kuris sako „teip“. Tai aš prie to suoliuko ir sakau: „anie?“, jis – „teip.“

Nors situacija buvo gana smagi ir šeimyniškai jauki, Justės mylimasis netikėtai paklausė, ar ši bus jo žmona.

„O aš sėdžiu ir nesuprantu – bajeris čia ar ne? Žiedo tai nėra. Aišku, atsakiau „taip“, viskas netikėta, faina. Einam iki namų, grįžtam, aš jam sakau – bet Tomai, nu bent žalvarinį kokį nupirk, ką tėveliams parodyt reikės? Po to prieš vakarienę lyginu rūbus, o jis ateina ir sako – o tu rimtai galvojai, kad aš tau žiedo nebūsiu nupirkęs? Tada – ant kelio ir vėl pasipiršo“, – netradicinę piršlybų istoriją pasakojo J. Žičkutė.

Justė patikino, kad įteiktas žiedas nepakeitė jų santykių – pasak jos, per keturis su puse draugystės metų pora turėjo ne vieną galimybę išsiskirti, tad tas pats gali nutikti ir būnant santuokoje.

„Aš žinau, kad mano tėveliai labai to laukė, Tomo tėveliai – taip pat. Tad tai yra natūralus etapas, tačiau, mano manymu, nieko nekeičia, – sakė žinoma moteris. – Tas vidinis saugumas yra labai didelis, bet galiu pasakyti, kad atsirado šiokia tokia baimė, kad čia yra tas naujas etapas. Atrodo, tai rimtas žingsnis – gal mes labai sureikšminom, nes iškart važiavom pas mūsų abiejų tėvelius. Tada paskambinom močiutėm, broliam, sesėm. O tada paskelbiau feisbuke, kad taip nutiko. Atrodo, toks įsipareigojimas – juk visiems paskelbi. Dabar man Tomas sako – „kai bus liūdna ar sunku, pažiūrėk į šitą žiedą, ten telpa visa mano meilė“. Tai tas tikrai.“

Justė laidoje tikino, kad spaudimą tuoktis jaučia ne tik vyrai, bet ir moterys. Laidoje „Nepatogūs klausimai“ moteris prisiminė kelionę su mylimuoju į Paryžių – tuomet net kolegos spėliojo ir manė, kad Tomas turėtų jai pasipiršti.

„Kolega atsiuntė Prancūzijos vėliavą, žiedą ir klaustuką. Kai Tomas mano telefone pamatė tą nuotrauką – apsiverkiau. <...> Aš esu jautrus, empatiškas žmogus. Pamaniau, kad aš su juo čia noriu tiesiog pabūti, na, ir Tomas niekada nesipirštų Paryžiuj. Niekada taip nebūtų“, – tikino Justė.

Mergina laidoje atskleidė besistebinti, kad daug kas jos sužadėtinį Tomą maišo su Jonu Nainiu – Jovani.

„Jį amžinai lygina su Jovani. Kai jis man pasipiršo, spaudoje žmonės ėmė komentuoti, kad Jovani užjudėjo. Pamenu, filmavom „KK2 penktadienis” laidą, atėjo Merūnas ir sako man: „sveikinu tave, jaunamarte. Žinai, tas tavo Tomas – kaip graikų Apolonas.“ Grįžau namo, papasakojau Tomui – jis labai apsidžiaugė, kad šįkart palygino ne su Jonu“, – juokėsi J. Žičkutė.

Televizijoje Justė – jau šešerius metus. Šiandien ji jau tapusi tikra savo srities profesionale, tačiau pirmaisiais kartais vesti laidą, pasak moters, buvo tikras iššūkis.

„Tuo metu baiginėjau politikos mokslus, dirbau verslo konsultacijų įmonėje. Sakyčiau, tai buvo ne man skirtas darbas. Tada mama ir sesė paragino dalyvauti laidos vedėjų atrankos konkurse. Ėjau visiškai va bank, – prisipažino Justė. – Nieko nesitikėjau, bet tuo pačiu ir pasitikėjau savimi. Jaučiau, kad galiu tai daryti. <...> Kai patekau, buvo šokas. Tu darbą įsivaizduoji vienaip – kaip pramogą, linksmybes, bet ateini ir supranti, kad ir tekstą reikia išmokti atmintinai, susidirbti su kolega. <...> Kai pradedi dirbti televizijoje, visi mato kiekvieną klaidą. Nori, kad būtų gerai, bet žinai, kad pirmais-antrais metais nebus taip. Net nekalbu apie tą akimirką, kai vėliau mane pakvietė į „KK2 penktadienį“, kuri visi pašnekovai ateina kalbėti gyvai. Pirmais metais tu bijai tų žmonių, ką jau kalbėti apie improvizavimą. Tai užtrunka, o norisi labai greitai. O greitai – neišeina.“

Laidoje „Nepatogūs klausimai“ TV žvaigždė sugriovė mitą, neva televizijoje dirbti yra labai lengva ir paprasta.

