Laida ir prasidėjo nuo viešo krepšininko žmonos klausimo, kuri su sarkazmo doze teiravosi, kaip jaučiasi vyras, pralošiantis teniso varžybas savo žmonai?

„Ne, šiaip nebūna, kad visada pralaimiu, bet esu sulaužęs porą rakečių jau. Ji smulkesnė, jai lengviau, o aš dar ne puikiausios fizinės formos, sunku man paskui kamuoliuką spėt“, - šypsosi krepšininkas ir tuomet sulaukė klausimo iš dar vienos žinomos moters – R. Mackevičiaus žmonos Ievos Mackevičienės, kuri teiravosi, ar Linas turi spintoje baltus mokasinus?

Šis klausimas sukėlė L. Kleizos juoką.

„Turėjau tokius, kai tik pradėjau susitikinėti su būsima žmona. Grįžau iš Amerikos, visas pasipuošęs visokiais „Gucci“, žiūriu, kad nepataikau. Tik arabai ir rusai su tokiais sėdi, žmona juokiasi iš manęs. Nuo to laiko baigėsi ir balti, ir raudoni mokasinai“, - apie eksperimentus su mada šypsojosi krepšininkas.

Jis pasakojo, kad su būsima žmona Agneta susipažino 2011-aisiais.

„Aišku, aš buvau medžiojamas, - juokiasi laidos pašnekovas. – Bet su žmona susipažinome labai paprastai, buvo „Pabo Latino“ kiemelio atidarymas, atrodo. Visą dieną su draugu leidom kažkur prie ežero, nebuvau net normaliai apsirengęs, su polo marškinėliais rinktinės, džinsais. Įėjau ir pamačiau ją. Šalia jos stovėjo Rolandas Skaisgirys, tai radau priėjimą prie jos. Labai sunki pažintis buvo, ilgai užtruko, kol mes bendrą kalbą radom, nes man tuo metu ne tas galvoj buvo. Ji maivėsi tiek, kiek gali, aš irgi. Po to pradėjom draugaut, išsiskyrėm, aš išvažiavau į NBA, tada jau kitą vasarą, kai grįžau, susiėjom“, - atviravo L. Kleiza.

„Forever“ (liet. visam)?“ – paklausė R. Mackevičius.

„Tikiuosi. Skyrybos nepigios. Žinai, kaip sako: seksas pigus, meilė brangi. Negirdėjai tokio pasakymo? Meilė būna labai brangi“, - sakė krepšininkas.

Pasisukus kalbai apie pinigus, R. Mackevičius paklausė apie pirmąjį krepšininko kontraktą, kuris jam pačiam pasirodė jau su didžiuliu atlygiu.

„Tai buvo jau NBA, kai gavau virš milijono dolerių, bet JAV beveik pusę sumos susimoki mokesčių, dar dvi tris mašinas norėjau nusipirkt“, - juokiasi L. Kleiza.

Jis papasakojo, jog NBA labai stengiasi dėl žaidėjų gerovės, turi specialistus, kurie jauniems krepšininkams pataria, kaip nepaleisti visų pinigų vėjais, kaip jų neprarasti ir ką su jais daryti.

„Tai labai sudėtinga, įsivaizduokit, jūs 18-19 metų paaugliui duodat 100 milijonų, kaip kai kuriems, tai sunku yra nepridaryti klaidų. Nėra daug krepšininkų, kurie būtų išleidę visus pinigus, dažniausiai tai būna susiję su blogom investicijom. Aplink daug žmonių yra kurie nori padėti, pasipelnyti, tokių, kurie į krepšininką kaip į durnių žiūri. Dabar net pora garsių žaidėjų teisiasi su savo finansų patarėjais, kuriais visą gyvenimą pasitikėjo, o šie po 80 milijonų nuo kiekvieno nusuko. Tai supraskit, kad sudėtinga ir gerai aikštelėje žaisti, ir su finansais tvarkytis, ir dar su dėmesiu visu, kurį superžvaigždės gauna. Tai žmonės tikrai pridaro klaidų. Ten gyvenimas kitoks, kultūra kitokia, spaudimas, kad turi turėti privatų lėktuvą, prabangius namus bei automobilius, palaikyti lygį tam tikrą. Užtat ir yra taip, kad kuo daugiau uždirbi, tuo daugiau išleidi“, - sako Kleiza.

