Prieš pat laidos filmavimą moteris sulaukė daugybės klausimų, susijusių su jos profesija. I. Swan sako besidžiaugianti, kad žmonės vis dar domisi, kas ji tokia, o tai, anot pašnekovės, tik įrodo, kad Lietuvos žvaigžde jos nepavadinsi.

„Esu stilistė ir nuomonės formuotoja, dirbu su įvairiais prekiniais ženklais ir labai tuo džiaugiuosi. Tai yra dvi kategorijos, kuriose save išreiškiu“, – šypsodamasi pokalbį su laidos vedėju Rolandu Mackevičiumi pradėjo I. Swan.

Moteris teigė padedanti prekės ženklams tapti žinomiems, įvesti naują produktą į rinką. Anot Ievos, tai yra viena iš marketingo sričių, tačiau daugelis žmonių vis dar nesupranta, kokia tai profesija ir už ką mokami pinigai.

„Todėl yra labai paprastas paaiškinimas už ką nuomonės formuotojams yra skiriami pinigai. Vienas „Stories“ pažiūrėjęs vartotojas kainuoja 0,03 cento. Lygiai tas pats yra televizijoje, už peržiūras mokama tam tikra suma. Manau, ant reklaminių vaizdo įrašų nereikia pykti, o jei pyktis vis dėlto ima, patarčiau trinti savo socialinius tinklus“, – šypsojosi I. Swan.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad dauguma nuomonės formuotojų prie turinio, kuriose rodomos reklamos, filmuoja ir savo dienos rutiną, taip sulaukdami sekėjų dėmesio.

„Pati seku labai mažai žmonių. Žinoma, būna leidžiu laiką socialiniuose tinkluose, kažkas inspiruoja, tuomet pasižymiu tą profilį, bet stebiu tikrai pakankamai mažai. Aš labai branginu savo laiką, man patinka sportuoti, pabūti vienai, paskaityti knygą, pagulėti vonioje. Kartais būna, kad sėdžiu ir galvoju, gerai, užteks socialinių tinklų, nes dabar gyvenu kitų žmonių gyvenimą“, – atvirai kalbėjo nuomonės formuotoja.

Ieva Swan

Tiesa, pati Ieva socialiniuose tinkluose visada atrodo pasitempusi, sekėjams pasakoja apie sveiką gyvenimo būdą, tačiau paklausta, kiek pati savo biudžeto skiria išvaizdai, sako per mėnesį išleidžianti vos 50 eurų grožio priemonėms.

„Nebent perku kažkokius naujus rūbus, daug sportuoju, kartais nusidažau plaukus. Į įvairias procedūras kiekvieną mėnesį reguliariai tikrai nevaikštau. Jei jaučiu, kad reikia į kirpyklą, tuomet nueinu. Niekada nesu dariusi jokių plastinių operacijų. Turiu gražią krūtinę, visi sako, kad ją esu susidėjusi, deja, taip nėra“, – juokėsi sveiko gyvenimo būdo specialistė.

Ir išties, panašu, kad nuomonės formuotojos gyvenimas sekamas nuolatos – laidoje moteris sulaukė klausimo, kodėl instagramo „Stories“ dažnai rodo, kad vonioje ne tik maudosi, bet ir valgo.

„Čia žinokit nuo mažens yra toks fetišas, – juokėsi I. Swan. – Turbūt kiekvienas žmogus turi kažkokį pomėgį, kuro kitas nebūtinai supras. Man patinka pagulėti vonioje, tai supratau dar vaikystėje, o tas valgymas... Pasidarau kokias nors salotas, esu valgiusi ir spagečius, burgerius, man tai patinka, nes vonia yra mano erdvė. Man patinka vanduo, turiu net bangų tatuiruotę.“

Ir priešingai, socialiniuose tinkluose Ieva sako vengianti rodyti tai, kas susiję su neigiamomis emocijomis, savo ašaras ar liūdesį.

„Nedarau taip, kad mane laikytų silpna, bejėge. Nuo vaikystės mane mama mokino, kad turiu susiimti. Per skyrybas, faktas, kad buvo skaudu, daug verkiau, nes maniau, kad visi žmonės, kurie nusprendžia tuoktis, tai daro visam gyvenimui. Pirmą mėnesį buvo skaudu, kad nepavyko. Mama tuomet labai dažnai sakydavo, Ieva susiimk.

Tas pats ir socialiniuose tinkluose. Jei būna dėl ko nors skaudu, tuo nesidalinu, nes pernelyg didelis dėmesys ne man. Tuomet bandau susiimti, kam reikia pasakau, kad blogai jaučiuosi bet tik tiek“, – pasakojo I. Swan.