„Ilgą laiką maniau, kad televizija yra pramoga, nuo kurios negali pavargti. „KK2” laidos trunka labai trumpai. O per „KK2 penktadienį“ man iš pradžių po visos dienos – filmuojam apie 6 valandas – labai skaudėdavo galva. Galvojau, na, kaip taip, juk tai taip faina, linksma, bet vien atidus klausymas žmogaus labai sekina, – sakė laidų vedėja, kuri patikino, kad atsipalaiduoti įmanoma tik įgavus patirties. – Dabar jau tose laidose jaučiuosi gerai.“

Justė sulaukė ir gana atviro klausimo – kiek ji gauna už darbą populiarioje laidoje?

„Faktas, kad aš tų sumų dabar neatskleisiu. Tačiau galiu pasakyti tiek – nemanykite, kad TV žvaigždės gyvena tokį žvaigždišką gyvenimą. Faktas, kad mano atlyginimas kilo ir augo, tai yra natūralu. Ir aš galiu iš televizijos išgyventi – todėl išėjau iš radijo. Tiesą sakant, aš nežinau, kiek uždirba mano kolegos. Tai labai delikatus klausimas ir niekas apie tai nekalba. Manau, kiekvienas gauna skirtingą algą. Aš esu patenkinta, o jei kažkas netenkina – manau reikia eiti ir atvirai apie tai kalbėti. Tai yra sudėtingas dalykas. O jei man trūksta pinigų – einu ir papildomai dirbu. Vedu privačius renginius – daugiausia dirbu su įmonėmis. Vasarą baigiasi televizijos sezonas. Tu nori keliauti, gerai gyventi – tai algą, kurią gauni, reikia dalinti iš 12 mėnesių. Nes vasara – tuščia. O sutaupytų pinigų nesinori vasarą praleisti. Tai vat dirbu papildomai, kad vasarą turėčiau kažkokią pagalvę. Nes pasibaigia birželis, o kita alga – jau spalio vidury“, – kalbėjo „Nepatogių klausimų“ viešnia.

Justė yra dirbusi ne tik televizijoje, bet ir „Radiocentre“. Ji radijuje atsidūrė paprastuoju būdu – parašė laišką su savo gyvenimo aprašymu ir kone iškart sulaukė atsakymo, kad gali atvažiuoti ir išbandyti šį darbą.

„Atvažiavau, padarėme įrašą, dabar kai neseniai paklausiau – baisokai, bet tada viskas ir prasidėjo. Iš pat pradžių ir tų pinigų buvo labai mažai. Dirbau kasdien, iš pradžių vakarais, – prisiminė Justė. – Kodėl išėjau? Nebenorėjau dirbti viena, taip pat netiko darbo grafikas. <...> Ėmiau suprasti, kad sklaida renginiuose yra geresnė.“

Garsi laidų vedėja, paklausta, koks jausmas būti atpažįstamai viešumoje, prisiminė komišką istoriją, nutikusią ginekologės kabinete.

„Sulaukiu smagaus dėmesio iš vyresnių žmonių, ypatingai – valstybinėse įstaigose. Nueini, tave greičiau priima. Bet man yra buvęs toks atvejis, kai nuėjau pas ginekologę valstybinėje įstaigoje. Tai juk nekasdienė paslauga. O ji sėdi ir sako – palaukit, ar jūs kartais ne „KK2” vedėja esate? O ten viskas įkišta, padaryta, praskėsta, – juokėsi Justė. – Man yra žmonės pasakę, kad atrodau arogantiška televizijoje. Kartą ir knygyne atpažino iš balso, bet tada prisipažino, kad per televiziją atrodau gražiau.“

Ne vieną, pradėjusį karjeroje televizijoje, pasiveja ir taip vadinama žvaigždžių liga. Justė „Nepatogiuose klausimuose“ pasakė, kas jai padėjo nesusidurti su jos simptomais.

„Niekada nesirgau žvaigždžių liga. Mano tėveliai – labai paprasti, aš kilusi iš mažo miestelio. Tas mažo miestelio sindromas turi ir pliusų, ir minusų. Pliusas tas, kad nesusirgsi žvaigždžių liga, nes tėvai visą laiką tave nugesins, o minusas tas, kad gavęs unikalią progą tarsi turėsi visiems paklusti, nusilenkti, labai dėkoti. Iš to reikėtų išsivaduoti, – kalbėjo J. Žičkutė, kuri neslėpė, kad iki šiol lankosi ir pas psichoterpeutą. – Prieš kokius porą metų su Tomu važiavome į Palangą. Pamenu, automobilyje jis ėmė pasakoti, kokias vertybes yra išsigryninęs gyvenime. Atrodė, tai labai naudinga informacija ir ėmiau jausti, kad pavydžiu savo artimam žmogui. Mane viduje ėmė kažkas labai graužti. Pagalvojau, kad tas kilęs jausmas nėra geras. Pagalvojau, kad verta pasikalbėti su psichologu. Lankausi pas jį jau dvejus-trejus metus. Tai nuostabus dalykas. Kiekvieną kartą eidama didžiuojuosi savimi. <...> Tarkim, ir tas piršlybų momentas. Aš jau seniai su Tomu norėjau pakalbėti apie tai, kur mes einam, link ko mes einam. Su psichologu pakalbėjau apie tai, kaip pakalbėti su Tomu, bet nedarant jam spaudimo.“

