Socialiniuose tinkluose pasipylė klausimai apie daugeliui itin netikėto pasitraukimo iš „Lietuvos balso“ teisėjo kėdės tikrąsias priežastis, ne tik darbinių, bet ir romantinių santykių su Juste Arlauskaite-Jazzu detales, žmonos požiūrį į tai, jog buvę mylimieji dar ilgai dirbo kartu... Laidoje taip pat pamatysite, kaip L. Somovas, Rolandas Mackevičius ir Jonas Nainys atlieka homoseksualumo testą, kalba apie darbo su pasaulinėmis žvaigždėmis užkulisius, o pabaigoje paskambinus Alanui Chošnau bando jį apgauti, jog siūlomas labai gerai apmokamas darbas su rusų įrašų kompanija.

Tačiau dabar apie viską – iš pradžių. Pradedant laidą Radistai atskleidė, jog vienam internautui, pamačiusiam vaizdo įrašą, kuriame L. Somovas giriasi apie tai, jog ruošiasi atsakyti į nepatogius klausimus, muzikantas sukėlė įtarimų dėl netradicinės lytinės orientacijos. Todėl laidos vedėjai jam pasiūlė tai pasitikrinti šiuo metu itin populiaria pramogine programėle, neva parodančia, kiek procentų homoseksualus yra žmogus. Atlikus testą su Leono atvaizdu, programėlė parodė 86 procentus, su Jono atvaizdu – 67 procentus, su Rolando – 18.

„Žiauriai fainai, aš laimėjau!“, – nusijuokė laidos svečias.

Leon Somov

Pramogų pasaulyje, turbūt, niekam ne paslaptis, jog L. Somovas turi puikų humoro jausmą, tai išryškėja ir pokalbyje su Radistais. Tiesa, juokas ne visuomet padeda kalbant apie sunkius bei skaudžius dalykus.

L. Somovas sako, kad neseniai jam teko išgyventi nelengvą etapą, nes visą gruodį neturėjo nei vieno koncerto.

„Įprastai gruodis muzikantams būna geriausias mėnuo, o man jis buvo visiškai tuščias. Geroji to pusė, kad galėjau daugiau laiko praleisti su šeima, artimaisiais. Dažniausiai tai buvo neįmanoma. Sėdėdavau prie Kalėdų stalo ir žiūrėdavau į laikrodį, nes reikėdavo lėkti į kokį koncertą. Jei atvirai, žiauriai užsiparinau. Būdavo tokių piko momentų, kai galvodavau, kad kažką ne taip darau. Bet kai turi ateities planų, matai bendrą paveikslą, galvoji, kad viskas gal bus gerai“, – atvirauja Leonas.

Dar vienas smūgis muzikantui buvo tai, kad jo nebeliko tarp „Lietuvos balso“ mokytojų ir jis net nežino, kodėl organizatoriai taip nusprendė.

Inga Jankauskaitė ir Leonas Somovas

„Įvairiausių teorijų buvau prisigalvojęs, faktas tas, kad sužinojau naujieną iš spaudos. Kas, mano nuomone, labai keista ir neprofesionalu, nekolegiška. Tas faktas žeidė ir buvo labai nefaina ant širdies. Aš nežinau dėl ko, ar dėl to, kad Jurijui (Veklenko, – Delfi past.) padariau remiksą, ar kad Monikai daviau nepakankamai balsų... O ką man galvot? Aš suprantu, kad keičiasi dalykai, skaičiau Jono Nainio istoriją ir visiškai mačiau save tokioj pačioj situacijoj. Aš suprantu, kad keičiasi dalykai, televizijos sezonai, bet kai dirbi, viską priimi labai draugiškai, artimai. Ir kai tai dingsta, faktas, kad yra skaudu. Elementarus faktorius yra kolegiškas bendravimas. Bet čia buvo emocija, aš niekada nelaiku blogo savy labai ilgai. Reikia tiesiog suprasti, kokia yra ta televizija, tai laikina, sezoniška, reikia tiesiog mėgautis akimirka“, – nuoskaudas „Lietuvos balso“ rengėjams prisimena L. Somovas.

Paklaustas apie savo blogiausias savybes, kurių ir pats nemėgsta, muzikantas su atsakymu nė nedvejojo.

„Tas „dar po vieną ir namo (juokiasi). Klasika. Niekada taip neišeina. Kartais net nesugebu to kontroliuoti. O kitą rytą – tas pats momentas kaip visad, kai prasideda moralkės. Bet ilgainiui išmoksti su tuo susitaikyti. Nes reikia to rokenrolo, nes kada jei ne dabar? Ką tu papasakosi savo anūkams, kai tau bus 85-eri?“ – retoriškai klausia laidos svečias.