Sprendimą skirtis priėmė Tenerifėje

Tiesa, daugiausiai klausimų Ieva Swan sulaukė susijusių su Artūrų Swan ir skyrybomis, įvykusiomis bene prieš metus. Moteris pasakojo, kad su vyru buvo susitarusi apie tai niekam nepasakoti, tačiau ją nustebino buvusio sutuoktinio įvairūs interviu ir pasakojimai apie iširusią šeimą.

„Aš mačiau labai įskaudintą žmogų, aš jį suprantu, bet taip daryti negalima. Įskaudintą, nes jis iki šiol mano, kad mes išsiskyrėme dėl Simo, tačiau taip nebuvo. Kai susipažinau su Simu sakiau, kad jis labiausiai išsitaškęs žmogus kokį man yra tekę sutikti, sakiau, kad jam reikia keisti gyvenimo būdą, kad jis niekada nesusiras merginos. Tai jam primindavau ne vieną kartą.

Kai susipažinome, labai ilgą laiką nebuvo jokių santykių, visiems buvau pasakiusi, kad su juo negalėčiau draugauti ir veltis į rimtas draugystes. Negalvojau, kad pasidalindama jog kartu leidžiame laiką, žmonės iš karto teigs, kad esame pora. Taip negalvojau, todėl tiesiog dalinausi, kai eidavome plaukioti banglentėmis ar pasivaikščioti. Simas tikrai nebuvo tas žmogus, dėl kurio mes išsiskyrėme su Artūru. Apskritai išsiskyrėme ne dėl kito žmogaus, o dėl visiškai kitų problemų“, – atvirai kalbėjo I. Swan.

Pašnekovės abejonės dėl vis labiau vėstančių santykių kamavo porą metų. Santuoka buvo sudėtinga, Ieva minėjo, kad jautė didelę įtampą. Kartu su Artūru jiedu buvo pažįstami septynerius metus, per juos moteris pasakojo, kad labai daug kas pasikeitė.

„Kai susipažinome, abu dirbome samdomus darbus, buvo viskas visiškai kitaip. Tada atradome socialinius tinklus, tapome žinomi, galbūt ir jam, ir man susisuko protas. Tas žinomumas vienaip ar kitaip kenkia, jei tu su juo nemoki tvarkytis“, – pasakojo pašnekovė.

Pašnekovė teigė, kad pinigai, šlovė, dėmesys turėjo įtakos vis labiau šąlantiems santykiams, Artūras tapo labai stipriai savimi pasitikinčiu žmogumi, anot Ievos, vertindavo save geriau už kitus, todėl santuokos išsaugoti nepavyko.

„Ne dėl to, kad nesutapo charakteriai, jie visada buvo skirtingi, bet aš dažnai prisitaikydavau, po 30-mečio supratau, kas man iš tikrųjų patinka, kaip noriu gyventi, leisti savo laisvalaikį. Pavyzdžiui, labai mėgstu vandenį, įsivaizduoju, kad atostogose jis turi dominuoti, o Artūrui tai niekada nepatiko, todėl mes dažnai važiuodavome ten, kur yra miestai – Ameriką, Niujorką, urbanistinėje aplinkoje. Prisitaikydavau, bet galiausiai supratau, kad čia, Ieva, esu ne aš“, – apie skyrybų priežastį pasakojo I. Swan.

Moteris teigė po išsiskyrimo su vyru sulaukusi daugybės pastebėjimų, sakančiu, kad ji pasikeitė, o Artūras anksčiau moterį užgoždavo. Tai, anot Ievos – netiesa, nes ji kiek įmanydama prisitaikydavo prie savo vyro, todėl savo pomėgius dažnai palikdavo nuošalyje.

„Dirbti dėl kažkokių milijonų, pinigų, tai irgi nėra mano siekis. Taigi, vieną naktį jis priėjo prie manęs paklausė: „Ieva, ar tu nori vaikų?“, aš pasakiau, kad jų nenoriu su tavimi. Buvo metas, kai planavome vaikus, bet mums nepavyko, o išvažiavę į Tenerifę galvojome, kad galbūt gyvenimas šiek tiek pasikeis“, – sakė I. Swan.

Tačiau santykiai nepagerėjo, priešingai, atostogos Tenerifėje, kaip pasakojo pašnekovė, buvo kertinis taškas, leidęs priimti galutinį sprendimą dėl judviejų ateities.

„Atsimenu, tą naktį pasitaisiau pagalvę, atsilošiau, pagalvojau, koks atsakymas gali būti į jo klausimą, pasakiau, kad ne. Kitą dieną turėjome pokalbį, bet galiausiai išsiskyrėme“, – prisiminė žinoma moteris.

