Lietuvoje Erica gyvena jau 23-ejus metus. Žinoma atlikėja čia su tėvais atvyko tuomet, kai jai buvo 15.

„Pamenu, buvo labai siaubinga. Prieš tai gyvenau Tanzanijoj, kur šviečia saulė, visada viskas gerai. Afrikietiškas gyvenimas man labai patiko. Atvykus čia atrodė, kad žmonės uždari, nekalba. Bendravimas vyko lietuviškai arba rusiškai – regis, niekas nekalbėjo anglų kalba“, – pasakojo Erica, kuri vos atvykusi pradėjo lankyti Vilniaus centre esančią Salomėjos Nėries gimnaziją.

Netrukus tuomet dar nė pilnametystės nesulaukusi Erica susipažino su Victoru Diawara ir Viliumi Alesiumi bei sukūrė grupę „Skamp“, kuri greitai tapo viena populiariausių muzikos grupių Lietuvoje.

„Ne iškart tapome megagrupe. Dvejus metus beldėme į visas radijo stotis ir leidybų kompanijas – niekas nenorėjo leisti mūsų dainų, – tikino žinoma atlikėja. Nepaisant to, „Skamp“ rankų nenuleido. – Tačiau viskas pasikeitė kone per vieną dieną. Šiandien jaučiuosi labai dėkinga, kad galėjome įdėti savo indėlį į lietuvišką muziką.“

Erica laidoje tikino, kad daugiau nei 20 metų gyventi tik iš muzikos yra ypatingas dalykas, dėl kurio ji jaučianti didžiulį dėkingumą.

„Per karantiną mano pajamos, kaip ir visų muzikantų, nukrito dviem trečdaliais. Tai buvo labai sunku. Juk niekas nepagalvojo, kad taip gali atsitikti. Reikėjo apie viską pagalvoti, – teigė trijų vaikų mama. – Manau, kad ir muzikantams reikia verslo kursų. Mano tėtis visada sako, kad reikia investuoti į nekilnojamąjį turtą. Aš tą ir darau. Kaip karantinas parodė, negalima tiesiog galvoti, jog karjera, o ypač muzikos srityje, yra amžina. Galiu kurti dainas, tačiau galvoju ir apie kitus dalykus, tačiau nenoriu kalbėti per anksti.“

Erica Jennings, Jurgis Didžiulis

Nors Erica yra kilusi iš Airijos, Lietuvoje gyvena jau tiek laiko, kad gali drąsiai save vadinti šios šalies piliete. Nepaisant to, laidoje Erica prisipažino, kad iki šiol mąsto anglų kalba.

„Aš visada būsiu užsienietė. Pripratau, kad dauguma žmonių galvoja, jog aš nekalbu lietuviškai. Pagalvoju, kad ant mano antkapio bus parašyta taip: Erica Jennings, kuri niekada neišmoko lietuviškai, – juokėsi laidos „Nepatogūs klausimai“ pašnekovė. – Su amžiumi atsirado labai geras dalykas – aš nebenoriu niekam pasiaiškinti. Jau atsibodo.“

Praėjusių metų rugsėjį per visą šalį nuskambėjo didelis skandalas. Dainininkus Jurgį Didžiulį ir Ericą Jennings nuvylė tai, kad reklaminiais veidais telekomunikacijų bendrovė „Telia“ pasirinko žymiuosius brolius Lavrinovičius, kadaise teistus už išprievartavimą. Į tai reaguodama „Telia“ sustabdė kritikos sulaukusią reklamą, kas šalyje sukėlė dar daugiau diskusijų.

Nuskambėjus klausimui, ką turėtų padaryti žymieji broliai krepšininkai, kad nebebūtų teisiami dėl praeities, Erica tikino apie tai daug negalvojanti.

„Pirmiausia problema buvo ne su jais, o su ta kompanija. O ką jie galėtų padaryt? Na, nežinau. Gal, pavyzdžiui, dirbti su Moterų krizių centru, – sakė Erica. – Jei atvirai, aš neturiu jokio požiūrio į juos. Tiesiog apie tai negalvoju.“

Santykių krizė ištiko prieš dvejus metus

Net 16 metų drauge su muzikantu Jurgiu Didžiuliu pragyvenusi ir trijų atžalų susilaukusi Erica apie santykius kalbėjo taip pat atvirai. Dainininkė neslėpė, kad praėjo ypatingai sunkų etapą, kuriame netrūko ir ašarų.

„Mes ne kartą esame sakę, kad pykstamės. Praėjome itin sunkų etapą. Tačiau mes vis dar mėgstame groti kartu. Man labai patinka dainuoti kartu su Jurgiu. Bet tas santykis pasidarė labiau platoniškas. Dabar mes esame geresni tėvai ir draugai, nei anksčiau. Aš galiu miegoti ramiai, nes žinau, kad padariau viską, – atvirai kalbėjo E. Jennings. – Man tai buvo iš tiesų labai svarbu. Supratau, kad negalėsiu gyventi ramiai, jei nebūčiau visko padariusi dėl mūsų santuokos. Tačiau jos išsaugoti nebuvo įmanoma. Tiesiog nepavyko.“

Laidos pašnekovė neslėpė, kad santykių krizė ją ir Jurgį ištiko prieš dvejus metus – tai pasireiškė ne tik asmeniniais nesutarimais, bet ir nenoru lipti ant scenos ar dainuoti. Ericą ištiko absoliuti apatija.

