Rasa pasakoja sportuojanti nuo 1996 metų, kai Klaipėdoje atsidarė pirmasis fitneso klubas Lietuvoje. Ji teigia visuomet mėgstanti užbėgti visiems kitiems už akių, todėl pirmoji pradėjo ir nuotolines treniruotes, ir treniruotes su diržais bei su dviračiais. Trenere ji dirba jau 23 metus ir yra laikoma žvaigždžių trenere.

„Pirmas dalykas, kaip aš nepraradau motyvacijos, tai kad šeimos verslas buvo pastatytas ant manęs. Daug metų vadovavau sporto klubui, turėjau grupines treniruotes, kai grafikai buvo sudaryti mėnesiui į priekį. Buvau ten ir buhalterė, ir administratorė, visas tas pareigas aš privalėjau išmokti, norint turėti savo verslą. Ir taip jau nutiko, kad treti metai esu Vilniuje, ir visą laiką tu esi sau šeimininkas. Teko ateiti į niekur, viską pradėti nuo nulio, čia neturėjau nei giminių, nei draugų, realiai net darbo neturėjau, tik nuotolines treniruotes. Tai mane verčia judėti, kad ir kas benutiktų. O per tuos pastaruosius metus, kai išvykau iš Klaipėdos, nutiko tiek daug visko – ir gero, ir blogo. Jei kas manęs paklaustų, ar to palinkėčiau savo priešui – nepalinkėčiau...“, - apie motyvaciją sportuoti ir gyvenimo pokyčius, kai teko palikti Klaipėdą kalbėjo pašnekovė.

Ji kalba ne tik apie karantiną, bet ir apie skaudžias skyrybas, kurios nuskambėjo ir spaudoje.

„Santykiai buvo draskomi, vaikai taip pat, o tu dar esi uždaryta. Stogą „rovė“ juodai. Tada aš pasinėriau į nuotolines treniruotes 12 valandų per dieną. Kad neprarasčiau sveiko proto, aš save „užmušdavau“ treniruotėmis. Po to man vėl teko savo darbu įrodyti, ką aš darau. Antras dalykas yra konkurencija. Juk į Vilnių atvažiavau iš provincijos. Tad esu dėkinga ir klientėms, kurios mane pareklamavo, šiai dienai laisvo laiko turiu lygiai nulį. Neturiu jo nei sau, nei santykiams. Viskas – tik darbui. Kol kas“, - pasakojo R. Vilkienė.

Į Vilnių Rasa persikraustė po 23 metų trukusios santuokos griūties. Ir ji sako, kad to nelinkėtų niekam.

„Manęs klausia, ar negaila santykių. Labai gaila. Bet viskas nevyko gerai, aš negaliu būti auka. Aš noriu būti žmogus ir aš noriu būti moteris. O santykiuose buvau darbinis arkys-auka. Bandžiau prisitaikyti, bet pas žmogų užaugo dar didesnis ego. Reikėjo iš karto duoti per kepurę. Sakyčiau, kad aš buvau skyrybų iniciatorė. Aš pasakiau, kad pavargau ir išeinu. Buvo pažadai pasikeisti, ta pati dainelė, kurią visi vyrai dainuoja, tada agresija ir tada jau buvo menkinimas. Dabar jam jau gaila, kad viskas taip nutiko, bet kaip sakau – traukinys išvažiavo“, - sakė R. Vilkienė.

Moteris taip pat papasakojo apie įvykį prieš porą metų, kuomet susirgusi koronavirusu ji atsidūrė reanimacijoje.