Leonas Somovas /Foto: Mindaugas Ažušilis

Kalbai pasisukus apie alkoholį, žiūrovė paklausė, kada Leonas pirmą kartą nusigėrė „iki komos“. Pasak pašnekovo, tai buvo labai anksti, kai vykdavo dar pirmieji draugų gimtadieniai. L. Somovas papasakojo gėdingą istoriją, nutikusią paauglystės metais, kai padauginus alkoholio nespėjo išbėgti į lauką ir labai vizualiai tai pademonstravo prieš kameras.

Po to sekė žiūrovo klausimas apie pažintį su Jazzu. Daugelis žino, jog atlikėjus siejo ne tik darbas, bet jiedu buvo ir pora. Tad muzikantas papasakojo apie pirmąjį jųdviejų susitikimą, kuris įvyko Vilniuje, Bokšto gatvėje.

„Ar ji man iš karto krito į akį? Turbūt taip, nes po to susitikome ir daugiau kartų“, – juokėsi garsus vyras.

Tuo metu jis grojo su grupe „InCulto“ ir jiems labai puikiai sekėsi, buvo pinigų, tačiau jis jautėsi užstrigęs vietoje, netobulėjantis, todėl nusprendė išvykti pagyventi į Londoną, kur pradėjo studijas ir visiškai to dabar nesigaili. Drauge su juo išvyko ir Justė.

Leon Somov ir Jazzu

„Išvažiavom kaip pora, grįžom kaip duetas. Ji gal kiek ilgiau ten gyveno, aš buvau apie trejus metus. Ir dabar net neprisimenu, kodėl mes išsiskyrėm kaip pora. Gal labai jauni viską pradėjom, atvažiavom į didelį miestą, jos mokykla buvo visai kitoj pusėj. Tikrai nepamenu, bet nepaisant to, mes turėjom tikrai gerą laiką ir po to pratęsėm savo karjerą ir dar daug metų kūrėme kartu. Buvo metas, kai išsiskyrėm kaip pora, kurį laiką nieko nedarėm kartu, bet po to įvertinom savo potencialą, supratom, kad nepaisant bendros praeities, galime padaryti daug gražių darbų“, – prisimena Leonas.

Grįžęs iš Londono jis susipažino su savo dabartine žmona Žemyna ir jiedu kartu jau beveik 12 metų.

„Jai buvo nelabai malonus momentas, kad aš dirbu su savo buvusia mergina, kai pasakai faktą, tai keistai nuskamba, bet mes draugiškai bendravom, dirbom. Gal aš savo gyvenimo būdu šiaip ir suteikdavau galimybių pavydėti, kad ir kaip juokingai tai nuskamba. Bet aš nelabai gražiai elgdavausi ir tai iškeldavo tokią mintį. Ir mes per tuos 12 metų esam turėję labai sunkių momentų, ir kartu eidavom pas psichologą, ieškodavom išeičių iš krizių santykiuose. Ar norėjom išsiskirti? Taip, yra buvę tokių momentų, bet mes abu labai norėjome išsaugoti šeimą, mes mylim vienas kitą ir mes tai padarėm“, – pasakoja laidos svečias.

Leono Somovo kelionės į Barseloną akimirkos

Pokalbio metu jis prisiminė, kad su Juste bendros karjeros metu buvo tikrai daug gražių, labai įsimintinų momentų: kai koncertavo tik prie žvakių šviesos, kai jų festivalyje klausėsi tik karvė ant kalnelio arba... kai Leonas scenoje „atsijungė“. Ir apie išsiskyrimą su Jazzu jam kalbėti yra kiek pabodę, nes dabar jis prisimena tik gerus momentus, o skaudulių jokių nėra likę. Paklaustas, Leonas papasakojo ir apie paskutinį pokalbį su Juste, kuris įvyko vasarą.

Taip pat laidoje pokalbis sukosi apie bendradarbiavimus su įvairiais atlikėjais bei pasirinkimą su kuo dirbti, o kokių darbų atsisakyti, bendravimą su pasaulinėmis žvaigždėmis ir garsiais prodiuseriais. Leonas papasakojo, kaip gimsta hitai, o kartais tai nutinka net šūdbaryje, pamačius gražią barmenę. Nors tikslių sumų nesutiko atskleisti, L. Somovas atsakė į klausimą, ar iš kiekvienos turtingo tėvelio dukrytės galėtų padaryti žvaigždę.

Na, o laidos pabaigoje – tradiciškai Radistai svečiui pasiūlė paimti mobilųjį telefoną į rankas ir papokštauti. Skambinti teko Alanui Chošnau, kuriam Leonas turėjo pasiūlyti bendradarbiauti su rusų prodiuseriais, dainuoti rusiškai ir užsidirbti daug pinigų.

Visą laidą „Nepatogūs klausimai su Radistais“, kurioje šįkart svečiavosi muzikantas, muzikos kūrėjas bei prodiuseris Leonas Somovas, galite pamatyti straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)