Daugelis TV žiūrovų mano, kad Justė – labai teisinga, miela ir iš tiesaus kelio niekada neišklystanti mergina. O kokias didžiausias nuodėmes ji yra padariusi gyvenime?

„Aš nežinau, kas nutinka paauglystėje, kad norisi vogti. Su draugėmis buvome stovykloje – nueini į parduotuvę ir kažkas viduje tau knibžda, kad nori paimti tą bandelę ar kramtomąją gumą. Tai tokių dalykų tikrai yra buvę, bet kad kažką tikrai piktybiškai daryčiau, manau, kad ne. Sulaužius daiktų pas tėvus tikrai esu“, – kalbėjo laidų vedėja.

Žiūrovui pasiteiravus, kokius 3 dalykus labiausiai norėtų nuveikti gyvenime, Justė atsakė nedvejodama.

„Norėčiau peržiemoti Azijoje, šokti į vandenį vidury jūros (tą jau esu įgyvendinusi) ir dar dalykas, kuris svarbus kiekvienam – keliauti aplink pasaulį, pažinti, praplėsti ribas. O visą kitą aš turiu. Mano poreikiai – vidinė ramybė, savirealizacija, santykiai“, – kalbėjo Justė.

Paklausta, kokią savybę savo gyvenime norėtų pakeisti, moteris atsakė, kad norėtų būti mažiau jautri – ji tikino kiekvieną situaciją apsvarstanti nuodugniai, taip pat jaučia atsakomybę už kitą žmogų, esantį šalia jos.

„Manau, tai yra tam tikras pliusas, bet gal reikėtų nesureikšminti tų dalykų, ne taip jautriai į juos reaguoti. Labai džiaugiuosi, kad Tomas yra atsvara mano gyvenime – jeigu aš užsiparinu, jis nuleidžia ant žemės, nuramina. Ir džiaugiuosi, kad galiu apie tai atvirai kalbėti – kad taip yra“, – šyptelėjo J. Žičkutė.

Laidoje netrūko ir labai atvirų klausimų. Ar Justė yra išbandžiusi sekso žaidimus, kuriuose dalyvavo daugiau nei du žmonės?

„Ne, nedalyvavau. Mes su Tomu esam apie tai juokais kalbėję, kai pasirodė lietuviškas filmas „Svingeriai“. Bet nusprendėme, kad esam etape, kai užtenka vienas kito, bet tie žmonės, kurie tame dalyvauja ir tai daro – viskas gerai. Ypač, jei yra sutarimas“, – tikino garsi laidų vedėja.

Buvo užduotas ir gana netikėtas klausimas – kas sieja ją ir komiką Mantą Grimalį?

„Buvo gal devinta klasė, mes mokėmės ten pat. Ir tada jis man pasirodė toks labai simpatiškas vaikinas. Mes susirašinėjom, buvom gal netgi į pasimatymą nuėję. Ir nutiko toks dalykas, kad tuo metu Grimalis labai išgražėjo. Ir susilaukė labai daug panelių dėmesio. Ir jis jį pajautė, o mane pamiršo. Bet labai gerai viskas išėjo“, – juokėsi pašnekovė.

Kas šiemoje turi tvarkyti namus, o kas – uždirbti pinigus? Nors Justė pasisakė už darbų pasiskirstymą, patikino, kad buityje daugiau darbų atlieka ji.

„Mūsų šeimoje daugiau uždirba Tomas, o man svarbu turėti savo pinigų. Mes pasiskirstome darbais. Ar aš prastai jaučiuosi, kad, tarkim, Tomui neleidžiu plauti indų? Ne, tai yra mano pasirinkimas. Bet labai svarbu pasakyti vyrui, kad ir tu kažką padarei“, – sakė Justė.

Kitas stereotipas – vaikai, kurių neva privalu susilaukti iki 30 metų.

„Nesąmonė. Aš tokio spaudimo nejaučiu. Kas iš to, jei dabar pagimdyčiau psichologiškai nepasiruošusi? Vaikas augtų nelaimingas. Man atrodo, kad nereikia taip daryti“, – tikino ji.

Visą pokalbį su TV laidų vedėja Juste Žičkute galite matyti laidoje „Nepatogūs klausimai“. Laidos įrašas – straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)