„Tai skaudi tema. Tuo metu tik supratau, kad to žmogaus, su kuriuo aš gyvenu, nepažįstu. Pas mus buvo pats skyrybų įkarštis, buvo kad to, negausi, ano negausi, nes vyrai tuo mėgsta gąsdinti. Ir tada aš susirgau ir man po penkių dienų ėmė blogėti. Temperatūra buvo 39-40 laipsnių, o aš čia, Vilniuje, buvau viena. Mano treniruotes filmuojantis operatorius man vis nešė vandenį, bet buvau viena, visi buvo to viruso išgąsdinti. Paskambinau gydytojai, pasakiau, kad man blogai ir jau dega visa nugara, sugėriau paskirtus vaistus. Man negerėjo. Buvo jau praėję dešimt dienų, kaip sirgau. Galiausiai palikau vaiką įjungusi filmukus, nuvažiavau į ligoninę. Paaiškėjo, kad man vienos pusės plaučių uždegimas ir kad negali išleisti manęs namo. Negalėjau likti, nes namie buvo vienas vaikas. Išvažiavau namo. Šaštadienį man dar labiau pablogėjo, prasidėjo priepuoliai, panikos atakos. Vėliau jau naktį nemiegojau, pradėjau vemti, negalėjau nieko valgyti. Vėl skambinau gydytojai, nes jau nebegalėjau atsikelti iš lovos. Sesuo paskambino vyrui, jis per tris valandas atvažiavo iš Klaipėdos, aš gulėjau ant žemės, jis perlipo per mane ir net nepalaukė, kol atvažiuos greitoji, nors aš jau nei atsistoti, nei kalbėti nebegalėjau. Kai atvežė į ligoninę, man jau buvo haliucinacijos“, - grėsmingą įvykį prisiminė ji ir sako, jog tuo metu žvelgė mirčiai į akis.

Rasa neslepia, jog dabar gauna labai daug vyryško dėmesio, tačiau jai reikia savo žmogaus. Dažniausiai jai rašo gerokai jaunesni vyrai, tačiau jai reikia tokio, kuris būtų subrendęs tiek kūnu, tiek siela.

Paklausta apie buvusias skaudžias skyrybas, ji sako, jog neketina teigti, jog buvo blogas vyras – jei įvyko skyrybos, abu buvo kalti.

„Mano bėda buvo ta, kad aš buvau per daug atsidavusi darbui, nes esu iš tų, kurie turi padaryti maksimaliai beveik 100 procentų. Bet šeimoje aš nedaviau erdvės jam skleistis, o jam buvo patogu, kai viską padarydavau aš. Tada vyrams tereikia sugalvoti, kuo užsiimti. Galima kartą atleisti neištikimybę, antrą kartą, bet aš pradėjau eiti pas psichologą, vesti ten vaikus, bet mane tai labai žlugdė viduje. Stengiausi pateisinti, laikiau tai vyro klaida, norėjau suteikti galimybę pasitaisyti. Nes mes viską sukūrėme patys, tad viską išardžius jau atgal nepastatysi. Stengiausi lipdyti. Ir kai suvokiau, kad su galva aš dar galiu susitarti, bet manęs neklauso mano kūnas, teko atrasti, kas mane blokuoja. Išėjus iš namų, man baigėsi skausmai, traumos, nemiga. Niekas, joks brangus rankinukas neatstos sveikatos, vidinės ramybės ir balanso“, - įsitikinusi laidos pašnekovė.

Ji teigė kol kas nežinanti, ar ką nors sugebės mylėti taip pat stipriai, kaip mylėjo savo sutuoktinį, nors jis buvo pakankamai pavydus ir ją labai įskaudino. Tačiau jos niekas gyvenime taip nemylės, kaip jos pirmasis vyras, kuris mirė.

R. Vilkienė sako nusprendė išeiti, kai atsitiktinai rado kotedžo Vilniuje skelbimą internete, tuomet sutartį telefone pamatęs jos vyras įtūžo.

„Tada buvo visko. Bet atsisėdom, jis rėkavo, o aš pasakiau, kad jau nieko nebepakeisi, viskas yra kaip yra. Jis dar bandė perkalbinėti“, - prisimena moteris.

Kaip ji pajuto, kad santykiai atšalo? Ko Rasa paprašė padovanoti vyro gimtadienio proga prieš skyrybas? Kodėl žmonėms ji atrodo negatyvi ir kam tenka pamatyti griežtą jos žvilgsnį per treniruotes? Ką rinktųsi dirbti, jei nedirbtų trenere ir ko niekada negalėtų pardavinėti? Kokį grožio receptą rekomenduotų ji? Auksinės taisyklės, kaip turėti tobulą kūną? Visa tai ir dar daugiau – laidoje „Nepatogūs klausimai“, kurios įrašą galite pamatyti straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)