Laidos metu jis papasakojo apie dabar jau bankrutavusio „Ūkio banko“ savininko Vladimiro Romanovo skambutį, kuris prieš pat banko žlugimą skambino kviesdamas investuoti į jo akcijas, o vėliau, kai viskas sugriuvo, skambino darkart siūlydamas prisidėti jau prie kito projekto.

Paklaustas, ar krepšininkas yra pats sėkmingai kažkur investavęs savo pinigus, L. Kleiza akimirksniu atsakė, jog taip, ir sėkmingiausia jo investicija buvo į žmoną.

„Tai labai gerai atsiperkanti ir nesibaigianti investicija. Dar sūnus auga, jis taip pat turi norų“, - sako L. Kleiza.

Kitas klausimas krepšininką sugrąžino į praeitį, 2007-uosius metus, nes dauguma laidos žiūrovų teiravosi, kaip iš tiesų buvo su tuo „Sprite“ buteliuku, kai L. Kleizai išsprūdo legenda tapusi frazė „Mes asmeniškai negeriam“.

„Tą dieną tai aš atsimenu. Buvo labai paprastai. Prieš tai naktį mes šventėm, laimėjom bronzos medalius, Madride buvom. Rimtai atšventėm, o ryte – skambutis. Pakvietė pusryčių. Tai nuo pusryčių ir pradėjom. Su dainom, su viskuo. Juk čempionatas baigės. Bet nepasiskaičiavau laiko. Visas lėktuvas šventė, ten ir gerbėjai buvo. Pas mus viskas būdavo taip: kol turnyras vyksta, niekas negeria. Šiaip man ta vasara buvo sunki, buvau visko prisidirbęs. Paparacai buvo nufotografavę besišlapinantį. Sekmadienį buvo treniruotė, aš aprangos neturiu, treneriai pikti. Tada sužinojau, kad yra nuotraukos padarytos ir buvo mamai sunkiausia pasakyt, kad tai pasirodys laikrašty. Ji verkė, jai gėda buvo. Vėliau buvo susirinkimas, treneriai mane norėjo išmesti, bet neišmetė.

Po to turnyras sėkmingas buvo, aš gerai žaidžiau. Ir tada parskridom. Daviau aš tą interviu, tada kitą dieną pažiūrėjau jį. Kažkaip visiems jis labai užstrigo, bet nieko aš ten labai kažko nepasakiau“, - šypsosi Linas.

Žiūrovei pasiteiravus, kokie pirmi trys brangiausi pirkiniai buvo krepšininkui praturtėjus, L. Kleiza teigė, kad vienas jų – tikrai automobilis. Jis teigė, jog „Bentley“, kuris jam kainavo apie 350 tūkst. dolerių ir buvo surinktas rankomis, buvo ir vienas blogiausių jo pirkinių, ir, pravažiavęs vos 3000 kilometrų, nusprendė jį parduoti.

Laidos pašnekovas pasakoja, jog iš krepšinio jis jau seniai nebeuždirba. Treneriu dirbti reikia labai daug kantrybės ir jis tą mato treniruodamas savo atžalą.

„Aš dabar iš žmonos gyvenu, esu išlaikytinis (juokiasi). O iš tikro gyvenu iš investicijų, daug kuo užsiimu. Verslo aš nekuriu, tai man nėra įdomu. Bet aš investuoju į kitus protingus žmones, kurie kuria verslą“, - sakė L. Kleiza.

Laidos pabaigoje Linui teko tradicinė užduotis – skambutis draugui. Kokį pasiūlymą L. Kleiza pateikė neseniai į skandalą su Erica bei Jurgiu Didžiuliais įsipainiojusiam broliui Lavrinovičiui?

Visas interviu apie varžybų užkulisius, nuotaikas rūbinėse, rinktinės cementovkes, o taip pat ir istorijos iš vaikystės, kuomet teko gyventi su seneliais ir būti išmestam iš mokyklos – laidoje „Nepatogūs klausimai“, visą laidos įrašą galite pamatyti straipsnio viršuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)