„Aš nebenorėjau dainuoti, nebeturėjau jokios motyvacijos, nenorėjau eiti ant scenos, nenorėjau meluoti ir vaidinti. Aš negalėjau – griuvo mano asmeninis gyvenimas. Meilė ir šeima man labai svarbu. Galvojau, kad man reikia viską apsaugoti – negalėjau fokusuotis į kitus dalykus. Visur eidavau viena arba su draugais, tačiau būdavo labai liūdna. Tuomet vieną dieną pagalvojau – kam visa tai? Ar aš ir toliau taip gyvensiu? Susimąsčiau, kokį pavyzdį rodau savo vaikams. Juk santykiai turėtų būti ne tokie. Vaikai mato mus, gali jiems sakyti ką nori.“

Erica Jennings su vaikais

Tiesa, nors Erica tikino išgyvenusi net kelerius sunkius metus, vis tik neigiami jausmai jau yra likę praeityje.

„Dar prieš pusmetį nebūčiau pagalvojusi, kad gyvenimas gali taip radikaliai pasikeisti. Iš tiesų dabar aš esu labai laiminga, – džiaugėsi moteris. Pasiteiravus, ar laimės ir laisvės jausmas atėjo savaime, ar teko kreiptis į specialistus, Erica neslėpė: pas psichologus ji vaikšto jau seniai. – Terapiją lankau gal ketverius metus, ji man labai padėjo apsispręsti. Supratau, kodėl žmonės elgiasi vienaip ar kitaip, kodėl aš galvoju vienaip ar kitaip. Nebuvo taip, kad kažkuris iš mūsų pasiūlytų skirtis. Buvo aišku, kad mes vienas kito nedarom laimingais. Iš esmės kuo toliau, tuo buvo blogiau. Vaikams irgi buvo aišku. Aš žinau, kad dabar jie yra laimingi. Viskas yra kitaip. Mes su Jurgiu turėjom vieną pokalbį ir aš apsiverkusi išėjau į kitą kambarį. Mane pamatė sūnus Pranas ir jis man pasakė, kad nenori to matyti ir po ketverių metų, nenori, kad tai tęstųsi. Tie žodžiai man įstrigo galvoje.“

Liepos 14 dieną pasirodė žinia, kad menų fabriko „Loftas“ įkūrėjai Viktoras ir Živilė Diawaros nutarė pasukti skirtingais keliais. Iškart kitą dieną – liepos 15-ąją – apie skyrybas pranešė Erica ir Jurgis. Tačiau Erica tikina, kad tai nebuvo planuotas dalykas – tai nutiko atsitiktinai.

„Buvo labai juokinga, nes mes jau sausio mėnesį su Viktoru ir Živilė kalbėjomės – visi jau viską žinojom“, – juokėsi Erica.

Laimę iš naujo atradusi moteris laidoje „Nepatogūs klausimai“ pasakojo, kad šiuo metu mėgaujasi vienišės gyvenimu, tačiau priešingos lyties dėmesio jai toli gražu netrūksta.

„Vyrų dėmesio man dabar netrūksta, – šypsojosi pašnekovė. Paklausus, ar šiuo metu ji miega viena, Erica intrigavo. – Kartais. Žinai, aš turiu tris vaikus, tai... Jei rimtai, dabar mėgaujuosi vienišės gyvenimu. O dėl vyrų – aš vis dar negaliu patikėti. Šiaip aš visada tikėjau ir dabar tikiu meile. Aš neieškau nieko. Manau, labai svarbu suprasti, kas buvo, ko tu nori, ko nenori. O užvis svarbiausia – geras santykis su savimi. Tai šiuo metu yra mano prioritetas.“

Erica Jennings

Pasiteiravus, ar su trijų vaikų tėčiu ir buvusiu sutuoktiniu J. Didžiuliu jie liko draugais, Erica šyptelėjo.

„Taip. Pavyzdžiui, Jurgio močiutė švęs 90 metų gimtadienį vasario mėnesį ir ji mane pakvietė. Mes tikrai neturime jokių dramų ir dėl to esu labai dėkinga“, – tikino „Nepatogių klausimų“ pašnekovė.

LGBT bendruomenę moteris palaiko itin aktyviai – šiuo lygybės ir tolerancijos klausimu ji yra pasisakiusi ne kartą.

„Man tai rūpi dėl mano vaikų. Noriu gyventi šalyje, kurioje visi žmonės yra lygūs. Labai džiaugiuosi, kad atsirado „Mamos asociacija“, čia jau yra didelis ženklas. Atsimenu pirmas eitynes prieš dešimt metų. Tai buvo siaubinga. Manau, daug kas pasikeitė į geresnę pusę, bet dar liko daug darbo. O aš darau tai, ką galiu. Pavyzdžiui, išnaudoju savo socialinių tinklų platformą“, – kalbėjo pašnekovė.

Erica Jennings atvyko palaikyti Rasos Račienės

Bebaigiant atvirą pokalbį Erica išgirdo ne vieną laidos žiūrovo komplimentą. Jie visi teigė, kad Erica po skyrybų tarsi pražydo.

„Pora metų santuoka nebuvo laiminga – ji buvo netgi labai nelaiminga. O dabar esu labai laiminga. Manau, kad gal dėl to atrodau gražesnė, – juokėsi Erica. – Gal skamba keistai, bet jaučiu, kad esu gražesnė iš savęs, iš giliau. Man net sesės sako, kad sugrįžau į save. <...> Turėjau akių vokų pakėlimo operaciją, tačiau jokių botoksų nesu susileidusi. O grožio procedūros man labai patinka. Taip pat manau, kad labai svarbu turėti balansą.“

Visą laidos „Nepatogūs klausimai“ įrašą ir pokalbį su Erica Jennings galite rasti šio straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)