Paklausta, kaip į jos atsakymą dėl nenoro turėti vaikų sureagavo buvęs vyras, Ieva teigė, kad neigiamai, tačiau sakė, jog suprato šiuo klausimu nieko negalintis pakeisti.

„Ką tu įkalbinėsi žmogų, kad pabandome? Vaikas yra ne daiktas, ne šuo, tai yra labai didelė tavo viso gyvenimo atsakomybė. Tai esu įvertinusi ir manau, kad vaikai neturi būti gyvenime tam, kad sustiprintų santykius, kažką pagerintų, jie turi gimti meilėje, santarvėje ir saugume, kai žmonės yra pasiruošę juos auginti. Pas mus to tiesiog nebuvo.

Aš su juo negaliu susilaukti vaikų. Ar tai manyje bėda? Ne. Aš galiu turėti vaikų, su juo ne, todėl jų ir neturime. Mes bandėme turėti vaikų, bet mums nepavyko“, – atvirai kalbėjo I. Swan.

Tiesa, karantino laikotarpis, panašu, judviejų santykiams daug įtakos nepadarė, priešingai, anot nuomonės formuotojos gali buvo tik džiaugtis kad gyveni su žmogumi, nes su niekuo kitu negalėjo bendrauti ir susitikti.

„O vaidybos niekada nebuvo. Vienaip ar kitaip mums buvo smagu, nebuvo taip, kad atsikeliame ir galvojame, o Dieve, dabar reikės su juo šnekėti.

Pažįstu žmonių, kuriems taip yra, jie gyvena kartu. Yra labai daug santuokų iš išskaičiavimo. Pavyzdžiui, vyras labai daug uždirba, moteris ne ir ką ji gali? Išsiskyrus jai niekas nepriklausys, ji savęs neišlaikys. Kai išsiskyriau, gavau labai daug moterų žinučių, kurios klausė, ką joms daryti. Pasakojo, kad dirba vyro įmonėje, jis moka minimumą, o išsiskyrusi ji nežino ar ką nors gaus“, – kalbėjo pašnekovė.

Norėdama greičiau išsiskirti visą turą paliko vyrui

Pati I. Swan teigė, kad po skyrybų visą turtą paliko Artūrui, nors jis turėjo būti dalinamas per pusę.

„Aš norėjau su žmogumi greičiau išsiskirti ir viską jam palikti. Norėčiau moterims pasakyti, kad jos visada turi galvoti apie planą B. Ne kaip atimti turtą iš vyro, bet užsidirbti pačioms. Nežinia, kada baigsis meilė pas vieną ar pas kitą.

Kai man reikėjo išeiti, susirinkau savo daiktus ir išsinuomavau butą. Aš atidaviau visą turtą, kad greičiau išeičiau, jis net atėmė mašiną, kurią padovanojo. Automobilis buvo užrašytas ant jo įmonės, taigi, kai įvyko skyrybos, jis pasakė, kad jam atiduočiau mašiną. Todėl, merginos, taupykite“, – šypsodamasi patarimus dalijo sveikos gyvensenos specialistė.

Ji prisipažino niekada nesigailėjusi, kad priėmė sprendimą su Artūru sukti skirtingais keliais, yra nepriklausoma ir gali save išlaikyti pati.

„Galiu nusipirkti mašiną ir butą, esu atsakinga už save, man nieko nereikėjo iš to vyro, tik meilės. Man atrodo daugelis moterų nori tik to jausmo, o ne kažkokių turtų. Tačiau Artūras turbūt iki šiol yra įskaudintas, todėl labai dažnai pasisako apie dalybas. Girdėjau kalbų, kad visos mano kelionės, mano dabar įsigytas butas yra jo, kad mes pasidalinome. Kodėl taip šneka, aš nežinau, turbūt todėl, kad vis dar yra įskaudintas“, – svarstė žinoma moteris.

Anot pašnekovės, buvęs jos vyras negerbia savęs, todėl iš jos draugų vis dar išgirsta šmeižiančių kalbų, įvairių gandų ir paskalų apie save. Artūras, kaip pasakojo Ieva, pasakoja draugams, kad moteris vis dar yra jo išlaikoma.

„Dėl to man yra labai gėda, nes kai išsiskyrėme, sakėme, kad tuo nesidalinsime ir aš to laikiausi iki šiandienos. Bet yra kaip yra, tiesiog mane tai skaudina kaip žmogų.

Jis galvoja, kad mane pastatė ant kojų, aš ir nenoriu paneigti to fakto. Mes kartu kūrėme turinį socialiniuose tinkluose, žinomumas ir didėjo. Nežinau, kas būtų, jei nebūčiau jo sutikusi, galbūt nesėdėčiau čia, juk niekas nežinome. Bet faktas, kad jis prisidėjo prie to, kas esu šiandien, bet ar visą likusį gyvenimą dėl to reikėtų garbinti jį dėl to? Nemanau“, – mintimis dalijosi nuomonės formuotoja.

Nuomonės formuotoja Ieva Swan atnaujino įsigytą būstą ir pasidalijo patarimais

Po skyrybų ji norėjo kuo greičiau persikelti į kitus namus, senuosiuose juokdamasi Ieva sako palikusi tik siurblį. Dabar I. Swan su buvusiu vyru nepalaiko jokių santykių, nors praėjus keliems mėnesiams po skyrybų jiedu bendravo, dabar moteris yra užblokuota socialiniuose tinkluose.

„Kai krausčiausi ėmiau viską, kas šiai dienai reikalinga, pasiėmiau viską, išskyrus knygas ir augalus nes neturėjau kur jų dėti, dar neturėjau nuosavo buto, kur galėčiau viską nusivežti. Labai gaila, nes buvo ir draugystė ir vestuvės, leidome laiką kartu. Gyvenime nededu brūkšnio, galiu tik pabrėžti, kas buvo ir tu negali to pamiršti. Reikia gerbti žmogų, su kuriuo praleidi pusę metų ar metus, ar septynis metus. Iš savo pusės jaučiu jam didelę pagarbą ir tikiuosi, kad dabar jis yra laimingas“, – nuoširdžiai laidoje kalbėjo moteris.

Stengėsi prisitaikyti prie buvusio vyro

Laidoje I. Swan sulaukė nemažai klausimų apie tai, kiek stipriai ją kontroliavo buvęs vyras. Moters sekėjai teigė pastebėję, kad ji po skyrybų atrodo švytinti, o pati Ieva sako anksčiau turėjusi griežtą dienotvarkę, dažniau prisitaikydavo, tačiau kontrolės nejautė.

„Daug dalykų mes tiesiog darėme bendrai, tai buvo rutina, kurioje nesveikas maistas kiekviename stalčiuje nesimėtė, todėl valgėme sveikai. Su Artūru mes buvome apsibrėžę veiklas, į naujas nesiveldavome. O dabar aš išsilaisvinau, kiek daug žmonių nori gyventi kaip aš, tai yra, labai aktyviai nuo ryto iki vakaro sportuoti, važinėti dviračiu? Ne visiems tai patinka. Dabar esu visiškai išsivadavusi, supratusi, kas aš esu ir kuo noriu būti.

Artūras turėjo savo dienotvarkę, savo valgį, kuri gamindavo manau, taip gyvena daug žmonių, tačiau to gyvenimo nerodo. Daug kas buvo pagal laikroduką, bet man pagal jį patinka gyventi ir dabar. Rutina man padeda nevėluoti, padaryti visus darbus ir turėti daug laisvo laiko sau“, – šypsojosi pašnekovė.

Dabar žinoma moteris sako norinti tik vieno – pasikeisti savo pavardė į mergautinę. Apie tai Ieva prisipažino nesvarsčiusi, net ir po skyrybų, tačiau šmeižtas, anot jos, kurio sulaukia iš Artūro, sukėlė norą neturėti jokio ryšio su buvusiu vyru.

„Man pasidarė gėda, kad mano buvęs vyras nesilaikė mūsų susitarimų, sulaukiau daug melo ir į savo pusę, todėl supratau, kad norėčiau užbraukti liniją ir tapti Pauliukonytė. Jau tvarkausi dokumentus. Swan liks, nes tai yra mano slapyvardis kuris buvo nuo senų laikų, bet Swan nėra mano tikroji pavardė“, – sakė nuomonės formuotoja.

Paklausta, kokių planų ateityje turi pašnekovė, moteris sakė gyvenanti šia diena, tačiau jaučia, kad gyvenimas kardinaliai pasikeitė. Dabar ji teigia nesitikinti iš jokių ateities vyrų jokių staigmenų.

„Aš labai norėčiau šeimos, bet to nenusibrėžiu, kad po metų laiko turėsiu tris šunis, namą, tai nėra mano šeimos apibrėžimas, bet jei reikėtų įsivaizduoti, norėčiau, kad ji atrodytų taip: kai du žmonės dirba savo darbus yra laisvi, su savo pomėgiais. Dabar gyvenu centre, ar norėčiau visą gyvenimą čia gyventi su savo šeima? Tikrai ne, bet, kur gyvensiu ateityje, aš nežinau, laikas parodys“, – šypsojosi I. Swan ir paatviravo, kad netrukus pradės investuoti.

Nauji santykiai kelia daug klausimų

Kai išsiskyrė su Artūru Swan neilgai trukus Ievos širdyje užgimė nauji jausmai teniso treneriui Simui Kučui. Anot pašnekovės viskas nutiko labai netikėtai, jiedu daug laiko leido kartu po to, kai susipažino Tenerifėje.

„Po skyrybų buvau likusi Tenerifėje viena, mėgau plaukioti banglentėmis, tas bendras draugas mus suvedė Simas pasakęs, kad jis nuves mane tinkama linkme. Kelis mėnesius jį vertinau labai blogai, bet jis viską žino, nes sakydavau tai, ką apie jį galvodavau.

Tuo labiau kai pradėjome bendrauti, viskas buvo atviromis kortomis. Man jis kaip vyras pradžioje visai neimponavo, nes neatitiko reikalavimų – nerūkantis, neturintis žalingų įpročių, išsilavinęs, vengiantis vakarėlių. Jis mėgo aktyvią veiklą, tai buvo vienintelis smagus dalykas, o kaip vyras man jis neatrodė pasiruošęs rimtiems santykiams“, – atvirai pasakojo nuomonės formuotoja.

Anot Ievos, Simas stipriai keičiasi, tačiau vis dar gyvena pašėlusį gyvenimą. Jo kasdienybė, anot Ievos – nuolatiniai vakarėliai be miego, be sporto, atrodo, vyras mėgaujasi gyvenimu šia diena.

„Sakė, kad jis keičiasi dėl manęs, bet neturėtų būti vien dėl manęs. Kas bus jei aš mirsiu? Jis praras save. Žmogus kiekvienas turi kurti save kaip asmenybę, nepaisant to, su kuo jis gyvena ar gyvens. Simas tikrai keičiasi labai gera linkme, tik norėčiau, kad tai darytų dėl savęs“, – sakė Ieva.

Renginių erdvės pristatyme – žinomi svečiai

Tiesa, ji neslėpė kad naujuose santykiuose nuolatos jaučia nedidelę įtampą, draugystės me tu su teniso treneriu ne kartą skyrėsi.

„Nors pati draugystė buvo ir yra labai graži, santykiai komplikuoti, o tam tikri dalykai verčia pagalvoti ar tikrai mums pakeliui. Kai pradedu taip galvoti, mes abu šnekamės“, – apie naujus santykius atviravo žinoma moteris.

Paklausta, ar nebijo būti vėl įskaudinta, pašnekovė atvirai prisipažino bijanti. Ji pasakojo, kad susipažinusi su Simu, daug apie jį nežinojo, tačiau vos po kelių dienų sulaukė iš moterų įvairių pikantiškų jo nuotraukų.

„Man Simas pasakė, kad nuotraukos darytos prieš aštuonerius metus. Faktas, kad jis gyveno labai pašėlusiai, su tuo man sunku susigyventi, nes kiekvieną mėnesį vis tai pasirodo. Žmonės atsiunčia replikų, todėl nežinau, kaip reaguoti, aš tokio gyvenimo niekada negyvenau“, – kalbėjo I. Swan.

Moteris teigė, kad ją tai trikdo, nes santykiuose, anot jos, norisi saugumo, todėl kaip judviejų santykiai plėtosis ateityje, ji kol kas nespėlioja.

„Bet tai yra sudėtinga. Žmogus patinka, jis suteikia daug laimės, tuo pačiu nelaimės, bet būni nes turbūt patinka. Kaip ir kiekvienai moteriai reikia šilumos, apkabinimo, palaikymo, o visą tai Simas moka išreikšti, bet kol kas apie sužadėtuves nesvajoju“, – atvirai kalbėjo moteris.

Ji sakė, kad tokį dabartinį jos nusistatymą lemia anksčiau išgyventos skyrybos, todėl dabar į naują draugystę žiūri labai atsargiai.

„Ateityje norėčiau turėti žmogų šalia savęs, nes neįsivaizduoju gyvenimo viena, bet, jei dabar reikėtų greitai priimti sprendimą dėl sužadėtuvių, manau, sakyčiau ne. Vis dėlto Simas labai nori vaikų, daug kartų tai sakė. Kai susipažinome, minėjo, kad norėtų šeimos, stabilumo. Žmogui turbūt natūraliai tai svarbu, norisi tikrumo, stabilumo“, – šypsojosi I. Swan.

Visą pokalbį su Ieva Swan galite pamatyti vaizdo įraše, kurį rasite straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją